Game info

Battlefield 1943

Battlefield 1943 is een remake van de game Battlefield 1942, dat oorspronkelijk in 2002 op de markt kwam. De game speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog, is een First-Person Shooter en draait om het met meerdere spelers online tegen elkaar spelen op een massaal slagveld. Twee teams nemen het tegen elkaar op in drie verschillende omgevingen die ook in de oorspronkelijke game te vinden waren, namelijk Wake Island, Guadalcanal en Iwo Jima. Battlefield 1943 is in totaal met 24 man tegelijk te spelen, waarbij elke speler de keuze krijgt uit drie verschillende klasses waarmee zij aan de slag kunnen, namelijk Rifleman, Infantry en Scout. Elke klasse vereist een andere manier van spelen, terwijl iedereen zo ook zijn eigen rol binnen het grote gevecht vervult. Dit grote gevecht neemt plaats ter land, ter zee en in de lucht, met schepen, gevechtsvliegtuigen, tanks, maar ook bijvoorbeeld een controlebunker waarmee spelers een bombardement op kunnen roepen om de tegenstander mee te bestoken.

Nieuwste review

Dice heeft de kern van de Battlefield-franchise gepakt en deze voorzien van een flinke dosis actie. Veel elementen hebben moeten wijken om Battlefield 1943 hapklaar te maken als downloadbare game, maar wat overblijft is een zeer smakelijke game die ongetwijfeld weer vele uurtjes multiplayerplezier oplevert.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Actie, actie en nog eens actie. De kern van Battlefield staat als een huis. De eerste ‘echte’ Battlefield-game met totale destructie
  • Minpunten
  • Door weinig opties misschien wat sneller eentonig. Moeilijk te spelen met alleen vrienden

Artikelen

Screenshots