E3 2016

E3 2016 - Alle info, data, tijden en artikelen

Welkom op de Gamer.nl E3 2016 landingspagina. Op deze pagina kun je alle informatie lezen over E3 2016, de meest spectaculaire gamebeurs van het jaar. Je kunt hier niet alleen alle data en tijden van de Electronic Entertainment Expo en de persconferenties vinden, we verzamelen hier tijdens E3 ook alle artikelen en het grootste nieuws dat ook op de frontpage van Gamer.nl geplaatst wordt.

E3 2016 info, data en tijden

Waar en wanneer is E3?
E3 2016 wordt van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 juni gehouden in het LA Convention Center in Los Angeles. De persconferenties van Bethesda, Sony, Nintendo en de rest worden echter de dagen ervoor, vanaf zondag 12 juni gehouden. Alle persconferenties zijn live op Gamer.nl te bekijken.

De persconferenties:
Electronic Arts: 12 juni om 22:00 uur
Bethesda: 13 juni om 04:00 uur
Microsoft: 13 juni om 18:30 uur
PC Gaming Show: 13 juni om 20:00 uur
Ubisoft: 13 juni om 22:00 uur
Sony: 14 juni om 03:00 uur
Nintendo: 14 juni om 18:00 uur

E3
E3

Pre-E3 artikelen

Gamer.nl op E3 2016 - Wat kun je verwachten?
Vanaf zondag 12 juni barst het geweld weer los: dan worden de E3-persconferenties, opgevolgd door de beurs zelf, traditiegetrouw weer in Los Angeles gehouden. Gamer.nl is er natuurlijk ook bij en doet gedurende de week uitgebreid verslag. Wat kun je allemaal verwachten?
Lees het complete artikel

Gamer.nl Podcast 68: De Pre-E3-aflevering
Na 67 afleveringen van de Gamer.nl Podcast is het dan eindelijk zover: hoofdredacteur Michel Musters vereert Erik en Ron met zijn aanwezigheid. Het drietal neemt de aankomende E3 onder de loep: wat kunnen we verwachten op de beursvloer en van Gamer.nl tijdens het grootste game-evenement van het jaar?
Luister de podcast

De E3-verwachtingen van de Gamer.nl-redactie
Vrijdag 10 juni vliegt een gedeelte van de Gamer.nl-redactie weer richting Los Angeles om verslag te doen van E3, de belangrijkste gamebeurs ter wereld. De andere helft van de redactie blijft in Nederland om de website te vullen met het laatste nieuws en de mooiste trailers. Kortom: we gaan in de week van 13 juni dus weer knallen. Maar voordat het zover is kijken we naar de verwachtingen die de Gamer.nl-redactie voor deze E3 heeft.
Lees het complete artikel

De mooiste E3-herinneringen van de Gamer.nl-redactie
Vrijdag 10 juni vliegt een gedeelte van de Gamer.nl-redactie weer richting Los Angeles om verslag te doen van E3, de belangrijkste gamebeurs ter wereld. De andere helft van de redactie blijft in Nederland om de website te vullen met het laatste nieuws en de mooiste trailers. Kortom: we gaan in de week van 13 juni dus weer knallen. Maar voordat het zover is blikken we terug: wat zijn de mooiste E3-herinneringen van de redactieleden?
Lees het complete artikel

De meest opmerkelijke E3-persconferenties
Dinsdag 14 juni gaan de deuren van E3 weer open, maar dan hebben we al kunnen genieten van de persconferenties van Microsoft, Sony, Bethesda, Square Enix, Ubisoft en Electronic Arts. Persconferenties zijn misschien wel het meest spannende element van E3: hier worden alle nieuwe games aangekondigd.
Lees het complete artikel

Pre-E3 2016 foto's
De E3 staat op het punt om te beginnen. Vanaf morgen gaat het los met persconferenties van uitgevers zoals EA, Microsoft en Sony, maar voorafgaand duiken er her en der ook foto’s kolossale gameposters in Los Angeles en van de beursvloer.
Lees het complete artikel

E3
E3

Pre-E3 previews

Preview: Pro Evolution Soccer 2017 (hands-on)
Konami’s voetbalreeks is de afgelopen jaren druk bezig met een comeback en lijkt dit jaar klaar om Fifa van de troon te stoten. Met het San Siro-stadium op de achtergrond spelen we alvast een vroege versie van PES 2017. Het is nog té vroeg om te spreken over nieuwe gameplaymodi en licenties, daarom kijken we ook naar het belangrijkste: de daadwerkelijke gameplay, oftewel hoe speelt de game?
Lees de complete preview

