Weekoverzicht
Smartphone update

Smartphone Update - Onze selectie voor week 10

The Escapists, After the End en Dandy Dungeon

Geschreven door Jacco Peek op
In de Smartphone Update van deze week zetten we weer vijf interessante games op een rij die recent zijn uitgekomen. Deze week hebben we onder andere de port van The Escapists en de maffe rpg Dandy Dungeon.

The Escapists – 3,99 euro

Deze top-down retro game draait om het ontsnappen uit een gevangenis. Dat klinkt niet als de meest interessante insteek voor een game, maar Worms-ontwikkelaar en uitgever Team 17 heeft met de versies op andere platformen bewezen dat de game meer dan de moeite waard is. Elk onderdeel van de gevangenis biedt andere gameplay-elementen en als gevangene moet er ook een strak schema aangehouden worden. De kunst is echter om in de sleur van het gevangenisleven creatieve mogelijkheden te ontdekken om te ontsnappen. Het feit dat de game nu ook voor iOS en Android beschikbaar is, is voor velen waarschijnlijk goed nieuws.

The Escapists is beschikbaar voor iOS en Android.

Dandy Dungeon - Gratis

Dandy Dungeon draait om Yamada, een man van 36 jaar oud die liever games maakt dan zich echt in te zetten voor zijn softwarebedrijf. Steeds wanneer hij een nieuw element vindt voor zijn roguelike dungeon crawler, kunnen spelers dat testen. In iedere verdieping van een dungeon moet een lijn worden getekend om de hoofdpersoon van de game te bewegen en vijanden te verslaan. Vervolgens verdient Yamada experience points, waarna hij inspiratie haalt uit maffe personages, zoals de jonge Maria waar hij stiekem een oogje op heeft. De combinatie van deze factoren maakt Dandy Dungeon zeker een game om op zijn minst te proberen.

Dandy Dungeon is beschikbaar voor iOS en Android.

Djinn Caster – 4,99 euro

Er zijn niet veel actie-rpg’s op Android en iOS te vinden, maar Djinn Caster biedt precies wat liefhebbers willen. De gameplay lijkt niet de conventies van andere rpg’s te doorbreken, maar het is juist de setting die Djinn Caster zo aantrekkelijk maakt. Het Midden-Oosten is namelijk een unieke setting voor een game als deze, waarbij hoofdpersoon Djinn een corrupte sultan moet verslaan. In dungeons voert hoofdpersoon Djinn snelle gevechten, die draaien om hack ’n slashen en ontwijken. Bij gebrek aan beter op mobiele platformen is Djinn Caster wellicht wel interessant.

Djinn Caster is beschikbaar voor iOS.

After the End: Forsaken Destiny - 3,99 euro

After the End doet denken aan Monument Valley, maar dan op een andere iets manier. Het aandoenlijke verhaal gaat om een zwart wezen met een sjaal die op zoek gaat naar zijn vader in een andere tijdlijn. Dit vormt ook de basis van de gameplay: er moeten hendels overgehaald worden, muziekmachines aangestuurd worden, en dit alles verandert wanneer er overgeschakeld moet worden naar de andere tijdlijn. Ook is er genoeg te verzamelen en later kan er teruggekeerd worden naar levels om nieuwe puzzels op te lossen.

After The End: Forsaken Destiny is beschikbaar voor iOS en Android.

Pan-Pan - 3,99 euro

De laatste game is wederom een pc-port die geschikt is gemaakt voor mobiele apparaten. In Pan-Pan worden spelers geplaatst in een kapotte wereld, met de taak om deze weer te herstellen. De puzzels in de game zijn gebaseerd op het aansluiten van stroom op nieuwe delen van de wereld, door met mensen te praten en tegelijkertijd het verhaal van de wereld te ontdekken. Soms betekent dit dat een puzzel achtergelaten moet worden, maar uiteindelijk zal de hele stad weer zo goed als nieuw zijn. In principe werkt de game hetzelfde als op de pc, waar nu het touchscreen dient om de camera rond te draaien en de zaak vanuit een andere hoek te bekijken.

Pan-Pan is beschikbaar voor iOS.

Dit artikel delen:

Lees meer

Netflix werkt mogelijk aan interactieve films en series Verwacht veel Project Scorpio-marketing rondom Shadow of War
0

Reacties op: Smartphone Update - Onze selectie voor week 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.