Weekoverzicht
Remote Play PS4

Nieuws van de week: Remote Play om PS4-games naar pc te streamen is nu beschikbaar

En verder: snellere downloadsnelheid na PlayStation 4-update 

Geschreven door Aida . op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Remote Play om PS4-games naar pc te streamen is nu beschikbaar

Sony heeft de Remote Play-functionaliteit tussen PlayStation 4 en pc beschikbaar gesteld. Dit wordt mogelijk gemaakt door update 3.50 voor de console, die vandaag is gelanceerd.

De nieuwe firmware geeft spelers de mogelijkheid om hun status op offline te zetten, zodat mensen in de vriendenlijst niet kunnen zien dat de speler in kwestie online is. Verder is het nu ook mogelijk om via Dailymotion te streamen.

Om games vanaf PlayStation 4 naar een pc of Mac te streamen, moet eerst een applicatie worden gedownload. Het is noodzakelijk om Remote Play in te schakelen op de PS4 en de console als primair systeem in te stellen. Het is ook mogelijk gebruik te maken van Remote Play wanneer de PS4 in ruststand staat door in de instellingen ‘Verbinding met het internet behouden’ aan te vinken. Deze functie staat onder energiebesparing in het menu.

Voor het gebruik van Remote Play is een pc met Windows 8 of hoger of een Mac met OS X Yosemite of El Capitan vereist.

PlayStation

HTC Vive-reserveringen ondervinden problemen

De reserveringen van de HTC Vive ondervinden problemen. De creditcards van vele mensen die de Vive hebben gereserveerd, werden op 1 april geweigerd, waardoor de reserveringen voor de HTC Vive werden geannuleerd. Een woordvoerder van de HTC Vive laat weten dat er actief aan het probleem wordt gewerkt.

Mensen waarvan de reservering van de Vive werd geannuleerd, kregen de rekening niet opnieuw toegestuurd, zoals Vive aangeeft in de klantenservice in gevallen als deze. Mensen kregen wel een notificatie dat er iets mis ging tijdens het betaalproces toegestuurd, maar veel van hen sliepen op het moment van versturen. Omdat er niet tijdig werd gereageerd op deze notificaties, werd de reservering geannuleerd.

HTC Vive zegt dat het probleem bij financiële instanties ligt. Verschillende gebruikers denken ook dat het probleem voordoet bij verlopen creditcards, of bij creditcards waarbij een verificatienummer niet is ingevoerd.

Een woordvoerder van de HTC Vive geeft het volgende aan: “Tijdens het verwerken van de HTC Vive-reserveringen zijn een aantal van deze reserveringen automatisch geannuleerd door verwerkingsproblemen met financiële instanties. We zijn op zoek naar een oplossing en hebben al een aantal bestellingen opnieuw verwerkt voor een aantal klanten.”

HTC Vive

'Bijna 10 procent tienerjongens toont tekenen gameverslaving'

Bijna 10 procent van de Nederlandse jongens die 12 tot 15 jaar oud zijn, vertonen verschijnselen van gameverslaving. Dat meldt de Universiteit Utrecht dinsdag op basis van onderzoek onder ruim 2.600 jongeren. Minder dan 1 procent van de meisjes toont tekenen van gameverslaving.

De tieners werden gevraagd hoe lang ze per dag gamen en over de gevolgen daarvan. Vervolgens werd aan de hand van criteria die zijn vastgelegd in het medische DSM-handboek bepaald of zij tekenen vertonen van problematisch gamen.

Uit het onderzoek (pdf) bleek dat jongens gemiddeld 16 uur per week gamen, terwijl dat bij meisjes 4,5 uur is. Jongens besteden meer tijd aan consolegames als Call of Duty en Grand Theft Auto, terwijl meisjes meer mobiele games als Candy Crush spelen. Onder de jongens die problematisch gamegedrag vertonen is de gemiddelde speeltijd 29 uur per week, waar dat bij meisjes 12,5 uur is.

gaming

Doom krijgt volgende week open bèta op alle platformen

Doom krijgt van 15 tot 18 april een open bèta voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Dat heeft Bethesda vandaag aangekondigd.

De bèta begint op 15 april om 6 uur 's ochtends en loopt op 18 april om 6 uur 's ochtends af. Spelers hebben, in tegenstelling tot de gesloten bèta van afgelopen weekend, geen code nodig om toegang te krijgen.

In plaats daarvan kunnen spelers hun console of pc aanzetten en de beta downloaden. De bèta bevat Team Deathmatch en Warpath op de Heatwave- en Infernal-maps.

