Weekoverzicht
Resident Evil 4 5 6

Nieuws van de week: Resident Evil 4, 5 en 6 voor PS4 en Xbox One

En verder: Remedy registreert handelsmerk Alan Wake's Return

Geschreven door Aida . op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Resident Evil 4, 5 en 6 aangekondigd voor PlayStation 4 en Xbox One

Capcom heeft aangekondigd drie Resident Evil-titels over te brengen naar de huidige consoles van Sony en Microsoft.

Resident Evil 4, 5 en 6 worden zowel fysiek als digitaal uitgegeven. De horrorgames worden in omgedraaide volgorde uitgebracht. Op 29 maart wordt Resident Evil 6 beschikbaar gesteld. In de zomer volgt Resident Evil 5. Het veelgeprezen Resident Evil 4 wordt in de herfst uitgegeven.

De games worden voor 19,99 euro per stuk aangeboden.

'Nintendo NX komt eind dit jaar met Zelda'

Een NeoGAF-bezoeker heeft van een bron binnen Nintendo vernomen dat de NX, de nieuwe console van Nintendo, nog dit jaar verschijnt. Daarbij moet de nieuwe The Legend of Zelda ongeveer tegelijk op Wii U en NX verschijnen, gedurende NX-lancering of kort daarna.

Hoewel er geen manier is voor bezoekers van het NeoGAF-forum om te bewijzen dat bezoeker Trevelyan9999 de waarheid spreekt, moeten bezoekers van het forum hun bronnen kunnen aantonen aan de moderators van het forum. Volgens de moderators is de bron van de bezoeker geloofwaardig.

Er gaan al langer geruchten dat de NX dit jaar zou verschijnen. Het is nog niet bekend wat de console precies inhoudt. Geruchten wijzen op een overkoepelend besturingssysteem, vergelijkbaar met iOS, waarop zowel een console als handheld draaien die mogelijk dezelfde games afspelen. Dit is echter nog niet bevestigd.

Assassin’s Creed-artwork verwijderd uit Uncharted 4-trailer

In de oorspronkelijke trailer van Uncharted 4: A Thief’s End was artwork verwerkt van Assassin’s Creed 4: Black Flag. Naughty Dog heeft verontschuldigingen aangeboden voor het gebruiken van het artwork en heeft een nieuwe versie van de trailer online geplaatst waarin het artwork is vervangen.

De verhalende trailer voor Uncharted 4: A Thief’s End verscheen gistermiddag online. Kort na de lancering van de trailer spotte Azaïzia Aymar het gebruik van de Assassin’s Creed-afbeelding. “Wow, Uncharted 4 gebruikt een van de artworks van Assassin’s Creed 4 in hun trailer. Ik begrijp de ‘dief’ titel nu!”

Enige tijd later verwijderde Sony de originele trailer en plaatste een vervangende trailer online. In deze nieuwe versie is het artwork van Assassin’s Creed vervangen. Naughty Dog plaatste een verontschuldiging op de officiële website.

“In ons enthousiasme om de verhalende trailer online te plaatsen, hebben we een fout gemaakt. We hebben het artwork dat we hebben gebruikt niet goed gecontroleerd. We hebben de trailer al geüpdatet. We hebben kunst hoog in het vaandel staan en nemen volledige verantwoordelijkheid voor deze gebeurtenis. We bieden onze oprechte excuses aan aan iedereen van Ubisoft, het Assassin’s Creed-team, de originele maker van het artwork en onze fans.”

Remedy registreert handelsmerk voor ‘Alan Wake’s Return’

Een handelsmerk genaamd ‘Alan Wake’s Return’ is online verschenen. Het handelsmerk is te vinden op de European Union Trademark Database.

De site geeft aan dat het handelsmerk is vastgelegd door Remedy Entertainment en dat de aanvraag een Fast Track-proces heeft doorlopen. Het vastleggen van een handelsmerk middels Fast Track geeft aan dat er haast achter de aanvraag zit. Op de officiële site is te lezen dat handelsmerken die aan de Fast Track-eisen voldoen sneller worden behandeld, waardoor het sneller kan worden gebruikt in publicatie.

De site alanwakereturns.com staat daarnaast geregistreerd op dezelfde proxy als andere Remedy-beheerde domeinen.

Moederbedrijf Rockstar en 2K belooft grote aanwezigheid op E3

De CEO van Take-Two, het moederbedrijf van Rockstar en 2K, zegt dat ze groots aanwezig gaan zijn op de aankomende E3. De informatie komt uit een interview met het Britse MCV.

Het interview draait voornamelijk om het succes van Grand Theft Auto: Online en Take-Two’s visie over eSports. Wanneer er wordt gevraagd over de verdere toekomstplannen van het bedrijf geeft CEO Strauss Zelnick niet veel prijs. Hij hint wel naar de E3: “We gaan er op een grootse manier aanwezig zijn”.

Take Two

Pokémon Sun en Pokémon Moon aangekondigd voor Nintendo 3DS

Tijdens de Pokémon Direct heeft Nintendo twee nieuwe Pokémon-titels aangekondigd. Pokémon Sun en Pokémon Moon komen eind 2016 uit voor Nintendo 3DS.

De nieuwe spellen ondersteunen negen verschillende talen. Nederlands wordt niet ondersteund. De Pokémon uit Pokémon Red, Blue en Yellow – die opnieuw worden uitgegeven via de Virtual Console ter ere van het twintigjarige bestaan van de Pokémon-serie - kunnen via Pokémon Bank worden overgezet naar de nieuwe titels Pokémon Sun en Pokémon Moon.

In de video zijn onder andere schetsen te zien van het Pokémon Center, een aantal locaties en personages en een kleine hoeveelheid voertuigen. Daarnaast is de ontwikkeling van een nieuwe Flying-type Pokémon te zien. 

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht over release NX en Zelda NX eind dit jaar lijkt waarheid Zulu Response
0

Reacties op: Nieuws van de week: Resident Evil 4, 5 en 6 voor PS4 en Xbox One

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.