Weekoverzicht
Oculus

Nieuws van de week: Oculus Rift kost 699 euro

En verder: Scalebound uitgesteld en nieuwe Assassin's Creed

Geschreven door Aida . op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Oculus Rift kost 699 euro, wordt in maart verscheept

De Oculus Rift, de virtual realitybril van Oculus, is vanaf nu te bestellen op de website van het bedrijf. De bril kost 699 euro en wordt in maart verscheept naar consumenten.

De prijs van 699 euro is exclusief verzendkosten en de mogelijke belastingen die consumenten in Nederland moeten betalen voor het importeren van de bril. De prijs in dollars is 599 dollar, omgerekend 558 euro. Waarom er honderd euro bijkomt voor Europese landen is niet bekend. De Oculus Rift kan via de website besteld worden. Er mag maar één bril per persoon besteld worden.

In het pakket zit de headset zelf, een sensor, een afstandsbediening, een Xbox One-controller en de games EVE: Valkyrie en Lucky's Tale inbegrepen. De speciale controller die gemaakt wordt voor de Oculus Rift zit er nog niet bij. Het is niet bekend wanneer deze controller verschijnt.

Oculus Rift

Volgende Assassin’s Creed speelt zich in Egypte af, komt in 2017

De volgende game in de Assassin's Creed-reeks verschijnt mogelijk in 2017 en speelt zich af in het oude Egypte. Dat melden anonieme bronnen op 4chan en aan Kotaku.

Volgens Kotaku hebben vijf anonieme bronnen bevestigd dat de game zich in Egypte afspeelt en drie bronnen melden dat de game in 2017 komt, waardoor er dit jaar geen nieuwe Assassin's Creed-game uit zou komen.

Volgens de verschillende bronnen speelt de game zich voor alle andere Assassin's Creed-games af en wil de ontwikkelaar zoveel mogelijk creatieve vrijheid hebben.

Kotaku laat tevens weten dat dit jaar wel een vervolg op Watch Dogs uitkomt. Watch Dogs 2 zou zich volgens de website afspelen in San Francisco.

Zowel de nieuwe Assassin's Creed als Watch Dogs 2 zijn nog niet officieel aangekondigd door Ubisoft. Het bedrijf laat aan Eurogamer weten niet te reageren op geruchten. 

Assassins Creed

Wereldwijd 35,9 miljoen exemplaren van PS4 verkocht

Er zijn wereldwijd meer dan 35,9 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verkocht. Dat heeft Sony aangekondigd.

De hoeveelheid verkochte exemplaren is mede te danken aan de verkoop van de console gedurende de feestdagen. In die periode werden er 5,7 miljoen exemplaren van Sony's console verkocht.

"We vinden het geweldig dat zoveel consumenten de PlayStation 4 kozen om tijdens de feestdagen te gamen en dat de PS4-community alsmaar groeit", aldus CEO Andrew House. 

PlayStation 4

PlatinumGames' Scalebound uitgesteld naar 2017

Scalebound, de aankomende actie-rpg van PlatinumGames, is uitgesteld naar 2017. De game had eigenlijk dit jaar uit moeten komen.

De Xbox One-exclusive laat spelers vechten naast een draak genaamd Thuban. PlatinumGames geeft aan dat de ontwikkeling goed verloopt, maar dat het een van de grootste games is die de Japanse ontwikkelaar ooit heeft gemaakt.

"Om er zeker van te zijn dat Scalebound de verwachtingen waarmaakt, brengen we de game in 2017 uit. Dit geeft ons de tijd om alle innovatieve features en spannende gameplay-ervaringen er in te verwerken." 

Scalebound

Onthulling NX in juni, release in oktober of november

De Nintendo NX, de mogelijke opvolger van de Wii U en 3DS, zou wel eens in juni dit jaar onthuld kunnen worden en in oktober of november in de winkels kunnen liggen. Dat claimt het Japanse analistenbureau Nomura Securities.

Hoewel de NX pas in juni officieel onthuld wordt, mogelijk op E3, dat ook in juni wordt gehouden, zou het concept achter de spelcomputer al ergens tussen maart en mei kunnen worden onthuld, zo speculeert Nomura Securities.

Het analistenbureau claimde ook dat het verwacht dat de NX de verkoop van de Wii U en 3DS kannibaliseert. Voorheen werd gedacht dat het apparaat als derde concept naast de WIi U en 3DS zou lanceren, maar Nomura Securities gaat er nu van uit dat de NX de opvolger wordt van deze apparaten.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Schrijver Half-Life is met pensioen Punch Club op Steam verschenen nadat Twitch hem uitspeelt
1

Reacties op: Nieuws van de week: Oculus Rift kost 699 euro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    unimatrix0030

    • 12 januari 2016 13:13
    De dollar prijs is altijd zonder btw in de usa…. .

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.