Game info

Boulder Dash: Rocks!

Boulder Dash is een populaire puzzelgame die aan het begin van de jaren '80 zijn debuut maakte. Het doel en de regels van deze versie zijn hetzelfde gebleven als in het origineel. Wederom moet je een bepaald aantal diamanten verzamelen terwijl je vallende voorwerpen, vallen en vijanden ontwijkt. Je moet de uitgang zien te ontdekken voordat de tijd voorbij is. Bij het puzzelen kun je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen zoals bommen en laserpistolen die geladen kunnen worden met verschillende soorten munitie. Met behulp van de lasers kun je tijdelijke krachten kunt aannemen. Zo kun je vijanden bevriezen, stenen vernietigen en zelfs diamanten en andere voorwerpen uit de verte naar je toe trekken. Naast de klassieke singleplayermodus, die je kunt spelen in verschillende spelwerelden, bevat Boulder Dash: Rocks! een multiplayer-modus en nog drie andere modi. Twee van de overige modi zijn bovendien splinternieuw, waarvan één speciaal voor de Nintendo DS is ontwikkeld.

Nieuwste review

Boulder Dash Rocks! kent zijn gebreken, maar is desondanks een enorm charmant spelletje waar je uren plezier aan kunt beleven. De levels steken goed in elkaar en de grote diversiteit aan obstakels houdt de geest scherp. Toch blijf je achter met het gevoel dat men de spelformule niet tot het uiterste heeft benut. Supaplex kan het in elk geval niet doen vergeten.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Boulder Dash-spelformule is sterk en onderbenut. Vrolijke visuele stijl met soepele animaties. Goed uitgekiende levels. Diversiteit aan obstakels
  • Minpunten
  • Potentieel blijft enigszins onbenut. Irritante muziek. Route Race-mode niet goed uitgewerkt

Artikelen

Screenshots