Game info

Banished

Banished geeft spelers controle over een groep verbannen reizigers, die een nieuw leven willen beginnen in een ander land. In de strategiegame beginnen spelers met slechts de kleren die hun personages aanhebben en een handvol benodigdheden. Daarmee moet een compleet nieuwe cultuur opgebouwd te zien worden. De inwoners van het dorp dat spelers oprichten zijn de primaire bron van materialen en inkomsten. Inwoners worden geboren, worden ouder en maken zelf weer kinderen. Het is belangrijk om ze gezond, blij en goed gevoed te houden om zo het dorp te laten groeien. Het is niet genoeg om simpelweg nieuwe huizen te bouwen - er moeten ook voldoende mensen zijn die nieuwe gezinnen willen stichten. Banished heeft geen skill trees. Elk gebouw kan op elk moment gebouwd worden, zolang de inwoners genoeg resources hebben verzameld. Er is geen geld. Wel kunnen er materialen geruild worden met andere dorpen. Daarin schuilen echter ook gevaren: zo kunnen de handelaars die uit andere dorpen komen ziektes met zich meenemen en die verspreiden in het dorp van de speler. Inwoners van het dorp kunnen uit twintig verschillende beroepen kiezen, waaronder akkerbouw, jagen, mijnen en lesgeven. Geen één strategie is de beste manier om een dorp te laten groeien. Sommige materialen kunnen op één map schaars zijn, terwijl ze op een andere map in overvloed aanwezig zijn.

Nieuwste review

Conclusie

  • <p> De eer die je haalt uit het opbouwen van je eigen dorp bestaat in Banished niet uit de rijkdom en het geluk van je inwoners, maar uit hun overleving in de harde en tegelijk vrijgevige natuur. Deze pittige city builder neemt jou en je vermogen tot logisch, rationeel nadenken heerlijk serieus. Maar als je eenmaal door hebt hoe het systeem werkt, verliest het spel zijn uitdaging.</p>
    Score: 75 Goed
    • Originele combinatie van city builder en survival-game, uitdagend maar logisch, doet beroep op je gezonde verstand
    • Verliest elke uitdaging zodra je het systeem doorhebt

Artikelen

Screenshots PC


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord