Game info

Advance Wars: Dark Conflict

Meteorietenregens, aardbevingen en vloedgolven hebben de Aarde vernietigd. 90 procent van de wereldpopulatie heeft dit niet overleefd. Blauwe luchten en de zon zijn niet meer te zien door aswolken. In deze verwoeste wereld moeten de mensen die niet ten onder zijn gegaan aan de natuurrampen, zien te overleven. Ze hebben zich verdeeld in verschillende facties en voeren een harde oorlog. Als legerleider moet je in elke missie het vijandelijke leger verslaan door al hun manschappen te vernietigen of hun hoofdkwartier in beslag te nemen. Het is in bepaalde missies ook mogelijk dat er andere vereisten zijn om de overwinning te behalen. Elk speldeel komt met een andere omgeving en uitdaging. Je zult inzicht moeten krijgen in je tegenstanders en goed nadenken over hoe je je manschappen inzetten. Advance Wars: Dark Conflict is een strategisch orlogspel en bevat een uitgebreide verhaalmodus en meer dan 60 verschillende missies. Bovendien is het mogelijk om met vier personen online te spelen. Ook kun je je eigen slagvelden maken in de “map editor” en deze online met anderen delen.

Nieuwste review

Advance Wars: Dark Conflict mag er aan de buitenkant dan wel wat minder kinderlijk uitzien, diep vanbinnen blijven we nog steeds te maken hebben met diezelfde vertrouwde gameplay waar we zo van zijn gaan houden. Hier en daar wat nieuwe eenheden, het toevoegen van verse terreinelementen en het wegnemen van de spectaculaire CO-powers heeft zijn impact op het spel, maar belet het niet dat fans van de reeks zich meteen thuis zullen voelen.

8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Grafisch meer volwassen. Ondertoon wat grimmiger. Gameplay blijft nog steeds overeind. Online potjes rekken de speelduur
  • Minpunten
  • Dialogen voelen soms wat kinderachtig aan. Reeks begint stilaan stoffig aan te voelen

Artikelen

Screenshots