Preview: Dragon Quest Builders (hands-on)
Minecraft geeft al sinds 2011 onze fantasie praktisch carte blanche. Bedenk het en je kunt het bouwen met blokken. Ongetwijfeld zag Square Enix juist daar ruimte voor verbetering. Want wat als je nou niets kunt bedenken? Zij bieden door Minecraft te combineren met Dragon Quest tevens een verhaallijn en quests. Het resultaat heet Dragon Quest Builders.
Lees de complete preview

Deus Ex: Mankind Divided (hands-on)
Deus Ex: Mankind Divided schetst een grimmig toekomstbeeld waarin de mensheid het punt heeft bereikt dat iedereen zichzelf met bionische ledematen en organen naar wens kan verbeteren. Het is een verhaal over technische vooruitgang en de daarbij komende ethische vraagstukken. Ironisch dat juist zo’n game technisch te veel stilstand vertoont.
Lees de complete preview

Deus Ex Go
Met Hitman Go boekte Square Enix uit het niets een mobiel succesje. De strategische insteek bleek prima bij Hitman te passen en later ook bij Tomb Raider. Niet geheel verrassend geeft Square Enix dit najaar ook Deus Ex een ‘Go-behandeling’.
Lees de complete preview

PES 2017
Deus Ex Mankind Divided

Alles over de E3 persconferenties

Hieronder komen alle links naar livestreams, nieuwssamenvattingen en analyses van de E3-persconferenties.

E3 2016: De EA-persconferentie nieuwssamenvatting
Gisteravond (13 juni) om 22:00 uur Nederlandse tijd vond de persconferentie van Electronic Arts plaats tijdens E3 2016. Hieronder hebben we al het nieuws van deze persconferentie verzameld. Onder andere Titanfall 2 en Mass Effect: Andromeda waren onderdeel van deze presentatie.
Lees hier de complete samenvatting

E3 2016: De Bethesda-persconferentie nieuwssamenvatting
In de vroege ochtend van 13 juni vond de Bethesda-persconferentie van E3 2016 plaats. We hebben voor de overzichtelijkheid al het nieuws van deze persconferentie verzameld. Onder andere de titels Prey, Dishonored 2 en Skyrim kwamen aan bod.
Lees hier de complete samenvatting

E3 2016: De Microsoft-persconferentie nieuwssamenvatting
De E3-persconferentie van Microsoft vond op 14 juni om 18:30 uur plaats. Wat heeft de techgigant allemaal aangekondigd? De dunnere versie van de Xbox One, Project Scorpio en Forza Horizon 3 maakten hun debuut.
Lees hier de complete samenvatting

E3 2016: De Ubisoft-persconferentie nieuwssamenvatting
De persconferentie s' avonds van Ubisoft begon om 22:00 uur op 14 juni. Watch Dogs 2, Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands en Steep kwamen aan bod.
Lees hier de complete samenvatting

E3 2016: De Sony-persconferentie nieuwssamenvatting
Om 3:00 uur s' nachts op 14 juni vond Sony's E3 2016-persconferentie plaats. Hier toonde de uitgever enkele nieuwe titels zoals God of War, Death Stranding en Resident Evil 7 biohazard.
Lees hier de complete samenvatting

Analyse: De E3-conferentie van EA
In 2014 liet EA vrijwel niets zien, naast aankondigingen zonder trailers en een rits EA Sports-games, in 2015 wist het de zaal makkelijk te plezier met ein-de-lijk de beelden van Battlefront. En in 2016? Nou… Laten we het een combinatie van de voorgaande jaren noemen.
Lees hier de volledige analyse

Analyse: De E3-conferentie van Bethesda
Het was formeel nog maar de vraag in hoeverre er een echte persconferentie zou zijn van Bethesda deze E3. Net na de E3-conferentie in 2015 liet het bedrijf alle vervolgstappen op E3 2016 nadrukkelijk in het midden. Onnodig, want Bethesda weet een oudgediende als EA vrij gemakkelijk te verslaan, zo blijkt dit jaar wederom.
Lees hier de volledige analyse

