Weekoverzicht
The Division

Nieuws van de week: Preload voor The Division-bèta volgende week beschikbaar

En verder: Oculus-oprichter voor de rechter gesleept

Geschreven door Aida . op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Preload voor The Division-bèta volgende week beschikbaar

Ubisoft heeft aangekondigd dat gebruikers van de gesloten bèta van The Division deze van tevoren kunnen downloaden. Op alle platforms is het mogelijk om 48 uur voor de start van de bèta de bestanden binnen te halen.

De gesloten bèta begint 28 januari op Xbox One. Spelers op pc en PlayStation 4 krijgen een dag later toegang. De grootte van de bestanden op pc wordt 26GB. Hoeveel dit gaat worden op de consoles is nog onbekend.

Gegarandeerde toegang tot de bèta is mogelijk door de game te reserveren. 

The Division

Vivendi verkoopt overgebleven aandelen in Activision Blizzard

Vivendi heeft de laatste aandelen van Activision Blizzard die zij in hun bezit hadden verkocht voor 1,1 miljard dollar. Een onbekende financiële instelling heeft de aandelen overgenomen.

Vivendi geeft aan dat dit de perfecte tijd was om de aandelen te verkopen, aangezien de aandelen met 90% zijn gestegen het afgelopen jaar. Activision fuseerde in 2007 met Vivendi, de toenmalige eigenaar van Sierra en Blizzard. In 2013 betaalde Activision Blizzard 8 miljard dollar aan Vivendi om onafhankelijk te worden. Vivendi bezat op dit moment 61% van Activision.

Vivendi

Jonathan Blow's The Witness kost 37 euro

De aankomende nieuwe game van Braid-ontwikkelaar Jonathan Blow, The Witness, gaat in Europa 36,99 euro kosten. Dat valt te lezen op de officiële Twitter-pagina van de game.

De game kost daarmee relatief veel geld vergeleken met andere indiegames, maar volgens Blow is The Witness erg groot. In de game, waarin spelers op een mysterieus, verlaten eiland rondlopen, zitten ruim zeshonderd puzzels die spelers tussen de 30 en 100 uur kunnen bezighouden.

De game is alvast te bestellen via Steam maar komt op de officiële release van 26 januari ook op PlayStation 4 uit.

The Witness

Oculus-oprichter voor de rechter gesleept

De oprichter van virtualrealitybedrijf Oculus VR, Palmer Luckey, is voor de rechter gesleept. Bij het ontwikkelen van de virtualrealitybril zou hij gebruik hebben gemaakt van vertrouwelijke informatie van een ander bedrijf.

Luckey is aangeklaagd door Total Recall Technologies, meldt Reuters. Het bedrijf zou Luckey in 2011 hebben ingehuurd om een prototype te bouwen van een display dat op het hoofd wordt gedragen. De Oculus-oprichter zou daarbij een vertrouwelijkheidsovereenkomst hebben getekend, aldus de aanklacht.

In 2011 en 2012 zou Luckey feedback hebben gekregen van het bedrijf om het prototype te verbeteren. Die informatie zou hij echter vervolgens hebben gebruikt bij de ontwikkeling van de eerste versie van virtualrealitybril Oculus Rift.

Palmer Luckey

Prison Architect komt naar PS4, Xbox One en Xbox 360

Introversion gaat Prison Architect uitbrengen voor PlayStation 4, Xbox One en Xbox 360. De consoleversies bevatten een aantal nieuwe mogelijkheden.

Spelers van Prison Architect op consoles kunnen gebruik maken van een nieuwe Prison Ward-modus, met voorgemaakte gevangenissen. Hiernaast kunnen spelers zelfgemaakte gevangenissen uitwisselen.

Prison Architect

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Lovers in a Dangerous Spacetime op 9 februari naar PS4 The Escapists: The Walking Dead 16 februari uit voor PS4
1

Reacties op: Nieuws van de week: Preload voor The Division-bèta volgende week beschikbaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  garciagarcia

  • 25 januari 2016 10:58
  Week van de waarheid voor mij. Want hoe tof gaat the Division worden?!

  Ik als voorzitter van de fanclub mag eigenlijk niet negatief doen, maar van sommige gameplaybeelden ging ik toch even twijfelen. Door het weinige nieuws had ik het minder RPG verwacht en dacht ik dat een headshot een kill zou zijn. Echter is het RPG sausje prominent aanwezig en is de vergelijking met Borderlands & Destiny snel gemaakt. Dit is dan gelukkig in een geheel andere setting en 3th person, ik ben dan ook zeeeeeeer benieuwd. Don't let me down Ubisoft xD.

  Verder moet de game wel heel goed zijn om mij te laten stoppen met Rainbow Six Siege die standaard in mn PS4 zit. En dat terwijl ik normaliter echt veel FIFA of UFC speel. Over een dag of 6 weten we gelukkig meer over deze game, fingers crossed!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.