Weekoverzicht
Smartphone update

Smartphone Update 11 - iOS- en Android-games

Oxenfree, Bit City en Soul Knight

Geschreven door Jacco Peek op
In de Smartphone Update van deze week zetten we weer vijf interessante games op een rij die recent zijn uitgekomen. Deze week hebben we onder andere de ports van Oxenfree en Kingdom: New Lands en city builder Bit City.

Bit City - Gratis

Ontwikkelaar NimbleBit, bekend van onder andere Tiny Tower, brengt deze week Bit City uit. De game is een city builder op zakformaat, die spelers stap voor stap leidt naar het bouwen van een eigen metropool. Per level moet een bepaald aantal inwoners behaald worden, zonder het milieu of de welvaart eronder te laten lijden. Elk volgend level biedt meer ruimte en mogelijkheden om te bouwen, wat het geheel exponentieel complexer maakt.

Bit City is beschikbaar voor iOS en Android.

Golf Zero - Gratis

Golf Zero is een mix van traditionele golf-games en de snelle platformer Super Meat Boy. Door middel van trial & error moeten spelers zich zo snel mogelijk door pittige levels weten te springen, waar een hole wacht om geraakt te worden door een golfbal. Het personage kan echter enkele seconden in slow-motion verkeren tijdens een sprong, waarbinnen de meest indrukwekkende trick shots kunnen worden gemaakt.

Golf Zero is beschikbaar voor iOS.

Kingdom: New Lands - 9,99 euro

Kingdom: New Lands is een port van een fenomeen op Steam. Deze interessant ogende sidescroller geeft geen hints over hoe de game bestuurt of hoe het koninkrijk tussen de demonische wezens moet worden opgebouwd. Door naar links en rechts te swipen beweegt de koning van het rijk zich, en door op het scherm te tikken kan er met geld worden gestrooid. Op deze manier moeten spelers zien te overleven door bijvoorbeeld paarden of manschappen te kopen, voordat alle rijkdom is gekaapt door de monsters. Vanwege de prijzen die de game op de pc won, is Kingdom: New Lands een game om in de gaten te houden.

Kingdom: New Lands is beschikbaar voor iOS en Android.

Oxenfree - 3,99

Oxenfree draait om een groep jongeren die een feest geven op een eiland waar iets niet pluis is. Via de radio raken verschillende personages van de groep bezeten door mysterieuze stemmen, wat de basis legt voor het spookverhaal. De gameplay van deze game die eerder naar de pc en console kwam, bestaat voornamelijk uit ontdekken en praten met andere personages. De keuzes die gemaakt worden, bepalen de verloop van het verhaal.

Oxenfree is beschikbaar voor iOS. Lees hier de review van de pc-versie.

Soul Knight - Gratis

Het is vrij duidelijk dat Soul Knight inspiratie heeft gehaald uit andere 2D-roguelike shooters als Enter the Gungeon en Nuclear Throne. De game wijkt in de gameplay af door spelers automatisch te laten richten op vijanden, om de game eenvoudiger te laten spelen op een touchscreen. Hoewel een verhaal ontbreekt, bevat de game wel 120 verschillende wapens en per gebied vijf levels en twee boss fights. Verschillende upgrades en power-ups zijn tussen de levels door te verkrijgen, en er zijn zelfs huisdieren die meehelpen om vijanden te verslaan.

Soul Knight is beschikbaar voor iOS en Android.

Dit artikel delen:

Lees meer

Firestorm zit in Injustice 2 Nintendo maakt maps voor Splatoon 2-demo bekend
2

Reacties op: Smartphone Update 11 - iOS- en Android-games

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • ToMaX99

  • 16 maart 2017 17:16
  Oxenfree 20 voor de xbox one, 4 euro voor ios (dit kan je ook lijkt me via appleTV op je grote scherm krijgen)… Beetje krom..?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • spreadthehate

  • 17 maart 2017 13:27
  @ToMaX99

  Alle console spellen zijn achterlijk duur, maar dat is mijn mening.
  Met regelmaat wil ik een ps4 spel kopen en dan zie ik dat hij op de pc 20 euro kost, kijk ik in de psn store en daar kost het dan gewoon nog 60 euro.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.