Analyse: De E3-conferentie van Microsoft
Het is een belangrijk jaar voor Microsoft. De Xbox One is de best verkopende console ooit van het bedrijf, maar de Amerikaanse softwaregigant zit Sony nou niet bepaald op de hielen. Vorig jaar werd de toon gezet, met backwards compatibility, boeiende exclusives en imponerende gameplay. Dit jaar was het een mengelmoes van verrassende hardware en weinig verrassend games.
Lees hier de volledige analyse

Analyse: De E3-conferentie van Ubisoft
Ubisoft heeft nogal een slechte naam als het op de E3 aankomt. Niet omdat het geen kwaliteit levert, eerder omdat het te veel kwaliteit levert: meerdere games oogden op de E3-conferenties van Ubisoft mooier dan ze uiteindelijk bleken toen ze in de winkel lagen. En dat heeft de reputatie van de uitgever op de grootste gamebeurs ter wereld toch een beetje geschaad.
Lees hier de volledige analyse

Analyse: De E3-conferentie van Sony
Microsoft zette in op goede games, maar wist met z’n line-up te verrassen. Met Project Scorpio richt het Amerikaanse bedrijf zich op de toekomst, al biedt dat ook te denken: wie koopt er met de Scorpio in het vooruitzicht op dit moment nog een Xbox One? Sony liet alle hardware buiten zijn console en vr-bril deze E3 buiten beschouwing. Het bedrijf richtte zich op games, die soms weinig en soms geheel verrassend waren.
Lees hier de volledige analyse

EA en Bethesda op E3: Saai en sterk - Gamer.nl Podcast 69
Saai en toch sterk, zo laten de E3-persconferenties van Electronic Arts en Bethesda zich respectievelijk omschrijven. Wat waren de hoogte- en laagtepunten? Ron en Erik bespreken het allemaal in deze eerste E3-recap.
Luister hier de hele podcast

Sony wint de E3 - Gamer.nl Podcast 70
De afgelopen E3-dag kan gerust de ondertitel 'Microsoft vs. Sony' meekrijgen. Van 'de grote drie' is deze E3 geen sprake: in plaats van Nintendo was vandaag ook Ubisoft aanwezig. Wat de podcasters betreft heeft Sony deze dag echter over de concurrentie heen gewalst.
Luister hier de hele podcast

Livestreams
Electronic Arts: 12 juni om 22:00 uur
Bethesda: 13 juni om 04:00 uur
Microsoft: 13 juni om 18:30 uur
PC Gaming Show: 13 juni om 20:00 uur
Ubisoft: 13 juni om 22:00 uur
Sony: 14 juni om 03:00 uur
Nintendo: 14 juni om 18:00 uur

Lees ook de nieuwssamenvatting van al het nieuws dat voor E3 al naar buiten kwam.

Steep
Zelda Breath of the Wild

Previews tijdens E3

Hier komen alle previews die we tijdens en na E3 schrijven te staan. Alle informatie over de nieuwste games die we natuurlijk met onze kritische blik hebben bekeken. We hebben voor E3 begint al diverse games gespeeld op pre-E3 events. Die previews kun je verder boven op deze pagina vinden.

Fifa 17 (hands-on)
EA Vancouver heeft twee jaar geleden besloten het Fifa-roer om te gooien. In het diepste geheim heeft de studio de naar eigen zeggen beste elementen uit de ‘oude’ Ignite-engine geplukt, om deze vervolgens met een overdaad aan nieuwe technieken te transplanteren in een voor EA niet onbekende engine: Frostbite.
Lees de complete preview

LEGO Star Wars the Force Awakens (hands-on)
Al meer dan tien jaar zijn de LEGO-games een opvallende constante factor binnen de jaarlijkse releases. De games die stuk voor stuk een bekende (film)franchise nemen en er met zichtbaar plezier een LEGO-draai aan geven veranderen met ieder deel misschien minimaal, maar blijven desondanks leuk. De LEGO-versie van The Force Awakens is daar geen uitzondering op.
Lees de complete preview

Battlefield 1 (multiplayer hands-on)
Jaren geleden werden we doodgegooid met shooters die zich in een ouderwetse oorlogsetting afspeelden, inmiddels voelt het heerlijk verfrissend om eindelijk weer eens terug in de tijd te gaan.
Lees de complete preview

