Far Cry Primal

Far Cry Primal

Far Cry Primal is een actie-avontuur-game van ontwikkelaar en uitgever Ubisoft. Deze titel uit de Far Cry-serie speelt zich af tijdens het stenen tijdperk en wijkt hierdoor af van zijn voorgangers, waar traditionele vuurwapens en voertuigen vaste elementen waren. In plaats hiervan wordt gebruik gemaakt van pijl en boog en zelfgemaakte explosieven.

Het verhaal draait om een jonge jager genaamd Takkar, de laatste overlevende uit zijn groep. Aan hem de taak om dodelijke wapens te maken, roofdieren te ontvluchten en te strijden met vijandelijke stammen om Oros te veroveren.

In Far Cry Primal kunnen spelers een grote hoeveelheid aan wilde dieren temmen, waaronder mammoeten en sabeltandtijgers. Deze beesten kunnen Takkar helpen tijdens gevechten of gebruikt worden om met een grotere snelheid de omgevingen te doorkruisen. 

Alles over Far Cry Primal

Review: Far Cry Primal - Primitief vermaak
Far Cry staat als reeks bekend om de immense open wereld, waar je als een kind in een speeltuin doorheen raast. De voertuigen zijn deze keer vervangen door dieren, de schietijzers door knotsen en speren. Op een sterkere nadruk op gevechten van dichtbij na, is er op het gebied van actie niet veel veranderd. Het zal fans aanspreken, maar ook de volgende vraag doen stellen: is Far Cry Primal exact dezelfde game met een nieuw sausje?
Lees de rest van de recensie

Interview: 'Far Cry Primal remt spelers niet af'
Gamer.nl kreeg onlangs de kans om vragen te stellen aan de game director van Far Cry Primal. In de nieuwe Far Cry-game gaan spelers terug naar de prehistorie. Het geologische tijdvak is de Mesolithicum. In deze periode waren er conflicten tussen stammen en veroverden jagers nieuw territorium. Wij vroegen Thomas Simon hoe zijn team omgaat met deze nieuwe setting. 
Lees de rest van het interview

Preview: Far Cry Primal (hands-on) - Oude gewoontes in een nieuw jasje
De prehistorische setting van Far Cry Primal heeft op papier een relatief unieke invalshoek, eentje waar Ubisoft zich nog niet eerder aan gewaagd heeft. Je bent vooral bezig met de twee alleroudsten ambachten van de mensheid, namelijk het jagen en verzamelen. Deze oerinstincten gebruik je in een ongeschonden natuur, vol woeste beesten die zichzelf moeiteloos bovenaan de voedselketen plaatsen. Afgezien van de brandende pijlen die je met je boog afschiet, heeft de game - geheel waarheidsgetrouw - geen vuurwapens. Dat klinkt verfrissend, en toch is de eerstvolgende game van de ontwikkelaar in alle opzichten een typische Ubisoft-game.
Lees de rest van de preview

Far Cry Primal
Far Cry Primal
Far Cry Primal