Weekoverzicht
Smartphone update

Smartphone Update Week 13 - Elder Scrolls Legends, Sunless Sea, Typeshift en meer

The Elder Scrolls Legends en meer

Geschreven door Jacco Peek op
In de Smartphone Update van deze week zetten we weer vijf interessante games op een rij die recent zijn uitgekomen. Deze week hebben we onder andere The Elder Scrolls Legends, Sunless Sea en Typeshift.

The Elder Scrolls: Legends - Gratis

The Elder Scrolls: Legends begeeft zich in een landschap vol met mobiele cardgames, maar probeert wederom een twist te geven aan de gameplay. Legends onderscheidt zichzelf door het speelveld op te delen in verschillende lanen: de normale en de Shadow-laan. Kaarten die gespeeld worden in de Shadow-laan zijn de volgende beurt vrijwel onschendbaar, waardoor fragiele troepen daar ingezet kunnen worden. Ook introduceert de game een slim comeback-systeem, door spelers bij elke zoveel opgelopen schadepunten een extra kaart te laten trekken, die in sommige gevallen direct gespeeld kan worden. Met de sterke IP van Bethesda en vele interessante modi, is The Elder Scrolls Legends een game om uit te proberen.

The Elder Scrolls: Legends is beschikbaar voor iPad.

Sunless Sea - 7,99 euro

Sunless Sea is een bijna angstaanjagende exploratie-game, die spelers in het donker de zee op stuurt. Al snel wordt het duidelijk dat de zee van deze duistere roguelike vol zit met obstakels en wezens die niets liever willen dan je boot naar de zeebodem sturen. Naarmate spelers verder komen, krijgen ze sterkere kanonnen en een grotere crew, die elkaar echter zullen opeten wanneer er geen voedsel binnenkomt. Elke confrontatie met een vijandelijk schip of ander obstakel gaat gepaard met korte snippers tekst die de interessante gedachten van de crew weerspiegelen. Hoewel de game iets meer dan gemiddeld kost, is het zeker een titel om in de gaten te houden.

Sunless Sea is beschikbaar voor iPad.

Cube Escape: The Cave - Gratis

Het Nederlandse Rusty Lake heeft zijn negende game in de Cube Escape point-&-click-serie uitgebracht, genaamd Cube Escape: The Cave. Net als de vorige delen draait de game om surrealistische omgevingen, waarin korte puzzels moeten worden opgelost. Het verhaal is wederom onheilspellend en geeft extra context aan games als Cube Escape: Seasons en de Rusty Lake-games, de andere serie van de ontwikkelaar. De game is gratis te spelen en toont enkel reclames wanneer spelers vragen om een hint.

Cube Escape: The Cave is beschikbaar voor iOS en Android

Typeshift - Gratis

Woord-games zijn er in vele soorten en maten, maar Typeshift weet het concept op een frisse manier neer te zetten. De game presenteert spelers verschillende rijen met letters, die van boven naar beneden kunnen worden geschoven om zo woorden te vormen. Typeshift stelt vragen, waarop een antwoord moet worden gevonden met het aantal beschikbare rijen en dus letters. Er is geen onmogelijke situatie, omdat er altijd een woord kan worden gemaakt, maar wie vastzit kan altijd een vriend om hulp vragen.

Orphan Black: The Game - 4,99 euro

Tot slot worden fans van de serie Orphan Black deze week bediend door een eigen game voor iOS. Qua opzet heeft Orphan Black: The Game veel weg van de GO-games van Square Enix, waarbij personages zich een weg moeten banen over een lineair grid. Door hendels over te halen, lasers te ontwijken en vijanden te verslaan, banen spelers zich een weg door meer dan tachtig levels met de bekende gekloonde personages, zoals Sarah, Cosima, Alison, Helena en Krystal.

Orphan Black: The Game is beschikbaar voor iOS.

Dit artikel delen:

Lees meer

Blizzard voert grote veranderingen door in Heroes of the Storm met 2.0 update Bioware legt volgende week uit hoe ze Mass Effect: Andromeda gaan verbeteren
0

Reacties op: Smartphone Update Week 13 - Elder Scrolls Legends, Sunless Sea, Typeshift en meer

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.