Game info

Alan Wake

Alan Wake gaat over de gelijknamige schrijver die zijn leven langzaam in een nachtmerrie ziet veranderen. Alan is al een tijd bezig met zijn nieuwste boek en tot voor kort lijkt het alsof het boek uit zich zelf schrijft. Dit komt door vriendin Alice, die Alan nog maar net ontmoet heeft. Sinds dat hij Alice kent, lijd Alan aan slapeloosheid en de nachtmerries die daar de oorzaak van zijn leiden tot inspiratie voor zijn boek. Het boek komt niet veel later uit en het is meteen een bestseller. Alice verdwijnt echter ineens, waardoor Alan’s leven ineenstort. Ondertussen gaat zijn conditie steeds harder achteruit en hij kan het onderscheid tussen droom en werkelijkheid nauwelijks meer maken. Het is alsof hij in het verhaal van zijn eigen boek is terecht gekomen en beland in een kliniek in het afgelegen dorpje Bright Falls. De game bevat een grote free-roaming omgeving die zeer realistisch aandoet. Het is Alan’s taak om zijn vriendin terug te vinden en antwoorden te krijgen op de geheimzinnige gebeurtenissen die hij beleefd. Het verhaal wordt uit de doeken gedaan doormiddel van een missie-structuur waarbij puzzels, gesprekken met personages en gevechten met vijanden centraal staan. De game bevat de nodige wapens die in te zetten zijn tegen de vijanden. Naar mate het verhaal vordert worden de nachten langer en de dagen korter en dit is niet in het voordeel van Alan. Bij daglicht is er niets aan de hand, maar zodra de nacht valt verschijnen zijn mysterieuze vijanden. Gedurende de nachten moet Alan dan ook op zoek gaan naar innovatieve manieren om zich van zijn vijanden te ontdoen. De game bevat een realtime dag- en nachtsysteem en ook het weer kan te allen tijde veranderen en dit heeft invloed op de gameplay.

Nieuwste review

Alan Wake moet het hebben van zijn verhaal. Dat wordt zo goed verteld en zit zo intelligent in elkaar, dat je de game het liefst in één ruk uitspeelt. Ook al is de eigenlijke gameplay niet van hetzelfde niveau.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Zeer meeslepend en intelligent verhaal, prachtige setting, sfeervolle muziek en passende soundtrack, visueel indrukwekkend, uitmuntende presentatie
  • Minpunten
  • Gameplay valt in het niet bij het verhaal en integreert er niet echt mee

Artikelen

Screenshots