Weekoverzicht
DualShock 4

Nieuws van de week: Steam krijgt PS4-controller ondersteuning

Met o.a. Cuphead en Red Dead Revolver

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Steam gaat PlayStation 4-controller ondersteunen

Het populaire gamesplatform Steam gaat de PlayStation 4-controller ondersteunen. Valve liet tijdens de Steam Dev Days-conferentie weten dat het van plan is diverse controllers te gaan ondersteunen, en dus niet alleen de Steam Controller en Xbox-controllers. De PlayStation 4-controller wordt de eerste van de nieuwe controllers waarmee Steam-gebruikers games kunnen spelen.

"Het is niet alleen een fijne controller van hoge kwaliteit, het heeft ook gyro-functies en een touchpad, dus het heeft veel overlappende functionaliteiten met de Steam-controller", aldus Valve. Het is nog niet bekend wanneer de ondersteuning beschikbaar komt.

Star Citizen-modus Squardron 42 komt niet meer dit jaar

De singleplayermodus van Star Citizen, genaamd Squadron 42, komt niet meer uit in 2016.

Chris Roberts bevestigde dat dit afgelopen weekend op CitizenCon 2016. "Ook al hadden we Squadron 42 graag dit jaar uitgebracht, het gaat niet gebeuren." Voorheen zou de singleplayermodus ergens dit jaar uitkomen. Roberts gaf geen nieuwe releasedatum.

Squadron 42 krijgt 28 hoofdstukken (vergelijkbaar met zo'n 60 missies, aldus Roberts). De bedoeling was dat een missie zou worden getoond op CitizenCon 2016, maar volgens Roberts was de game daar nog niet klaar voor. Wel toonde men een video waarin planeten procedureel werden gegenereerd, die hieronder is te zien.

Red Dead Revolver nu op PSN

Red Dead Revolver is vanaf nu voor PlayStation 4 te downloaden via PlayStation Network. De game staat voor 15 euro op PSN en wordt geupscaled naar een resolutie van 1080p. Ook heeft de game Trophies, Shareplay en Remote Play.

Eerder dit jaar verscheen de game al kort op de Australische PSN, waarna het weer verdween. Het is dus geen grote verrassing dat de game alsnog officieel op PSN is verschenen.

Red Dead Revolver is het eerste deel in de Red Dead-serie van GTA-ontwikkelaar Rockstar. Na Revolver op PlayStation 2 en Xbox verscheen op Xbox 360 en PlayStation 3 het geprezen Red Dead Redemption. Een derde deel is nog niet aangekondigd.

Red Dead Revolver

Cuphead uitgesteld naar midden volgend jaar

Cuphead, de platformer die eerst dit jaar op Xbox One en pc zou verschijnen, is uitgesteld naar midden volgend jaar. De game, waarvan de graphics hevig zijn geïnspireerd door tekenfilms uit de jaren '20 en '30, zou oorspronkelijk in 2015 verschijnen, werd uitgesteld naar 2016 en komt nu dus pas volgend jaar.

"Gedurende dit jaar hebben we het erover gehad om de grootsheid van de game terug te schalen om 2016 te halen, maar we hebben de moeilijke beslissing genomen hem uit te stellen om onze visie intact te laten", aldus Studio MDHR.

Cuphead bestond oorspronkelijk alleen uit eindbaasgevechten, waarop spelers vroegen om platformlevels. Inmiddels heeft de ontwikkelaar die ook toegevoegd.

Cuphead

'Pc-markt krimpt voor tweede jaar op rij'

De verkoop van pc’s is in het derde kwartaal van 2016 met 5,7 procent gedaald. Daarmee krimpt de pc-markt twee jaar achtereen.

Dat blijkt uit cijfers van marktbureau Gartner. In het derde kwartaal van 2016 zijn 68,9 miljoen pc’s verkocht. In hetzelfde kwartaal vorig jaar waren dat nog 79,1 miljoen computers. Het gaat daarbij om zowel desktopcomputers als laptops.

Gartner heeft inmiddels achtmaal een krimp op de pc-markt gemeld bij kwartaalanalyses. Nog niet eerder kromp de verkoop voor computers op zo’n lange termijn.

Volgens de marktonderzoeker is er minder vraag naar pc’s onder studenten aan het begin van het nieuwe schooljaar. Op opkomende markten zou ook weinig interesse voor pc’s zijn.

"De pc heeft niet langer een hoge prioriteit voor veel consumenten, dus men is niet geneigd hun oude machine vaak te upgraden", aldus Gartner-analist Mikako Kitagawa. Het bedrijf vermoedt dat sommige klanten nooit meer een pc zullen kopen.

Lenovo was in het derde kwartaal dit jaar de grootste pc-fabrikant, met een marktaandeel van 20,9 procent. Op de tweede plaats staat HP met 20,4 procent van de markt.

Dit artikel delen:

Lees meer

Thumper Laatste episode King's Quest komt later deze maand uit
3

Reacties op: Nieuws van de week: Steam krijgt PS4-controller ondersteuning

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  jewoenboy

  • 15 oktober 2016 15:51
  Over die PS4 controller op de PC, Hoe moet je dat nu nog doen dan? Want ik wil graag die controller aanschaffen, maar werkt dat dan met alleen PSN, Steam straks of gewoon ook losse games?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  timtim96

  • 16 oktober 2016 13:26
  Werd de Xbox One controller nou ook al ondersteund op de PC?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Floks

  • 16 oktober 2016 14:26
  @timtim96 windows 7, 8 en 10 doen dat standaard ja :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.