Weekoverzicht
Smartphone update

Smartphone Update - Onze selectie voor deze week

Terug naar de klassiekers

Geschreven door Brian Artiles Govita op
In de Smartphone Update van deze week worden vijf klassiekers in het zonnetje gezet die hun weg naar smartphones hebben gevonden. Deze games worden tot op heden de hemel in geprezen door gamers. In tegenstelling tot free-to-play games, hebben de volgende games geen in-app aankopen of advertenties, maar kunnen de volledige games zorgeloos worden gespeeld na het betalen van een eenmalig bedrag.

Chrono Trigger

Prijs: 8,99 euro

Oorspronkelijk uitgegeven in 1995, Chrono Trigger wordt herhaaldelijk genoemd in lijstjes van beste games aller tijden. Hoewel de game op het eerste gezicht oogt als een generieke rpg, bewijzen het verhaal, de quests en het gevechtssysteem dat Chrono Trigger alles behalve generiek is. De game kent meerder eindes, veel side-quests en de gevechten vereisen aandacht om aanvallen zo effectief mogelijk uit te voeren. Door de jaren heen heeft Chrono Trigger een diepe indruk achtergelaten op gamers over heel de wereld en daarmee ook invloed gehad op andere ontwikkelaars.

Chrono Trigger

Secret of Mana

Prijs: 9,99 euro

Secret of Mana is het spirituele vervolg op Mystic Quest. Net als Chrono Trigger is Secret of Mana een game van Square (later Square Enix). Secret of Mana wist spelers mee te nemen in een fantasierijke wereld waarin een kwaadaardige tovenaar de mystieke kracht van Mana wil bemachtigen. De protagonist Randi heeft de taak om met zijn metgezellen dit kwaad tegen te houden en de kracht van Mana veilig te stellen. De game kent een uniek 'Ring Command'-menusysteem, wat tot de dag van vandaag wordt gebruikt in andere rpg's.

Tomb Raider

Prijs 0,99 euro

Nieuwkomers hebben Lara Croft misschien pas leren kennen sinds de reboot uit 2013 van Tomb Raider, maar Lara Croft heeft natuurlijk een interessant verleden. Uitgebracht door Eidos Interactive in 1996, Tomb Raider was een van de meest baanbrekende action-adventure games. Tomb Raider vormde een blauwdruk voor toekomstige 3D action-adventure games en maakte van Lara Croft een game-icoon. Square Enix kon het dus niet laten om de game naar mobiele platformen te brengen. In de originele Tomb Raider volgt de speler Lara Croft op haar avontuur om drie stukken van een talisman, genaamd 'Scion', te vinden.

GTA: Vice City

Prijs: 5,49

GTA: Vice City heeft een warm plekje in het hart van menig gamer. Net als elke GTA ervoor werd Vice City geprezen om de schaal van de game, de gameplay, soundtrack en de vrijheid die je had om te gaan en staan waar je maar wilde. Om het af te maken werd er een jaren 80 sausje over de game heen gegoten. Dit maakt Vice City een unieke ervaring binnen de franchise. GTA: Vice City is een aanrader voor iedereen die de game nog niet gespeeld heeft of de game opnieuw wil beleven op de smartphone.

Final Fantasy 1

Prijs: 6,99

Wederom een game van Square Enix, Final Fantasy 1 is een van de meest invloedrijke rpg's ooit gemaakt. Ten tijde van de lancering werd er bij Square gedacht dat Final Fantasy de allerlaatste game zou zijn die ze ooit uit gingen brengen. Final Fantasy bleek een groot succes te zijn en al snel volgden nieuwe games binnen de serie. Final Fantasy 1 voor mobiele platformen bevat alle content die in latere versies zijn toegevoegd. Met ruim 50 uur aan gameplay heb je genoeg te doen in Final Fantasy 1 en de vormgeving gepaard met de soundtrack maken de game een onvergetelijke ervaring.

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gamedeals van de week Lancering van Lego Worlds vertraagd
0

Reacties op: Smartphone Update - Onze selectie voor deze week

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.