Game info

APB: Reloaded

APB: Reloaded is een free-to-play versie van APB (All Points Bulletin). De MMO die veel doet denken aan games als GTA en Saints Row. De game speelt zich af in San Paro, een grote fictieve metropool en begint met het maken van jouw persoonlijke alter ego. APB: Reloaded laat je dingen aan je personage veranderen waarvan je nooit had verwacht ze aan te willen passen, want vrijwel alles aan je lichaam is aan te passen. Dit is dan ook een van de dingen waar APB: Reloaded om draait: je onderscheiden van de rest. In deze MMO sluit de speler zich aan bij één van de twee facties: de Enforcers of de Criminals. Je begint bijvoorbeeld als een kleine autodief en eindigt als een heuse warlord die banken overvalt en gebouwen opblaast. Of je bent een simpele drugsrunner die uitgroeit tot de meest gewilde huurmoordenaar van de stad. Voor de mensen die liever orde houden is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor het rechte pad en door het virtuele leven te gaan als een politieman, SWAT-lid of een gewilde premiejager. APB: Reloaded kent echter geen levelsysteem, maar draait om de skills van spelers. Daardoor kan iedereen zich specialiseren in dat wat hij of zij goed kan. De servers van APB kunnen zo'n 10.000 spelers per wereld aan, onderverdeeld in 100 spelers per district.

Nieuwste review

Hoewel APB een aatal goede ideeën heeft (de manier waarop je meteen met een team in een missie wordt gedropt is geniaal) is de uitvoering gewoon niet leuk genoeg. Het spel presenteert zich als een online Grand Theft Auto maar is in de kern niet veel meer dan team deathmatch in een open wereld. Het schieten is slecht gebalanceerd en het aantal missies zo beperkt dat het snel gaat vervelen. Wie dus een goed gratis schietspel zoekt, haalt veel meer plezier uit bijvoorbeeld Team Fortress 2.

5
Score
50
Score: 50
  • Pluspunten
  • Grafisch interessant, eindelijk eens wat anders dan fantasy of sciencefiction, personage-ontwerper, instant missies, gratis
  • Minpunten
  • Schieten slecht gebalanceerd, te weinig variatie, geen verschil tussen politie en boeven, oneerlijke vuurgevechten

Artikelen

Screenshots