Game info

Batman: Arkham Origins

Batman: Arkham Origins speelt zich zo'n vijf jaar af voor de evenementen in Batman: Arkham Assylum. We zien hierin een Batman in zijn ietwat jongere jaren. Batman heeft ervaring met het uitschakelen met criminelen, maar heeft nog nooit oog in oog gestaan met een supervillain. Helaas voor hem wordt er een geldprijs op zijn hoofd gezet door de machtige Dark Mask. Als gevolg daarvan komen een achttal grote badguys achter de Bat aan, waaronder de Joker, Penguin, Bane en Deadshot. Qua gameplay kent de game overeenkomsten met de voorgaande Arkham-games. Zo is het vechtsysteem zo goed als hetzelfde en heb je de mogelijkheid om zelf een groot gedeelte van Gotham City te ontdekken.

Nieuwste review

Origins is met afstand het minste deel in de Arkham-serie. Warner Bros. Games Montréal maakt gretig gebruik van de fundering die oorspronkelijke ontwikkelaar Rocksteady heeft neergelegd met de twee eerdere Batman-games, maar vergeet vervolgens om hierop verder te bouwen en een eigen stempel op de serie te drukken. Het gevechtssysteem is nog steeds de belangrijkste troef en zorgt ervoor dat Batman: Arkham Origins vermakelijke momenten kent. Alles eromheen schiet echter tekort ten opzichte van zijn voorlopers.

6,5
Score
65
Score: 65
  • Pluspunten
  • Troy Baker is uitstekend als The Joker, Freeflow-systeem zorgt nog steeds voor spannende gevechten, moordonderzoeken bieden interessant perspectief voor de toekomst
  • Minpunten
  • Verhaal heeft weinig om het lijf, doodse stad, technische mankementen, slecht uitgewerkte multiplayer

Artikelen

Screenshots