Weekoverzicht

Deze week op Steam: Vijf aanraders

Wat is er deze week te vinden voor pc-gamers?

Geschreven door Jacco Peek op
Tegenwoordig komt er een stortvloed van games uit op Steam: in 2016 alleen kwamen er al 4.207 uit en in 2017 lijkt dit niet te gaan veranderen. Als pc-gamer wordt het steeds lastiger om het koren van het kaf te scheiden, dus hebben wij een filter gemaakt van recente games die wellicht interessant zijn om naar te kijken.

For Honor - 59,99 euro

De belangrijkste game van deze week is misschien wel For Honor, de eerste triple-A titel van Ubisoft dit jaar. Afgelopen weekend was de game al speelbaar als open bèta en met Valentijnsdag gingen de servers officieel live om online op elkaar in te hakken. In For Honor staat de eer van de samoerai, ridders en Vikingen centraal, die afhangt van het aantal overwinningen van de drie facties. In de verschillende modi, die variëren van 1 vs. 1 gevechten tot het veroveren van gebieden, nemen spelers het met hun favoriete factie op tegen anderen. De game zit daarnaast vol met customization-opties, om de verschillende strijders binnen elke factie tot in de puntjes samen te kunnen stellen. Ook op de pc kun je deze week niet om For Honor heen.

Sniper Elite 4 - 59,99 euro

Volgens ontwikkelaar Rebellion Developments is de Sniper Elite 4 de eerste poging om een top of the bill-game neer te zetten. Na het succes van de spin-off Zombie Armie Trilogy, is ervoor gekozen om Karl Fairburne terug te laten keren om Nazi’s te gaan jagen in aanzienlijk grotere omgevingen met meerdere missies. Het rekening moeten houden met allerlei aspecten, zoals bullet-drop en wind, verander het gevoel van snipen in dit vierde deel. De grotere levels geven spelers daarnaast de kans om meer te spelen met nietsvermoedende vijanden en zeer gewelddadige X-Ray kills te maken, die de impact van kogels in lichaamsdelen weergeven. Verder biedt Sniper Elite 4 bovenop de singleplayer een co-op- en multiplayer-modus.

Splasher - 11,99 euro

Slpasher ziet eruit als een standaard indie-platformer, waarvan je er talloze kunt vinden op Steam. De game is op dit moment echter zeer populair, omdat de ontwikkelaar Splashteam gebruik maakt van een simpel concept, met een bijzondere uitvoering. Om de andere Splashers te redden, moeten spelers de fabriek van Le Docteur doorlopen om hem uiteindelijk te verslaan. Levels worden doorgespeeld met een verfkanon, die verschillende kleuren verf kan spuiten. Elke kleur verf heeft een eigenschap die gebruikt moet worden om een level te doorlopen. In sneltreinvaart is het zaak om de juiste kleuren op het juiste moment te gebruiken, zoals rode verf om aan muren te plakken, oranje verf om te springen en blauwe om tijdelijk over te wandelen in de lucht.

MX Nitro - 17,99 euro

De Trials-games zijn tot op heden ontzettend populair, maar soms hebben gamers behoefte aan iets snellers. MX Nitro probeert dit gat op te vullen: de game is een 2D-racer met 3D graphics die waaghalzen op motoren met een noodgang gigantische stunts laat doen. Vooral de keiharde rockmuziek lijkt goed te passen wanneer spelers door de modder scheuren en met anderen door de lucht vliegen. MX Nitro bevat veertig duels met eindbazen, die je trainen in het racen, en een uitgebreide lijst met capriolen die uitgehaald kunnen worden.

mx nitro

Poi - 14,99 euro

De laatste game van deze week is Poi, een 3D-platformer met een zeer in het oog springend kleurenpalet. Het verhaal van de game gaat over twee weggelopen weeskinderen die met een oude man op reis gaan om zijn verloren explorer-medaillons te vinden in verschillende levels. De gameplay van Poi is sterk geïnspireerd door Super Mario 64, maar dan in vier gevarieerde omgevingen. Spelers moeten onder andere dubbele sprongen en backflips om de benodigde medaillons in de levels te vinden. Zelfs nadat de credits rollen kunnen alle medaillons verzameld worden, of kunnen spelers aparte levels met uitdagingen voltooien. Zeker fans van de gameplay van Super Mario 64 moeten Poi in de gaten houden.


Dit artikel delen:

Lees meer

Live om 20:00: Sniper Elite 4 Dark Souls 3: The Ringed City
2

Reacties op: Deze week op Steam: Vijf aanraders

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  garciagarcia

  • 15 februari 2017 15:19
  Ik heb nog geen review gezien van For Honor, maar nu kunnen jullie het niet meer maken om een lager cijfer te geven dan een 8,5. Want anders kan je het nauwelijks een echte aanrader noemen…

  Ik heb zelf de BETA gespeeld en die game gaat echt heel snel vervelen moet ik zeggen. Na de BETA 3 uur gespeeld te hebben met wat maten was ik eigenlijk wel klaar met de game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 16 februari 2017 09:50
  Sniper Elite 4 een aanrader? De vorige 3 games waren behoorlijk gemankeerd en ik heb verscheidene gameplay trailers gezien waarin de AI nog net zo erg lijkt als in de voorgaande delen.

  Een leuke game maar een absolute aanrader? Mwoah!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.