Weekoverzicht
The Last Guardian

Nieuws van de week: The Last Guardian bevestigd voor dit jaar

En verder o.a. 40 miljoen PlayStation 4's verkocht en eerste beelden PES 2017

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

The Last Guardian bevestigd voor dit jaar, nieuwe details onthuld

Nieuwe details over The Last Guardian zijn onthuld in de nieuwste uitgave van gametijdschrift Edge. Hierin wordt bevestigd dat de exclusieve PS4-game dit jaar uitkomt. In een interview met ontwikkelaar Fumito Ueda bevestigt hij dat The Last Guardian niet meer wordt uitgesteld: "Omdat dit het jaar is dat de game gaat uitkomen, heb ik wel wat zorgen, maar ik ben ook heel erg enthousiast."

In het artikel van Edge wordt een nieuwe mechaniek beschreven, waarin het hoofdpersonage een schild kan gebruiken om licht op elk oppervlak te schijnen. Vervolgens kan het grote beest Trico zijn staart gebruiken om rode bliksemschichten af te schieten op de gekozen plek. In de korte demo die Edge heeft kunnen spelen werd deze aanval gebruikt om puzzels in de omgeving op te lossen. Het is nog niet duidelijk of vijanden ook moeten worden aangevallen met deze mechaniek.

Trico wordt omschreven als een krachtig wezen, dat een timide en nerveuze persoonlijkheid heeft. Naarmate de game vordert, wordt de band tussen de jongen het beest sterker. Als gevolg gaat Trico beter reageren op de verzoeken van de speler.

Ueda omschrijft Trico als afwijkend van dieren in andere games. "Dit wezen is niet zoals de schattige huisdieren of een handige bondgenoot uit andere games. De rol van het wezen is dubbelzinnig; dit is iets dat we willen uiten in de game, en soms doet het niet wat je vraagt. Dat is één van de thema's uit de The Last Guardian. Het is iets moeilijks en iets compleet anders. Ik wil iets nieuws maken - een ervaring die spelers nog nooit eerder hebben gehad."

The Last Guardian is inmiddels meer dan acht jaar in ontwikkeling. Oorspronkelijk moest de titel uitkomen voor PlayStation 3. Het merendeel van deze tijd was het onduidelijk of de game ooit nog ging uitkomen. Tijdens E3 vorig jaar werd de titel opnieuw aangekondigd voor PlayStation 4. 

Gamestreamservice PlayStation Now in open bèta in Nederland

Sony heeft gamestreamservice PlayStation Now per direct opengesteld voor Nederlandse PlayStation 4-bezitters. Gebruikers met een abonnement op PlayStation Now en een PlayStation 4 kunnen meer dan 200 PlayStation 3-games spelen. Die worden dan via internet naar de PS4 gestreamd.

Daar is wel een abonnement voor nodig. Dat kost 16,99 euro per maand. Daarvoor kunnen gamers alle beschikbare games zo veel ze willen spelen. Zo zijn onder meer kaskrakers als de Uncharted-trilogie, The Last of Us en BioShock Infinite te spelen.

Nieuwe gebruikers kunnen tijdens een proefperiode van zeven dagen beslissen of zij dat geld er voor over hebben. De dienst is nog niet officieel gelanceerd. De komende tijd is PlayStation Now nog in open bèta.

PlayStation

Kingdom Come: Deliverance uitgesteld naar 2017

De realistische Middeleeuwse rpg Kingdom Come: Deliverance komt niet meer dit jaar uit. Dat heeft een woordvoerder van ontwikkelaar Warhorse gemeld aan WCCF Tech.

Een reden voor het uitstel werd niet gegeven. Kingdom Come: Deliverance zou oorspronkelijk nog deze zomer uitkomen, nadat de game al een keer eerder was vertraagd. In maart vertelde pr-persoon Tobias Stolz-Zwiling nog aan Eurogamer dat de pc-versie mogelijk werd uitgesteld zodat die samen met consoleversies gelanceerd zou worden. Een release in 2016 werd toen nog bevestigd.

De Community Manager van de game meldde op 17 april op het forum van Kingdom Come dat een nieuwe releasedatum binnenkort wordt bekendgemaakt.

