Weekoverzicht
Oculus Rift

Nieuws van de week: Verzendingen Oculus Rift pre-orders vertraagd

Met verder: Evolution Studios gekocht door Codemasters en NBA 2K17 aangekondigd

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Verzendingen Oculus Rift pre-orders vertraagd naar mei en juni

De verzendingen van de day-one pre-orders voor de Oculus Rift lopen vertragingen op en worden in sommige gevallen pas in mei of juni verscheept. Dit laten verschillende consumenten weten op onder andere Reddit op basis van een verwachte levertijd.

Het was al eerder duidelijk dat de verzending van de Oculus Rift anders liep dan gepland. Veel gebruikers verwachtten oorspronkelijk hun Rift in april te ontvangen. Oculus updatete vandaag de verwachte levertijd van de vr-headset. Een Amerikaanse koper kocht de Oculus Rift 33 minuten na lancering van de pre-orders en heeft nu een verwachte levertijd tussen 23 mei en 2 juni. Iemand die een uur na de lancering van de pre-orders de headset kocht, heeft een verwachte levertijd tussen 13 juni en 23 juni.

Volgens een woordvoerder van de klantenservice voor Oculus Rift zit er een verschil tussen de verzendingen van Kickstarter Rifts en de reserveringen op een later moment. “We veranderen de status van reserveringen van Kickstarter Backers naar ‘to be determined’ in plaats van de eerder getoonde verwachte levertijd”, zegt de woordvoerder op Reddit. “We hebben al een groot aantal bestellingen voltooid en we voltooien er steeds meer met regelmaat.” 

Oculus

Driveclub-studio Evolution Studios wordt onderdeel van Codemasters

Evolution Studios, de ontwikkelaar van onder andere Driveclub en de Motorstorm-games, wordt onderdeel van Codemasters. Vorige maand werd de sluiting van de studio aangekondigd.

Sony was voorheen de eigenaar van de ontwikkelaar en kondigde vorige maand aan de studio te gaan sluiten. Nu heeft Paul Rustchynsky, die twaalf jaar bij Evolution werkzaam was, via Twitter aangekondigd dat hijzelf en zijn team van Evolution worden toegevoegd bij Codemasters. De ontwikkelaars blijven vanuit hetzelfde kantoor werken als een apart team.

De rechten voor zowel Driveclub als Motorstorm blijven bij Sony. Wel kan het team werken aan andere racegames. Codemasters staat bekend om de ontwikkeling van titels uit de Dirt- en Grid-series. Volgens Codemasters betekent de overname dat zij nu de grootste ontwikkelaar zijn die zich richt op racegames ter wereld.

In een interview met GamesIndustry.biz vertelt CEO van Codemasters Frank Sagnier meer over de overname: “We willen dat het team blijft hoe het is. We willen voordeel halen uit alles dat zij geleerd hebben door als team te werken. We willen dat ze hun eigen games gaan maken.” Hij geeft verder aan dat het belangrijk is dat de eigen identiteit wordt behouden. “Het hele punt is dat ze hun DNA behouden en een nieuwe game gaan bouwen.”

Driveclub

NBA 2K17 aangekondigd, krijgt speciale Kobe Bryant-editie

2K Games heeft NBA 2K17 aangekondigd. Het spel komt in september naar pc, PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One en Xbox 360. De game krijgt twee edities. De basketballer die op de cover van de standaard editie komt te staan, wordt tijdens de NBA 2K16 Road to the Finals-kampioenschappen in juni aangekondigd.

Wat de Legend Edition betreft, siert Kobe Bryant op de cover. Deze editie heeft ook diverse extra's voor mensen die hem reserveren, waaronder een gelimiteerde poster met Bryant er op, twee speelkaarten van Panini en een Black Mamba controllerskin. Ook bevat de Legend Edition diverse extra digitale content, waaronder 30.000 aan virtueel geld, diverse kleding gebaseerd op Kobe Bryant en een MyTeam-bundel met drie pakketjes kaarten waarin gelimiteerde Kobe-kaarten zitten.

Quantum Break is Microsoft’s grootste nieuwe IP van de generatie

Microsoft bevestigt dat Quantum Break hun grootste nieuwe IP van de huidige consolegeneratie is. Dit laat het bedrijf weten in een persbericht.

“We zijn verheugd dat Quantum Break zo goed wordt ontvangen door fans en critici”, schrijft Jon Edney, de Senior Category Manager van Xbox Studios in het persbericht. “Het is bewijs van het harde werken, de amibitie en toewijding van het team bij Remedy Entertainment dat de game nu al de verwachtingen overtreft.”

Quantum Break

Microsoft kondigt tijd en datum aan van E3-persconferentie

De precieze tijd en datum van de Microsoft E3-persconferentie is bekendgemaakt. In een e-mail uitnodiging naar de pers laat het bedrijf weten dat hun persconferentie plaatsvindt op maandag 13 juni om 18:30 uur Nederlandse tijd.

In de uitnodiging die naar verschillende pers is gestuurd geeft Microsoft aan enthousiast te zijn over de aankomende persconferentie. “Tijdens de conferentie tonen we meer games en ervaringen die later dit jaar en daarna verschijnen.”

Eerder kondigde Bethesda aan extra activiteiten te organiseren na hun persconferentie op 12 juni voor de bezoekers van E3.

Xbox

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Drake meest populaire artiest bij PlayStation-gamers op Spotify Enter the Gungeon
0

Reacties op: Nieuws van de week: Verzendingen Oculus Rift pre-orders vertraagd

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.