De nieuwe Doom verschijnt op 13 mei voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Snellere downloadsnelheid op PlayStation 4 door update 3.50

Meerdere gebruikers op Reddit merken een flink verschil in downloadsnelheid op PlayStation 4 sinds de recent uitgekomen update.

Volgens meerdere gebruikers is de downloadsnelheid verdubbeld. In sommige gevallen worden downloads vier keer zo snel naar binnen gehaald als voorheen. In een test op onze redactie is gebleken dat de snelheden inderdaad sneller zijn.

Een download van 10GB kon met een bekabelde verbinding binnen een half uur worden uitgevoerd. De downloadtijd is vergelijkbaar met die op Steam, terwijl de uploadsnelheid onveranderd lijkt. Sony heeft nog geen officiële uitspraak gedaan over de verbeterde snelheid.

PlayStation 4

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: MDK The Count Lucanor
30

Reacties op: Nieuws van de week: Remote Play om PS4-games naar pc te streamen is nu beschikbaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Grohe

  • 9 april 2016 12:06
  Was weer een mooie week voor de Sony boyz :)
  Remote control is erg gebruiksvriendelijk en zo opgezet heb ik ondervonden. Nog niet geschikt voor multiplayer echt xD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 9 april 2016 18:15
  Waar de Sony boys al niet blij van van worden

  MS zet de standaard en Sony volgt

  Helaas , op server Nivo zullen ze altijd n00bs blijven
  MS is duidelijk de king met azure

  Mogelijkheden zijn eindeloos
  In de toekomst Zelfs zonder krachtige hardware thuis

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • -it-

  • 9 april 2016 18:39
  @RavenMMG
  Tja, xbox zet remote play in, sony volgt. xbox zet offline notificatie in (10 jaar geleden al), sony volgt. Goede week voor de sony boys inderdaad, eindelijk dezelfde functionaliteit.

  Uiteraard blijft sony klein op de server markt, die hebben daar geen kaas van gegeten. Als je ziet hoe groot azure is, is hier niet tegenop te boksen, door geen enkel bedrijf overigens. En de cloud wordt alleen maar groter en groter, als je een beetje volgt waar MS mee bezig is, weet je dat er mooie tijden aankomen. En dan heb ik het niet over een spelletjescomputer…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tektwo

  • 10 april 2016 10:09
  @-it-, sorry maar hier moest ik even op reageren. Amazon Cloud Service AWS heeft meer computing power dan Azure. AWS en Azure zijn ook gedegen concurrenten. Dus er zijn wel degelijk bedrijven die succesvol concurreren met Azure.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 10 april 2016 14:07
  @-it- @RavenMMG
  PS4 en zelfs de Wii u introduceerde Remote play bij launch, hoe was precies ms hier eerder mee ?

  Hopelijk kopieerd MS nu hoe je zelf muziek moet afspelen tijdens het gamen zonder dat je 1/4 van je scherm kwijt bent , of Share-play , of Play & Go , zodat je niet tergend lang hoef te wachten tot je spelletje geinstalleerd en speelbaar is.

  maarja, nu verlaag ik me wel een beetje tot jullie NIVO natuurlijk. Met recht de 2 treurigste personen op het internet. Hemel en aarde bewegen voor een bedrijf als ms. ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • -it-

  • 10 april 2016 21:06
  @casualkiller
  "een bedrijf als ms"

  Haha, je hebt echt geen idee wat MS allemaal doet en heeft gedaan. Tip: Windows ontwikkelen is maar een klein onderdeel ervan. Onder andere heel het moderne internet hangt aan elkaar van MS technologie. Ik zal het je nog sterker vertellen, de hele PSN structuur is ook onder andere MS technologie ;)

  Maar het is hip om MS af te zeiken, typisch Nederlands, als je hoofd boven het maaiveld steekt. Maar ondertussen wel lekker dagelijks gebruik maken van alle technologie. (ook als je Apple of Linux gebruikt voor je met die onzin aankomt)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 10 april 2016 22:32
  @casualkiller,

  Deze meneer snapt het. Hoog "Nivo"!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 9 april 2016 19:02
  Precies de mogelijkheden zijn enorm, tuurlijk word het niet in een keer goed benut

  Maar drivatar is toch echt een verademing tegenover al die domme ai racers

  Toekomstig, kijk naar bv crackdown
  Die mate van destructie is nog nooit in een open wereld game vertoont

  Word berekent met power gelijk aan 10 xboxen

  Die ps4 zou ontploffen als die dat allemaal moest berekenen ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 9 april 2016 19:32
  Hahah zalig dit xD De onzekerheid straalt ervan af om elke x weer faal MS erbij te halen als iemand het over snelle Sony boyz heeft. Lkkr ''Nivo'' weer boys ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 9 april 2016 23:26
  @Grohe

