Game info

BOOM BLOX

De eerste game van Electronic Arts in samenwerking met Steven Spielberg heet Boom Blox. Het spel zelf wordt omschreven als een puzzelgame met een hoog energiegehalte en bevat bovendien meer dan 300 levels. Ook de verschillende activiteiten in de game zijn niet op één hand te tellen en kunnen gedaan worden met meer dan 30 knotsgekke figuurtjes. Boom Blox is vooral bedoeld voor kinderen, waarbij het de bedoeling is dat ze een weg knallen door allerlei puzzelomgevingen. Ze kunnen bovendien in contact komen met allerlei vrolijke personages, zoals kippen die eieren aan het leggen zijn of apen die honkbal aan het spelen zijn. Creativiteit staat bij Boom Blox ook voorop, aangezien een makkelijke bewerkingsfunctie er voor moet gaan zorgen dat spelers ieder level zelf kunnen aanpassen. Zo kunnen voorwerpen, blokken en nieuwe karakters toegevoegd worden en op die manier een nieuw puzzellevel neergezet worden. Ontworpen levels kunnen daarop weer uitgewisseld worden met vrienden via WiiConnect24.

Nieuwste review

Boom Blox is een fantastische game. Het puzzelspel excelleert op alle vlakken en mag zonder enige twijfel bij de klassiekers van het genre geschaard worden. De puzzels zijn divers, bieden genoeg uitdaging en zijn zeer vermakelijk.De subliem werkende besturing en de natuurgetrouwe physics van de bouwstelsels zijn bovendien grensverleggend. Gezien het feit dat het spel nu al voor een budgetprijs in de winkels ligt, is er eigenlijk geen reden meer om dit pareltje in de schappen te laten staan.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Grensverleggende physics. Diversiteit aan puzzels. Innovatieve en intuïtieve besturing. Zelf creëren van puzzels . Uitgebreide multiplayer
  • Minpunten
  • Online mogelijkheden vrij beperkt. Hoofdmodus relatief kort

Artikelen

Screenshots