Eagle Flight (hands-on)
De metamorfose die Eagle Flight binnen een jaar tijd heeft ondergaan is zachtst gezegd ingrijpend. Waar de VR-titel op Gamescom 2015 meer proof of concept dan een daadwerkelijke game was, is de vogelvlucht-ervaring nu voorzien van een eigen smoel.
Lees de complete preview

Gears of War 4 (hands-on)
Zonder Epic Games aan het roer gaat Gears of War 4 terug naar de roots. De stijl is net iets anders. De gruizige filter van de vorige Gears of War-games is vervangen met een paar millimeters breder kleurenpalet. Dit is een andere wereld, eentje waar relatieve vrede de orde van de dag is geweest voor een langere tijd.
Lees de complete preview

Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands (hands-on)
Samen spelen is de toekomst en de toekomst is nu. Ook Ubisoft heeft coöperatief gamen inmiddels met open armen verwelkomd, zo blijkt uit titels als The Division. Ghost Recon: Wildlands is een open wereld-actiegame die je een jaar of vijf geleden nog met veel plezier alleen had gespeeld, maar met z’n vieren stijgt het concept naar nieuwe hoogtes.
Lees de complete preview

Bethesda VR: Fallout 4 en DOOM (minipreview)
Viva la Vive! Ook uitgever Bethesda begint zich te bemoeien met virtual reality, zo kondigde het bedrijf aan tijdens zijn tweede E3-persconferentie ooit. Gamer.nl ging kort aan de slag met Fallout 4 en DOOM in het virtuele domein.
Lees de complete preview

Forza Horizon 3 (minipreview)
Een van de hoogtepunten van Microsofts E3-persconferentie was Forza Horizon 3. Nota bene een racegame stal de show, met zijn prachtige beelden en gevarieerde racedisciplines. Een snelle vooruitblik op een snelle game.
Lees de complete preview

Mafia 3
Games maken nauwelijks gebruik van het contrast tussen de zonnige weersomstandigheden en de lugubere moerassen van staten als Florida en New Orleans, maar Mafia 3 brengt daar verandering in.
Lees de complete preview

Gran Turismo Sport (minipreview)
Ontwikkelaar Polyhony Digital lijkt het betere werk voor de E3 te hebben bewaard. Zowel op de beursvloer als achter gesloten deuren spat Gran Turismo Sport van het scherm.
Lees de complete preview

Watch Dogs 2 (hands-on)
In een previewsessie van Watch Dogs 2 zien we dat de gameplay niet per definitie is veranderd, maar wel is uitgediept.
Lees de complete preview

Sea of Thieves (minipreview)
Hoewel Yooka-Laylee de nieuwe game is die we dáchten te willen zien van Rare, komt de ontwikkelaar met een fantastisch alternatief: de coöperatieve piratengame Sea of Thieves. Een miniverslag van de minispeelsessie die Gamer.nl op de E3 had.
Lees de complete preview

The Legend of Zelda: Breath of the Wild (hands-on)
De nieuwe Zelda-game gaat terug naar de roots van de serie en biedt net als een paar decennia geleden op de NES een grote open wereld die je op je eigen tempo en naar je eigen inzicht verkent.
Lees de complete preview

Titanfall 2 (hands-on)
Een ‘herdefiniëring van het genre’ was de eerste Titanfall niet, zoals Electronic Arts zich graag op de borst klopt, maar de eerste game van Respawn Entertainment bleek ruim twee jaar geleden een frisse wind door het online-shooterlandschap. Met het zojuist aangekondigde vervolg is de wind logischerwijs wat minder fris – Titanfall 2 moet vooral verder bouwen op de basis die zijn voorganger legde. Dat bekent het opvullen van gebreken en het aanpakken van mankementen.
Lees de complete preview

Warhammer 40,000: Dawn of War 3 (minipreview)
We leven in mooie tijden dat een game als Warhammer 40,000: Dawn of War 3 niet eens de meest verrassende comeback van de afgelopen jaren is. Alsnog kwam het redelijk onverwachts; het real-time strategy-genre beleeft de afgelopen jaren nou niet bepaald zijn hoogtijdagen. Zodra je een spel met meerdere units maakt en het is geen MOBA, dan word je bij wijze van spreken al scheef aangekeken.
Lees de complete preview

