Game info

Borderlands 2

Borderlands 2 is net als zijn voorganger een openwereld-shooter die zich afspeelt op de planeet Pandora. De game heeft een nieuw verhaal, nieuwe omgevingen, vijanden, personages, vaardigheden, uitrusting en wapens. De vier nieuwe personages, die tegelijkertijd de vier klassen representeren, zijn Salvador de Gunzerker, Maya de Siren, Axton de Commando en Zer0 de Assassin. De vier klassen hebben iedere een speciale vaardigheid en daarnaast drie zogeheten Talent Trees, waarmee je hun speelstijl aan kunt passen. Zo kun je met de Siren bijvoorbeeld kogels laten afketsen op vijanden zodat ze omstanders raken. Borderlands 2 is coöperatief speelbaar, met vier spelers online of splitscreen met één andere speler. Het spel stuurt je langs de verschillende omgeving via opdrachten die je moet vervullen. Verder is het de bedoeling om steeds nieuwe, betere wapens te verzamelen. Deze worden willekeurig gegenereerd, maar zijn wel van een bepaald wapenmerk, zodat je kunt herkennen wat hun specialiteit is.

Nieuwste review

‘Shoot me in the face! Shoot me in the face! Come on, shoot me IN THE FACE!’, schreeuwt een maniakale vent ons gepassioneerd toe. Een nekschot en lijk later, verschijnt de boodschap op het beeld: gefeliciteerd, missie geslaagd. Het zijn momenten als deze die laten zien dat Borderlands 2 zijn stem heeft gevonden. Eentje vol ongecontroleerde woede, plotse manie, woeste uithalen, grove humor en ontzettende diepgang. De planeet Pandora houdt iedereen, van Jan modaal tot satanische sadisten, moeiteloos meer dan dertig uur in zijn greep met heftige shoot-outs, bizarre sidequests en karikaturale personages.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Gevarieerde kleurrijke omgevingen en vijanden, ontzettend grappig, nog meer spulletjes om te verzamelen, biedt meer dan zat uitdaging – en in coöp zelfs extra
  • Minpunten
  • Coöperatief spelen met spelers van verschillende levels nog steeds onhandig, kleine slordigheden

Artikelen

Screenshots