  Snelle ? Op console sales na,liggen mijlenver achter

  Steek je hoofd maar in het zand trumpBOY

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 10 april 2016 01:18
  @RavenMMG,

  Lol check deze boy. Ps4 ligt mijlenver voor qua sales. Alleen leugens zijn jouw waarheid boy.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RavenMMG

  • 10 april 2016 12:10
  @Grohe

  Jij bent zon zielig klein kindje

  Als je niet eens kan indien dat ms veel eerder was met veel dingen

  Wat gewoon feiten zijn
  Remote play, GOEDE stabiele servers
  Snelle updates ,geen uren wachten

  Etc etc

  Je bent op de ignore list mega trolly gay Trump guy

  Behalve domheid en iedereen proberen te irriteren voeg jij hier niks toe

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 10 april 2016 22:31
  @RavenMMG,

  Haha deze boy xD bedankt voor je inbreng, we hebben weer kunnen lachen vanavond :D

  Die punten die je opnoemt heb ik nooit last van. Mss alleen mensen die zuigen op hun grote duim.

  Nou, ff weer van Spotify genieten op de ps4 :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RIO21

  • 10 april 2016 15:00
  @Grohe

  roep geen stoere zinnen en zeg vooral geen boy dat staat een nerd als jou niet, fanboy no1, XBOX ONE is een epische console net als de PS4, maarja ik snap niet hoe jij altijd een oordeel kan hebben zonder zelf een xbox one te hebben altijd ms wat ligge afzeike werk je voor sony ofzo? ieder spel waar mensen zin in hebben kom jij hier weer belachelijk maken ben eens positief en anders flikker je toch een end op? ga andere mensen vervelen mattie

  als je voor donald trump bent dan ben je echt niet 100% in die bovenkamer van je racist man

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 10 april 2016 22:31
  @RIO21,

  Goed verhaal. Nu nog leren schrijven boy ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RIO21

  • 10 april 2016 23:03
  @Grohe

  idd een goed verhaal en de waarheid, steeds meer mensen zien het in steeds meer mensen reageren Negatief op jou, je bent niks anders dan een stoer pratertje en een internetgangster daarbuiten trek je wss je bek niet open.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 10 april 2016 23:36
  @RIO21,

  Lol, zijn altijd dezelfde butthurt matties. Stel je niet zo aan boy :P Het is maar een xdoos. Jullie doen net alsof het je leven is. Ik bedoel, je scheldt mensen uit….. Het is maar plastic met wat hardware hé boy.

  Ik ben positief over Sony boyz maar dat mag niet, tja niet zeuren dat ik nooit positief ben dan :p

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RIO21

  • 11 april 2016 09:32
  @Grohe

  de enige die hier butthurt is ben jij als er wat over je oh zo geweldige playstation word gezegd, jij bent de enige die hier sony boyz op ieder artikel zit te roepen dit is een forum en nieuws site en mensen willen hier zonder geZeik een mening kunnen geven en mensen zoals jou verzieken dat door ze meteen aan te gaan als ze iets positiefs zeggen over games en consoles die jij en de sony boyz niks vinden.

  het is niet een en al negatief maar discussies moet je kunnen voeren met beide standpunten te respecteren niet je eigen mening als waarheid aanzien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Grohe

  • 11 april 2016 10:10
  @RIO21,

  Boy laat je niet zo kennen. Ik reageer hier op Ps4 nieuws en vervolgens komen er een paar butthurts aan die je gaan uitschelden voor van alles. Of over de dinosauriërs van MS gaan hebben terwijl dat totaal off topic is.
  Je ziet ook dat wanneer Tektwo of casulkiller met argumenten komen - it- niet verder komt dan woorden als "MS technologie" zonder dat die kan benoemen wat dit is. Ik zie ook niet in hoe MS te maken heeft met dit artikel.

  Dus als je geen gezeik wilt moet je kappen met elke x te reageren als iemand positief is over Remote functie bijv.

  Niet zo moeilijk doen boy, en al helemaal niet mensen gaan uitschelden. Daarvan is deze community niet gediend. Vrij laag "Nivo" . Let this be a lesson boy.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RIO21

  • 11 april 2016 15:50
  @Grohe

  hahahaha laat het jou maar een les zijn ventje want dit stopt pas als ik besluit niet meer te reageren.

  casual heeft tenminste nog zinnige argumenten en tektwo heeft ook punten die ik kan respecteren, hun zijn niet de kinderen die sony boyz roepen dat ben jij en jij alleen, zeer laag voor iemand die wss een stuk ouder is dan de rest hier, dat jij 24/7 kan reageren op gamernl zegt meer iets over jou "nivo" knulletje

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.