Horizon: Zero Dawn (hands-on)
Na jaren Killzone gloort er eindelijk een nieuw intellectueel eigendom aan de horizon van het Amsterdamse Grachtenpand waar Guerrilla gevestigd zit. Al sinds de aankondiging van Horizon: Zero Dawn kijken we vol verwondering uit naar wat ze daar toch in hemelsnaam aan het doen zijn. Dezelfde studio die voorheen toch een beetje leek te blijven hangen in oorlogsclichés, heeft nu vanaf het nulpunt een intrigerend universum geschapen dat meteen authentiek aanvoelt.
Lees de complete preview

Dead Rising 4
Met Dead Rising 4 keert Capcom terug naar waar het begon voor de serie. Qua locatie en hoofdpersoon, maar ook qua pretentieloze lol die de eerste Dead Rising zo populair maakte. Dat is goed nieuws voor iedereen.
Lees de complete preview

Injustice 2 (hands-on)
Behalve een aantal nieuwe superhelden en megaschurken uit het DC-universum, is het vooral het nieuwe rpg-systeem dat de komst van Injustice 2 rechtvaardigt. Gamer.nl speelde de game, maar keek liever nog mee op het scherm van anderen.
Lees de complete preview

ReCore
Hoe typisch is dat. Exclusief voor de PlayStation 4 werkt Guerrilla Games aan Horizon: Zero Dawn, een game met een post-apocalyptische wereld die nagenoeg compleet verlaten is door de mensheid. Hun vaste plek is ingenomen door robots, die bij afwezigheid van hun scheppers een eigen leven zijn gaan leiden. Als een van de weinige overgeblevene mensen ga jij ontdekken hoe dat precies is gebeurd.
Lees de complete preview 

Yooka-Laylee
Een nieuwe Banjo-Kazooie. Hele volkstammen hopen er elke E3 weer op en elke keer zijn ze teleurgesteld. Gelukkig is daar Playtonic Games, een nieuwe studio bestaande uit onder andere voormalige Rare-medewerkers, die werken aan Yooka-Laylee. Net als Banjo en Kazooie zijn dat twee muziekinstrumenten, maar daar houden de vergelijkingen niet op. Integendeel, dit is in alles behalve naam en personages Banjo-Kazooie 3.
Lees de complete preview

The Last Guardian (hands-on)
We hebben er zo’n tien jaar op moeten wachten, maar The Last Guardian, de nieuwe game van de makers van ICO en Shadow of the Colossus, komt later dit jaar eindelijk uit op PlayStation 4. Gamer.nl mocht voor het eerst aan de slag met de game op de E3-beurs en creëerde daar een emotionele band met een aantal polygonen.
Lees de preview

For Honor
Vorig jaar schreven we al dat het bij For Honor heel erg de vraag blijft hoe lang de insteek van het spel je zoet weet te houden. Nu kun je dat jezelf natuurlijk bij vrijwel iedere game afvragen en het antwoord weet je pas echt wanneer je er op uitgekeken raakt na release. Of niet. Dit jaar gaan we die vraag daarom niet meer stellen. De game over veldslagen tussen Vikings, samurai en ridders is in ieder geval niet multiplayer only. Dat was wel het vermoeden van sommigen. Op de E3 dit jaar toonde Ubisoft een stukje van de singleplayercampagne.
Lees de preview

Tekken 7
Het is alweer een tijd geleden dat er een Tekken-game is verschenen, terwijl rivaliserende series als Mortal Kombat en Street Fighter de laatste jaren poogden hun series te vernieuwen. Tekken 7 moet in 2017 uit de schaduw stappen van zijn Japanse arcadevariant, zodat consolegamers en dit keer ook pc-gebruikers met de fighting-game aan de slag kunnen. In een korte presentatie zien we hoe ontwikkelaar Bandai Namco een nieuwe draai wil geven aan de hoofdformule die al sinds 1994 tot de grootsten in het genre behoort.
Lees de preview 

F1 2016 (hands-on)
Na een paar missers is de F1-serie van Codemasters terug op de goede weg. Voor Nederlanders is dat precies op tijd, nu de interesse voor de sport groter dan ooit is dankzij nationaal succesverhaal Max Verstappen. Gamer.nl speelde F1 2016 alvast, op de E3 2016.
Lees de preview

E3-video's

Gamer.nl neemt jullie ook graag in beeld mee naar E3. Daarom vloggen we er op los met onze smartphones. Is het perfecte kwaliteit? Nee, maar je krijgt wel een goede blik van de beurs en achter de schermen bij de redactie!

