Game info

Bionic Commando

Met de biologisch gemodificeerde soldaat Nathan Spencer staat je een nieuw avontuur te wachten in deze sequel van de originele NES-game Bionic Commando. Vijf jaar nadat hij de Imperials verslagen heeft, is hij verraden door de overheid, beschuldigd en veroordeeld tot de doodstraf voor daden die hij niet begaan heeft. Op de dag van zijn executie, weet Spencer echter te ontkomen. Per toeval detoneren terroristen een experimenteel wapen in de stad Ascension City, met een aardbeving als gevolg. De stad verandert in een puinhoop en de populatie is volledig weggevaagd. Het luchtverdedigingssysteem is nu in het bezit van een grote terroristische eenheid, waarvan niet bekend is wat ze er mee willen doen. De FSA heeft nog maar één keuze en dat is de hulp van de Bionic Commando inroepen. Als Bionic Commando beschik je over een mechanische arm waarmee je van gebouw naar gebouw kunt springen, vijanden en voertuigen kunt wegslingeren en het landschap in stukken uiteen scheurt.

Nieuwste review

Bionic Commando is het lange wachten zeker waard geweest. De actie in het spel is van het niveau Rambo meets Robocop met nóg een beetje extra. De makers hebben bovendien voldoende verwijzingen naar het origineel in de game gestopt, waardoor je af en toe nog dat nostalgische gevoel krijgt. Het verhaal en de vrijheid vallen echter wat tegen, waardoor de game nooit echt een klassieker wordt. Maar dat is geen schande, het spel doet precies wat je ervan verwacht en dat is schieten, slaan en slingeren.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Veel bewegingen die je snel onder de knie hebt. Vijanden kunnen op verschillende manieren worden aangepakt. Op hogere moeilijkheidsgraad Bionic Commando-waardig. Geluid dik en dik in orde
  • Minpunten
  • Verhaal flinterdun en niet meeslepend. Beperkte bewegingsvrijheid

Artikelen

Screenshots