Kingdom Come: Deliverance werd in januari 2014 binnen twee dagen succesvol gefinancieerd middels een Kickstarter-campagne. Er werd in totaal meer dan een miljoen pond opgehaald, veel meer dan het opgestelde doel van 300 duizend pond. Donateurs konden onlangs aan de slag met een gesloten bèta van de game.

Kingdom Come Deliverance

'Xbox One-Two is vier keer zo krachtig als Xbox One, onthulling bij E3'

Polygon meldt op basis van bronnen dat Microsoft tijdens de aankomende E3 twee nieuwe consoles gaat onthullen. Eén daarvan wordt intern Xbox One-Two genoemd en moet vier keer zo krachtig worden als de huidige Xbox One. De ander console betreft een kleiner Xbox One-model.

Eerder deze week verschenen al geruchten over de volgende iteratie van de Xbox One, die volgens Kotaku de codenaam Scorpio heeft. Polygon meldt nu, op basis van eigen verkregen bronnen, dat Microsoft de console intern Xbox One-Two noemt en deze dit jaar nog gaat aankondigen, mogelijk tijdens E3. Daarnaast brengt Microsoft dit jaar ook een kleinere versie van de Xbox One uit.

De kleinere Xbox One zou veertig procent kleiner zijn dan de Xbox One, en daarmee "de kleinste Xbox ooit" zijn. De Slim-versie zou ook 4K-ondersteuning voor video-content bevatten en krijgt een herontworpen controller. Deze informatie komt overeen met het gerucht dat journalist Brad Sams gisteren naar buiten bracht. Volgens Sams krijgt de nieuwe controller mogelijk ook een andere kleur en worden de knoppen vlakker. Polygon maakte geen melding over deze specifieke details. De Xbox One Slim wordt dit jaar onthuld tijdens of voor E3 en moet in augustus uitkomen.

De tweede console, de Xbox One-Two moet een echte krachtpatser worden. Microsoft wilde de console oorspronkelijk niet tijdens de aankomende E3 onthullen, maar veranderde van plan toen bleek dat Sony wel de intentie had om hun vernieuwde PlayStation 4 te tonen op de beurs. Polygon meldt dat Microsofts plannen echter nog onder voorbehoud zijn en het niet zeker is dat de nieuwe console onthuld wordt.

De Xbox One-Two komt waarschijnlijk pas rond het einde van 2017 uit. Met de nieuwe console wilt Microsoft de voorsprong van de PlayStation 4 op het gebied van grafische rekenkracht beëindigen. Daarvoor stelt het bedrijf een prestatiekracht van 6 teraflops als doel. De PlayStation 4 heeft, ter vergelijking, 1.84 teraflops. Volgens Polygon wordt de prestatiekracht van de PlayStation 4 Neo geschat op 4.14 teraflops.

Volgens documentatie die Polygon in handen heeft zullen alle Xbox One-games werken op Xbox One-Two en moet deze een evolutie van console-generaties voorstellen, eentje die tussen een nieuwe versie van het Xbox-platform en een voortzetting van de huidige Xbox One in valt.

Het gerucht dat Xbox One-Two ingebouwde vr-ondersteuning bevat, wordt ook door Polygon aangehaald. Volgens Kotaku zou Xbox One-Two technisch capabel zijn om Oculus Rift te ondersteunen. Polygon bevestigt dit, hoewel de relatie tussen Microsoft en Oculus Rift niet is veranderd sinds de aankondigde samenwerking van afgelopen zomer. Deze samenwerking maakt het tot bepaalde hoogte mogelijk om Xbox One-games naar Windows 10 pc's te streamen en vervolgens op Oculus Rift af te spelen.

Een prijs voor de Xbox One-Two wordt nog intern besproken en wordt waarschijnlijk niet bekendgemaakt tot volgend jaar.

Xbox One

Eerste informatie en beelden van PES 2017 uitgebracht

Konami heeft de allereerste informatie en screenshots van PES 2017 naar buiten gebracht. Er zijn meerdere verbeteringen beloofd voor de nieuwe voetbalgame.