Gamer.nl op E3 2016: De Villa
De redacteuren van Gamer.nl (en zustersites InsideGamer en PU) zijn aangekomen in Los Angeles om daar verslag te doen van de E3-beurs. Voordat het zover is, gaan ze eerst naar hun gehuurde villa waar ze vele avonden zullen doorbrengen, zwoegend aan teksten voor op de website. Michel geeft een kleine rondleiding van de crib!
Bekijk de video

Gamer.nl op E3 2016: De verwachtingen
Michel pakt zijn smartphone er weer bij en vertelt over zijn verwachtingen voor aankomende E3. Ook redacteuren Sander en Arthur vertellen waar ze naar uitkijken. Ondertussen wordt ook nog even Universal Studios in Hollywood bezocht.
Bekijk de video

Gamer.nl op E3 2016: Badges ophalen, EA en Bethesda
De redactie haalt zijn badges op, er wordt even teruggeblikt op EA's persconferentie en Bethesda's persconferentie wordt bezocht!
Bekijk de video

Gamer.nl op E3 2016: Microsoft, Ubisoft en Sony
In de vierde Gamer.nl-vlog vanaf E3 alweer bezoekt de redactie de persconferenties van Microsoft, Ubisoft en Sony. Welk bedrijf weet de meeste indruk te maken? In deze vlog zie je onder andere Xbox One Slim en Project Scorpio, God of War, de nieuwe game van Hideo Kojima, Ghost Recon Wildlands, Watch Dogs 2 en Horizon: Zero Dawn terug.
Bekijk de video

Gamer.nl op E3 2016: Battlefield 1, Wildlands, Mafia 3 en meer
De E3-beurs zelf heeft gisteren eindelijk haar deuren geopend en natuurlijk bezocht Gamer.nl de vloer om verschillende games te checken. Michel vlogt er weer op los en vertelt onder andere over zijn ervaringen met Battefield 1, Ghost Recon Wildlands en Mafia 3!
Bekijk de video

Gamer.nl op E3 2016: Horizon Zero Dawn, Zelda, God of War en meer
De zesde Gamer.nl op E3-video zit werkelijk bomvol met toffe games, waaronder de nieuwe The Legend of Zelda, Horizon: Zero Dawn, God of War en Days Gone. Michel, Arthur, Marcel en Wouter geven hun impressies en tonen de beursvloer. Kijken is erbij zijn!
Bekijk de video

Gamer.nl op E3 2016: The Last Guardian, Yooka-Laylee en meer
In de zevende en allerlaatste Gamer.nl op E3-video bespreken we nog even heel wat games, waaronder de Microsoft Xbox One line-up, The Last Guardian, Yooka-Laylee en Sea of Thieves. Afscheid nemen bestaat niet, maar wij gaan naar huis!
Bekijk de video

E3 blogs

Tijdens E3 bloggen redacteuren Arthur en Michel regelmatig over hun ervaringen op de beurs en in LA. Deze persoonlijke touch geeft je een compleet beeld van hoe het is om E3 mee te maken.

Michel's E3-blog 1: Onderweg naar E3
Het is even wennen, op een persoonlijkere manier mijn verhaal doen op Gamer.nl, terwijl ik in het echt zo gemakkelijk mijn hele leven met iedereen die het maar wil (of niet wil) deel. Ik bedacht mij dat naast de gebruikelijke content die Gamer.nl-bezoekers jaarlijks tijdens E3 voorgeschoteld krijgen, we een nog completer beeld zouden geven van onze ervaringen als we ook gedurende de beurs zouden bloggen. Het is namelijk best een unieke ervaring, voor je werk naar Los Angeles vliegen en daar verslag doen van de meest bekende gamebeurs ter wereld.
Lees de complete blog

Arthur’s E3-blog 1: Blind typen
Acclimatiseren is het probleem niet. De temperatuur in Los Angeles is altijd boven aangenaam, en de villa waarin we verblijven voorziet in gemakken waarvan ik niet wist dat ze bestonden. De jetlag heen is altijd minder erg dan de jetlag terug. Met anderhalve dag vrije tijd is er dus alle tijd om rustig naar de E3 toe te leven, planningen door te nemen, alvast briljante ondertitels te verzinnen (ex-Gamer.nl-redacteur Marcel Vroegrijk is mee) en te hopen dat mijn rechteroog het weer gaat doen.
Lees de complete blog

