Weekoverzicht
Smartphone update

Smartphone Update - Onze selectie voor deze week

Met Heart Star en Hidden Folks

Geschreven door Jacco Peek op
In de Smartphone Update van deze week zetten we weer vijf interessante games op een rij die recent zijn uitgekomen. Ditmaal hebben we betaalde, maar ook free-to-play games.

Slice and Rise - gratis

De eerste game van deze week komt van Leap Game Studios en is een razendsnelle verticale platformer. Het doel van de game is om als ninja zo hoog mogelijk in de toren te komen door obstakels te ontwijken en cartoony-vormgegeven vijanden in stukjes te hakken. Door middel van swipen wordt de ninja bestuurd en is het uiteraard de bedoeling om dit zo snel en goed mogelijk te doen. Onderweg kunnen de verzamelde munten worden uitgegeven aan extra personages en nieuwe krachten, zodat combo’s kunnen worden uitgebreid met nog spectaculairdere zwaardaanvallen. Rise and Slice is gratis en zonder in-app aankopen, maar heeft wel advertenties.

Slice and Rise is beschikbaar op iOS en Android

Heart Star - gratis

Heart Star is een populaire puzzel-platformer die een interessante twist geeft aan het genre. In de game wordt een rood en een blauw personage bestuurd, die beiden in hun eigen wereld leven. Om deze reden kunnen ze enkel op hun eigen kleur platform staan, waarmee puzzels worden gecreëerd. Het is bijvoorbeeld wel mogelijk om op elkaar te staan en om elkaar te dragen, zodat moeilijk begaanbare plekken kunnen worden bereikt. Verder is de retro-stijl aantrekkelijk voor liefhebbers ervan, maar voor iedereen is de game eentje om in de gaten te houden.

Heart Star is beschikbaar op iOS en Android

Hidden Folks - 3,99 euro

Hidden Folks is een interactieve zoekplaat die gemaakt is door Adriaan de Jongh, bekend van Bounden. Elke afbeelding is een handgetekende stortvloed van mensen in een bepaalde situatie, zoals een vreemd festival of een drukke fabriek. Het is aan de speler om tussen de komische situatie bepaalde mensen of dingen te vinden. In de review op Gamer.nl al duidelijk dat de zelfgemaakte stemgeluiden vrij uniek zijn, waardoor het geheel misschien wel de beste aanrader van de week is.

Hidden Folks is beschikbaar op iOSen pc

Corpse Party: Blood Drive - 15,99 euro

Goede Japanse visual novels zijn niet de meest populaire games op de mobiele markt, waardoor ze vaak niet aan de oppervlakte komen tussen de andere games. Blood Drive is een port van de PlayStation Vita game, die draait op de voor mobiel geoptimaliseerde Unity Engine. Hoewel deze horrorgame behoorlijk wat voorkennis vereist van de vorige delen, maken de heftige momenten die de serie kenmerkt hem het wellicht waard om hem op te pikken.

Corpse Party: Blood Drive is beschikbaar voor iOS en Android.

Missileman

Een zeer populaire game in 2016 was Downwell, een game waarbij je neerstort uit de lucht terwijl je projectielen ontwijkt. Missileman keert dit principe om door met een personage via raketten de lucht in te vliegen en deze af te vuren op obstakels. Het is de bedoeling om de combometer hoog te houden en zo lang mogelijk in leven te blijven. De kleurrijke vormgeving van de game is wederom het tegenovergestelde van Downwell, maar de gameplay is wellicht net zo interessant.

Missileman is beschikbaar voor iOS.

Zelf nog een goede smartphonegame aan het spelen? Laat het weten in de reacties!

Dit artikel delen:

Lees meer

Ghost Recon: Wildlands open bèta is nu live Japanse trailer voor Dragon Ball-cardgame 3DS uitgebracht
0

Reacties op: Smartphone Update - Onze selectie voor deze week

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.