Met een techniek die Real Touch wordt genoemd, zegt Konami dat spelers de bal op unieke manieren controleren. Dit is afhankelijk van waar ze in het veld staan en hoe ze worden bestuurd door de speler. Deze techniek wordt ook toegepast om het pass-systeem op de schop te nemen. Bij het passen van de bal wordt rekening gehouden met de snelheid en accuraatheid van de bal, waardoor een pass onder de beste omstandigheden een perfect traject afleggen.

Er worden ook honderden nieuwe animaties toegevoegd die gebruikmaken van het Real Touch-systeem. Vooral keepers worden wat betreft animaties flink geüpdatet. Konami belooft dat aanvallende momenten "dramatischer dan ooit worden", waardoor een succesvolle goal nog meer voldoening geeft.

Ook op management-niveau wordt de game aangepast. Met Total Team Control kunnen spelers in een ogenblik veranderen van een aanvallende naar een verdedigende strategie en deze met simpele handelingen tot in de kleinste details aanpassen. Daarnaast kunnen strategieën zoals Tiki-taka worden aan- en uitgezet in de "Advanced Instructions".

Met spelerdekking en zonedekking en specifieke spelerbeweging wordt het spel op verdedigend en aanvallend vlak ook geüpdatet. Verder zou de game een adaptieve AI kennen, wat inhoudt dat computergestuurde spelers leren van de spelers' speelwijze.

Ten slotte belooft Konami de game op grafisch gebied weer flink te verbeteren, dankzij betere speler-modellen, belichting, publiek en stadions.

PES 2017 komt naar verwachting eind dit jaar uit op pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3 en Xbox 360. De eerste screenshots van PES 2017 zijn hieronder te bekijken.

PES 2017
PES 2017

PlayStation 4 is 40 miljoen keer verkocht

Er zijn meer dan 40 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht. Dat heeft Sony aangekondigd. Eerder bleek al dat er 40 miljoen exemplaren verscheept waren, maar nu zijn er ook daadwerkelijk 40 miljoen verkocht. Tot eind maart 2017 wil Sony nog eens 20 miljoen exemplaren van de console verkopen.

"We zijn echt dankbaar voor de overweldigende ondersteuning van onze fans en partners over de wereld. Dat heeft ons geholpen bij het bereiken van deze significante mijlpaal in zo'n korte tijd", aldus Sony's Andrew House.

"We gaan ons best doen om nog meer goede game-ervaringen aan onze gebruikers te bieden, het momentum door te zetten en het PlayStation 4-platform uit te breiden met een ongeëvenaarde line-up van games, ons VR-systeem PlayStation VR en revolutionaire features en networkservices."

PlayStation 4

Ghost Recon: Wildlands laat weer van zich zien

Ubisoft heeft een nieuwe trailer van Ghost Recon: Wildlands uitgebracht. Daarnaast zijn er ook enkele speciale edities van de game aangekondigd.

Ghost Recon: Wildlands werd tijdens E3 2015 aangekondigd maar het bleef dit jaar opvallend stil rondom de game. Ubisoft heeft deze stilte doorbroken door een nieuwe trailer van de open wereld-shooter uit te geven.

Daarnaast heeft de uitgever ook informatie vrijgegeven over enkele speciale edities van de game. De Deluxe Edition bevat een aantal in-game-bonussen, zoals een Huntsman Rifle en een motor. Amazon gaat exclusief een Gold Edition verkopen, die naast de content van de Deluxe Edition ook de season pass bevat. Deze is goed voor twee grote uitbreidingen die Ubisoft in de planning heeft staan. De Gold Edition kost 99,99 euro.

Ubisoft heeft ook de Calavera Collector's Case Edition van de game aangekondigd. Deze bevat de bovengenoemde Gold Edition van de game en daarnaast een kaart, soundtrack en een koptelefoon op een beschilderde schedel. Deze editie kost 149,99 euro.

Ghost Recon: Wildlands komt uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One. Een releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Steins;Gate 0 komt naar het westen Fractured Space (hands-on)
0

Reacties op: Nieuws van de week: The Last Guardian bevestigd voor dit jaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.