Michel’s E3-blog 2: Zelf E3-video’s maken
Iets stoorde mij voordat we naar LA vlogen om E3 te verslaan. Het was alles behalve zeker of we video’s zouden hebben. En wat mij betreft zijn video’s de laatste puzzelstukjes om jullie als bezoekers echt ‘mee te nemen’ naar E3 en jullie een zo volledig mogelijke ervaring te geven. In plaats van een beetje op mijn luie bips te zitten wachten tot het E3-geweld los zou barsten, besloot ik dan ook het heft in eigen hand te nemen. Ik wil E3-video’s, dan zullen ze er komen ook. Ik maakte gewoon een simpele optelsom: vloggers en YouTubers zijn tegenwoordig ongekend populair en ik heb een iPhone. Zo simpel kan het zijn.
Lees de complete blog

Arthurs E3-blog 2: Crack is beter dan games
Vertel iemand dat je gamejournalist bent en je hebt direct de aandacht. Mensen willen van alles weten of beginnen te vertellen over hun eigen ervaringen. Wanneer je bijvoorbeeld een Uber pakt om van Fairfax naar Sunset te komen, krijg je een hoop mooie verhalen over – in dit geval – het dertienjarige zoontje van de chauffeur.
Lees de complete blog

Michel’s E3-blog 3: Ben ik nog wakker of droom ik dit?
Het is een geweldige eer om op E3 rond te mogen lopen. De nieuwste games spelen, bekende gezichten uit de game-industrie tegenkomen, in een villa in de Hollywood Hills vertoeven. Ik wil dat ook niet teniet doen. Ik geniet elk jaar weer met volle teugen.
Lees de complete blog

Arthurs E3-blog 3: Villa avondwerk
Een gemiddelde werkdag in Los Angeles. Na ver van de snelwegen te zijn gebleven om files te vermijden (wie het verkeer in Nederland haat: ga hier eens spitsrijden) kom je aan bij het LA Convention Center. Je vraagt je af waarom al die mensen in godsnaam in een driehonderd meter lange rij staan om binnen te komen.
Lees de complete blog

Michel's E3-blog 4: Genoten van E3
Dat was weer genieten afgelopen week. E3 2016 zit er inmiddels op en na een nachtelijke vlucht waarin ik gelukkig heb geslapen als een os, ben ik net thuis gearriveerd. Hoewel ik met moeite mijn ogen open kan houden, blijf ik dat toch tot vannacht proberen om zo een jetlag te voorkomen en mijn interne klok aan de Nederlandse tijd te laten wennen. 
Lees de complete blog

E3
E3

Andere E3-artikelen

De beste E3 2016-trailers
E3 2016 zit er weer op. Terwijl we als een bezetene hands-on impressies aan het uitwerken zijn die de komende weken verschijnen, hebben we ook nog eens met onze voeten op de bank naar de trailers die deze E3 zijn uitgekomen gekeken.
Bekijk alle trailers

Onze man in LA - Gamer.nl Podcast 71
De E3 zit erop, Michel en zijn jetlag schuiven aan om te vertellen over de beurs van dit jaar. Hoe was de sfeer, wat was er op de beursvloer te spelen en wat sprong eruit?
Beluister de podcast

Nieuws van de week: E3 2016
E3 2016 heeft zijn deuren alweer gesloten. Zoals ieder jaar werden er tijdens de persconferenties van de grote uitgevers aankondigingen gedaan en trailers getoond. Gamer.nl maakte samenvattingen van al deze persconferenties en daarnaast hebben we alle grote aankondigingen die gedurende E3 zijn gedaan hieronder samengevat.
Bekijk het overzicht

Interview met Todd Howard: 'Bethesda-fans zijn onderdeel van de game'
Bethesda-directeur Todd Howard stond ditmaal zelf niet op het podium, maar zag zijn bedrijf voor het tweede jaar op rij een geslaagde persconferentie geven. De uitgever kreeg het publiek op de banken met de onthulling van games als Prey en een remaster van fanfavoriet Skyrim, terwijl alle ogen gericht waren op gameplay van het langverwachte Dishonored 2. Gamer.nl praat bij met Howard, over virtual reality, de Creation Engine en de unieke fans van Besthesda.
Lees het interview