Weekoverzicht
The Last Guardian

Nieuws van de week:The Last Guardian uitgesteld

Met o.a. Assassin's Creed: Ezio Collection en Skate 4

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

The Last Guardian uitgesteld naar december

The Last Guardian is meer dan een maand uitgesteld en komt nu op 7 december uit op PlayStation 4.

De game had eigenlijk op 28 oktober uit moeten komen in Europa, maar verschijnt nu op 7 december in de regio. Op een post op PlayStation Blog laat de ontwikkelaar weten dat het een moeilijke keuze was, maar dat men een visie heeft voor de game gebaseerd op een emotionele reis van vriendschap en vertrouwen en dat het de bedoeling is dat de meest gepolijste ervaring wordt afgeleverd.

Er zouden meer bugs in de game zitten dan op voorhand was verwacht. De ontwikkelaar wil er voor zorgen dat deze worden opgelost voordat de game in de winkels ligt.

The Last Guardian wordt ontwikkeld door GenDesign metFumito Ueda aan het roer. Hij was ook verantwoordelijk voor ICO en Shadow of the Colossus. De game werd in 2009 al aangekondigd voor PlayStation 3, maar daarna werd de ontwikkeling gestopt. Een paar jaar geleden begon men weer aan de ontwikkeling, maar nu voor PlayStation 4.

The Last Guardian

Battlefield 1-bèta gespeeld door 13 miljoen mensen

De bèta van Battlefield 1 is door 13,2 miljoen mensen gespeeld, wat het de meest gespeelde bèta maakt die uitgever Electronic Arts ooit heeft gehouden.

De bèta was speelbaar tussen 30 augustus en 8 september.Ook maakte ontwikkelaar DICE de meest populaire klassen bekend waarmee in de bèta gespeeld is. 30 procent van de spelers gebruikte Assault, 28 procent ging voor Scout, 21 procent deed Support, 10 procent speelde als Healer, en de overige 11 procent ging voor Tanker of Pilot.

Ter vergelijking: de bèta's van Destiny, The Division en Star Wars Battlefront zijn gespeeld door respectievelijk 4,6 miljoen, 6,4 miljoen en 9,5 miljoen mensen. Battlefield 1 verschijnt op 21 oktober voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Amerikaans skatepark voert campagne voor Skate 4

The Berrics, een van de meest bekende skateparken in de Verenigde Staten, heeft een campagne opgestart om uitgever Electronic Arts over te halen Skate 4 te maken.

Het skatepark verklaart op zijnwebsite dat de Skate-games een uitlaatklep vormden wanneer ze na een volle dag skaten, of met een blessure, alsnog de skatebaan op wilden. Omdat er sinds 2010 geen nieuwe Skate-game is verschenen is de community achter het park het nu zat en is een campagne gestart.

Met Make EA Skate Again, een slogan geïnspireerd door presidentskandidaat Donald Trump's slogan, hopen zij EA over te halen een nieuwe game in de bekende franchise te ontwikkelen. Mensen die de beweging willen steunen kunnen het speciaal opgerichte Instagram-account bezoeken.

The Berrics komt zelf voor in Skate 3, en meest recentelijk in Tony Hawk's Pro Skater 5.

Make EA Skate Again

Assassin's Creed: Ezio Collection officieel aangekondigd

Ubisoft heeft Assassin's Creed: Ezio Collection officieel aangekondigd. De collectie voor PlayStation 4 en Xbox One bevat Assassin's Creed 2, Brotherhood en Revelations.

De drie games zullen verbeterde graphics, physics en alle verschenen downloadable content bevatten. Multiplayer is wel verwijderd, maar om dat goed te maken komt de collectie wel met de twee korte films Lineage en Embers, die voorheen alleen in de Collector's Editions van Brotherhood en Revelations zaten. Ook komt de Collection met een gratis filmkaartje voor de aankomende Assassin's Creed-film. Dat laatste is vooralsnog wel alleen voor de Verenigde Staten aangekondigd.

Assassin's Creed: Ezio Collection komt op 15 november uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Er gingen al geruime tijd geruchten over de verzameling.

South Park: The Fractured But Whole uitgesteld naar 2017

South Park: The Fractured But Whole is uitgesteld en komt ergens aan het begin van 2017 uit. Dat maakte Ubisoft bekend.

De nieuwe South Park-game stond vooralsnog gepland om op 2 december dit jaar te verschijnen, maar om aan de hoge verwachtingen te kunnen voldoen wil Ubisoft nog iets langer aan de game werken. Er is nog geen nieuwe releasedatum bekend, alleen dat de game ergens in het begin van 2017 verschijnt.

In South Park: The Fractured But Whole kruipen spelers in de huid van hetzelfde personage als in de vorige game, The Stick of Truth. The Fractured But Whole speelt zich één dag na de gebeurtenissen uit deel 1 af. Cartman en consorten zijn in het geheim superhelden, maar net als in de Marvel-film Captain America: Civil War, breekt er onenigheid uit.

South Park The Fractured but Whole

Dit artikel delen:

Lees meer

Wees een samoerai in Nioh Sniper: Ghost Warrior 3 (hands-on)
0

Reacties op: Nieuws van de week:The Last Guardian uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.