Weekoverzicht
PlayStation 4 Slim

Nieuws van de week: PS4 Slim unboxing onthult nieuwe controller

Met o.a. PlayStation Plus in Nederland en The Witness naar Xbox One

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

PlayStation 4 Slim unboxing onthult nieuwe controller

Er is een unboxing video verschenen van de kleinere PlayStation 4. Uit de inmiddels offline gehaalde beelden blijkt dat er ook een aangepaste DualShock 4 controller is inbegrepen bij de console.

Het bestaan van de kleinere PlayStation 4 was tot kort geleden nog enkel een gerucht, maar inmiddels zijn er al meerdere afbeeldingen en video's van het apparaat verschenen.

In de video wordt de PlayStation 4 Slim uitgepakt en is het apparaat van dichtbij te zien. Ook blijkt uit de beelden dat er een nieuwe controller is inbegrepen. De grootste verandering is dat de lichtbalk op de controller nu ook aan de voorkant doorschijnt. Op deze manier kunnen gebruikers duidelijker zien welke speler ze zijn via de kleur van het licht. Ook is de vierpuntsdruktoets matte gemaakt en zijn de knoppen en analoge stick grijzer.

De PlayStation 4 Slim is nog niet officieel aangekondigd door Sony. Het apparaat wordt waarschijnlijk samen met de PlayStation Neo aangekondigd tijdens Sony's persconferentie op 7 september om 21:00 uur Nederlandse tijd.

PlayStation 4 Slim

Mafia 3 heeft meer dan 100 gelicenseerde nummers uit jaren '60

Mafia 3 krijgt een soundtrack van meer dan honderd gelicenseerde nummers van bekende artiesten als Creedence Clearwater Revival, The Rolling Stones en Johnny Cash.

De nummers komen uit de jaren '60, omdat de game zich ook in deze tijdsperiode afspeelt. Ontwikkelaar Hangar 13 heeft uitgelegd dat ze de muziek als belangrijk onderdeel van de ervaring zien, wat ook het geval was bij voorgaande Mafia-games.

Mafia 3 is vanaf 7 oktober beschikbaar voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Een selectie van de soundtrack wordt op vinyl gedrukt voor de speciale editie van de game. Bekijk de complete soundtrack hier.

Mafia 3

PlayStation Now nu in Nederland, komt ook naar pc

Gamestreamservice PlayStation Now is in Nederland beschikbaar. Ook brengt Sony een pc-dongle uit waarmee de PS4-controller aan pc’s kan worden gekoppeld.

PlayStation Now is sinds mei van dit jaar als open bèta beschikbaar, maar deze week kwam de dienst officieel beschikbaar in Nedderland. Gebruikers van de dienst betalen 16,99 euro per maand en kunnen zolang hun abonnement loopt eindeloos honderden PS3-games spelen.

Bovendien komt PlayStation Now beschikbaar voor Windows. Momenteel hebben gebruikers in Nederland een PlayStation 4 nodig om de gamestreamingdienst te gebruiken. Omdat games worden gestreamd, hoeft de pc niet snel te zijn om de dienst te gebruiken.

Sony brengt in september ook een speciale dongel uit waarmee gebruikers een PlayStation 4-controller draadloos aan hun pc of Mac kunnen koppelen. Momenteel wordt die controller enkel bedraad ondersteund; koppelen via bluetooth kan wel, maar niet alle functies werken dan.

Wanneer gebruikers de controller via de dongel koppelen, worden ook functies als de bewegingssensoren, het touchpad en de koptelefooningang ondersteund. De controller kan zowel voor PlayStation Now als voor Remote Play worden gebruikt. Bij die laatste functie kunnen speler thuis of elders via internet games op hun eigen PS4 spelen.

Volgens Sony kan de PS4-controller met de dongel ook voor sommige games voor Windows en Mac worden gebruikt, maar het bedrijf garandeert daarbij niets. De dongel krijgt een adviesprijs van 24,99 euro.

PlayStation Now

The Witness volgende maand naar Xbox One

Puzzelgame The Witness komt volgende maand naar Xbox One. De voorlopige verschijningsdatum is vastgesteld op 13 september.

Jonathan Blow, de maker van de game, maakte dit onlangs bekend. Volgens hem brengt ook deze console-versie geen exclusieve content met zich mee. "Er zijn een aantal technische verschillen, maar in feite blijft het gewoon dezelfde game", vertelt Blow in gesprek met IGN.

Samen met zijn team bij Thekla werkt Blow op dit moment ook aan een versie voor iOS. Dit wordt wederom dezelfde first-person puzzelgame, maar dan wel met lagere grafische specificaties. Daarnaast experimenteren de makers met een andere manier om het personage te verplaatsen, die beter is afgestemd voor gebruik op mobiel. Een verschijningsdatum voor de iOS-versie is nog niet bekendgemaakt.

The Witness

Dark Souls 3: Ashes of Ariandel aangekondigd

Bandai Namco heeft de eerste uitbreiding voor Dark Souls 3 aangekondigd. Spelers kunnen het dlc-pakket genaamd Ashes of Ariandel op 25 oktober verwachten.

Middels een trailer worden al enkele nieuwe onderdelen van de downloadable content uit de doeken gedaan. Ashes of Ariandel bevat een gloednieuwe regio om te verkennen, een nieuwe baas en vijanden, nieuwe multiplayer-functies en flink wat nieuwe wapens, harnassen en magie om spelers te helpen overleven.

Ashes of Ariandel kan los gekocht worden voor 14,99 euro en is ook verkrijgbaar als onderdeel van de seizoenspas, die in totaal twee dlc-pakketten omslaat en 24,99 euro kost.

Dit artikel delen:

Lees meer

Een vlucht door de lucht in Gravity Rush 2 F1 2016
4

Reacties op: Nieuws van de week: PS4 Slim unboxing onthult nieuwe controller

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ghotirey

  • 27 augustus 2016 18:55
  Zal waarschijnlijk aan mij liggen maar het plaatje bij de nieuwe controller ziet er gewoon hetzelfde uit als mijn controller. Klopt dit of mis ik iets?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Millman7

  • 27 augustus 2016 21:09
  @Ghotirey moest ook al concentreren om iets te vinden. Maar even gaan googelen..

  Edit: Dat is wel de nieuwe controller, kan je zien aan de ietswat grijzere options en share knoppen. De matte toetsen vallen in ieder geval minder op en wat betreft de lichtbalk, er zit nu een klein lichtstreepje bovenaan het touchpad. De controller staat in de foto van dit artikel uit waardoor je dat niet ziet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ghotirey

  • 28 augustus 2016 13:26
  @Millman7 Hahaha super! Thanks. Moet alleen wel zeggen, misschien wordt dat wel irritant dat lichtje aan de bovenkant, soms wordt ik al moe van het licht dat reflecteert tegen mijn bureau of scherm… nu dan ook nog in mijn oog ;-) we gaan het zien :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Fresh

  • 28 augustus 2016 15:15
  @Ghotirey,

  Je kan licht dimmen eventueel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.