Game info

Army of Two

De Verenigde Staten geeft een ongekend aantal contracten uit aan particuliere militaire corporaties (PMC’s) in een poging haar aanwezigheid over de hele wereld te continueren. Sinds de oorlog in Vietnam is dit aantal vertienvoudigd en het stijgt nog steeds. De duidelijke lijnen in de legerhiërarchie vervagen en de militaire verantwoordelijkheden van een natie zijn niet meer te controleren. Het wordt steeds moeilijker om te bepalen wie nu echt de macht in handen heeft. Army of Two draait om twee voormalige Army Rangers die nu werken voor een PMC. De missies in deze game draaien volledig om samenwerking tussen jou en je teamgenoot. Je zult dan ook je vaardigheden moeten combineren om het dodelijkste tweetal te worden in een oorlog met een samenzwering die de hele wereld bedreigt. Hierbij kan de tweede speler een vriend zijn, die op dezelfde spelcomputer speelt, een computergestuurd personage zijn en ook iemand zijn met wie je online speelt. Tijdens de gevechten kan een tweede speler ten allen tijde de rol van een computergestuurd personage overnemen. De computergestuurde partner in Army of Two (de PAI) past zich aan spelers aan, werkt met ze samen en leert van hun acties. De PAI reageert bovendien op de vaardigheden en spelstijl van de speler en kan zich hieraan aanpassen, door leiding te nemen of juist te volgen, strategieën te bedenken of juist bevelen te accepteren. Ook kun je met je PAI tientallen dodelijke wapens delen, die je zelf hebt aangepast en verbeterd. Uiteraard kan dit ook met een menselijke medespeler.

Nieuwste review

Met Army of Two heeft EA haar eerste echte co-op game uitgebracht. Niet elk aspect is even goed uitgewerkt, maar mensen die smachten naar een nieuwe co-op ervaring kan dit spel best een goede zijn. Let er alleen wel op dat Army of Two vrij kort is en er weinig reden is om het spel opnieuw te spelen. Daarvoor wegen de minpunten te zwaar en weet met name de singleplayer te weinig indruk achter te laten. Wie weet komt het allemaal wel goed met een eventueel vervolg, want dat Army of Two potentie heeft voor een opvolger is een ding wat zeker is.

7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Eindelijk weer een on- en offline co-op game!. Originele insteek bij verschillende co-op acties. Aggro-systeem werkt goed!
  • Minpunten
  • Te kort. Geringe mate van herspeelbaarheid, zeker in je eentje. Afwerking van het spel laat regelmatig te wensen over. Sommige co-op onderdelen voelen verplicht aan

Artikelen

Screenshots