Game info

Blue Dragon: Awakened Shadow

Het verhaal van Blue Dragon: Awakened Shadow speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen van Blue Dragon af. Als speler creëer je een eigen hoofdpersonage, door kleding, haar en geslacht te bepalen. Vervolgens ga je samen met Shu, de hoofdpersoon uit de eerste Blue Dragon, en zijn vrienden op pad om de wereld te verlossen van allerlei gespuis. Er zijn namelijk vele vijanden opgedoken die doen denken aan Nene, de slechterik uit Blue Dragon. In deze Role-Playing Game dient er weer veel gevochten te worden tegen diverse vijanden. Hierbij kun je de hulp inroepen van Shadows, speciale geesten die een extra krachtige aanval kunnen uitvoeren.

Nieuwste review

Met frisse onderdelen als een quasi-coöpmodus, het maken van je eigen held, het combineren van bestaande voorwerpen en de stap naar een real-time actie-RPG, onderscheidt Blue Dragon: Awakened Shadow zich van zijn voorgangers. Helaas ontbreekt het de game echter aan baanbrekende elementen, waardoor de game net niet genoeg van het gros binnen het genre verschilt.

6
Score
60
Score: 60
  • Pluspunten
  • Filmisch camerawerk, real-time actie, multiplayer, eigen held maken
  • Minpunten
  • Tussenscènes creëren afstand tussen spel en speler, nieuwe componenten voelen halfbakken aan, spel distantieert zich niet van het gros van de RPG’s

Artikelen

Screenshots