Game info

Battalion Wars 2

Commander Pierce en Colonel Windsor van de Anglo Isles zijn misleidt en geloven dat de Solar Empire een allesvernietigend superwapen aan het ontwikkelen is. Daarom starten zij een preventieve aanval op de Coral Atolls waardoor de wereld wederom in een grote oorlog verzeild raakt. Je rijdt in tanks, commandeert schepen, bestuurt vliegtuigen en leidt je troepen naar de kern van de actie in dit tweede deel van de Battalion Wars-serie. Battalion Wars 2 bevat zes verschillende rassen, vijf verschillende gebieden en nieuwe eenheden voor iedere factie. Zo zijn er vijf verschillende marineschepen waaronder het Fregat en de Onderzeeër. Belangrijk in Battalion Wars 2 is het combineren van de verschillende soorten eenheden: te land, ter zee en in de lucht. Je eenheden kun je ontwikkelen vanuit bedrijfsgebouwen die je moet innemen. Vanaf een landkaart kun je je troepen bevelen geven. Battalion Wars 2 bevat meer dan twintig missies voor solospelers, maar ook meer dan vijftien missies voor twee spelers. De game bevat drie online multiplayer-modi. In Assault kunnen spelers direct de strijd aan met anderen, Skirmish gaat dieper op tactisch gebied en in Co-op kunnen twee spelers samen de strijd aangaan tegen computergestuurde tegenstanders.

Nieuwste review

Battalions Wars 2 is, net zoals zijn voorganger, een degelijk spel dat naast een singleplayer ook online wat te bieden heeft. Bovendien zit het qua besturing wel lekker en heeft de ontwikkelaar een eigen grafische stempel op het geheel weten te drukken. Het grootste nadeel is dat het allemaal wat pittiger had mogen zijn, vooral dan de intelligentie van de tegenstand. Toch blijft Battalion Wars 2 een titel die zonder twijfel in huis kan gehaald worden, zeker als je Wii de laatste tijd net zo stoffig is geworden als die van mezelf.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Eigen grafische stijl slaat aan. Eenheden besturen werkt naar behoren. Lachen met clichés. Via WiFi ook heel wat te beleven
  • Minpunten
  • Intelligentie vijanden had beter mogen zijn. Commandanten geven soms teveel tips

Artikelen

Screenshots