Game info

Battlefield: Bad Company 2

Battlefield: Bad Company 2 is het vervolg op Battlefield: Bad Company. Wanneer de Russen een vergeten Japans massavernietigingswapen op het spoor zijn wordt team B-company ingezet. Private Preston Marlow, Private Terrance Sweetwater, Private George Gordon Haggard Jr. en Sergeant Samuel D. Redford uit het eerste deel keren terug om de situatie voor eens en voor altijd op te lossen. De B-company gaat de strijd aan met de vijand in kleine dorpjes, de jungle en de ijzige bergtoppen. De missie voert de B-company onder andere langs Zuid-Amerika, dat bezocht wordt om informatie in te winnen over de kernwapens die Rusland in het bezit heeft. Je kunt zowel te voet als tijdens het rijden vanuit een voertuig schieten op vijandelijke strijders en voertuigen. Naast een verhaalmodus bevat deze First-Person Shooter een uitgebreide multiplayermodus. Tot 24 man nemen het tegen elkaar op in verschillende gamemodi en verdienen ervaringspunten door goed te spelen. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de wapens die ze vrijspelen worden verbeterd. De multiplayermodus van Bad Company 2 speelt zich af op grootschalige speelvelden. Niet alleen is het mogelijk om deze gebieden lopend te doorkruisen, ook zijn er vijftien vaar-, vlieg- en voertuigen.

Nieuwste review

Als de kogels je om de oren vliegen, mortieren op je schuilplaats vallen en je onder vuur wordt genomen door een tank of twee, dan weet je al voldoende: je zit in een Battlefield-game. Bad Company 2 maakt de verwachtingen waar met een dijk van een multiplayer-modus. De game is  daardoor misschien wel de beste online shooter van het moment. Dat de makers daarbij het singleplayer gedeelte ietwat links hebben laten liggen, is ze ruimschoots vergeven.

9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Online perfectie, intense ervaring, humor in de singleplayer, Frostbite 2 engine is werkelijk subliem, ijzersterk geluid
  • Minpunten
  • Kunstmatige intelligentie in singleplayer niet van hoog niveau, verbindingsproblemen in multiplayer-modus

Artikelen

Screenshots