Weekoverzicht
The Legend of Zelda Wii U

Nieuws van de week: Nintendo NX komt in maart 2017 uit

En verder o.a. 40 miljoen verscheepte PS4's en een nieuwe game van John Romero

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Nintendo NX komt in maart 2017 uit, niet op E3 te zien

De NX, Nintendo's nieuwe console, verschijnt wereldwijd in maart 2017. De console wordt niet op aankomende E3-beurs getoond. Veel mensen dachten dat de console eind dit jaar zou verschijnen, maar dat blijkt niet het geval. De nieuwe Zelda-game die voor Wii U in de maak is, verschijnt tegelijk op de Wii U en de NX.

Nintendo laat de NX niet zien op aankomende E3-beurs in Los Angeles in juni. De focus van het bedrijf daar wordt de nieuwe Zelda-game. De NX wordt later dit jaar pas onthuld en zal volgens het bedrijf niet de Wii U en 3DS vervangen.

Nintendo maakte zijn kwartaalcijfers afgelopen nacht bekend. Het bedrijf behaalde een nettowinst van ongeveer 278 miljoen euro, een verdubbeling vergeleken met vorig jaar. De winst is wel met 64 procent gedaald.

Nintendo

PlayStation 4 is 40 miljoen keer verscheept

Sony heeft sinds 31 maart 40 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 verscheept. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in zijn financiële jaarcijfers. De PlayStation 4 verscheen op 15 november 2013 in de Verenigde Staten, op 29 november in Europa en op 22 februari 2014 in Japan. Van de grootste concurrent, de Xbox One van Microsoft, zijn geen recente verkoopcijfers bekend.

Daarnaast maakt Sony bekend dat het in het afgelopen fiscale jaar alleen met PlayStation Network, de online dienst van Sony-consoles waarop games, downloadbare content en muziek gekocht kan worden, 529 miljard yen (omgerekend ongeveer 4,31 miljard euro) heeft verdiend.

Dat is meer dan de totale winst die concurrent Nintendo met zowel fysieke als digitale verkoop heeft behaald in dezelfde periode, namelijk 504 miljard yen (zo'n 4,11 miljard euro). Het is hierbij wel belangrijk om te vermelden dat PlayStation 4-gamers moeten betalen om online games te kunnen spelen, terwijl dit op Nintendo's Wii U niet hoeft.

PlayStation 4

Medeoprichters id Software starten Kickstarter voor fps Blackroom

John Romero en Adrian Carmack zijn een Kickstarter gestart voor een nieuwe game met de naam Blackroom. De game is een first-person shooter en heeft minimaal 700.000 dollar nodig om tot stand te komen. Romero en Carmack zijn twee van de oprichters van id Software, bekend van onder andere Doom.

In Blackroom worden klassieke elementen uit first-person shooters gecombineerd. “Het spel bestaat uit een mix van dingen ontdekken, snel handelen en intense gevechten met verschillende wapens”, schrijven Romero en Carmack op de Kickstarter-pagina. “Gebruik snelle en behendige bewegingen om de vijand te ontwijken.”

Volgens de makers heeft de game zowel single- als multiplayermodi. Deze laatste bestaat uit onder andere een co-op modus, een Deathmatch-modus en een arenamodus. Spelers kregen daarnaast toegang tot het maken van eigen mappen. De singleplayercampagne bedraagt tien uur.

Blackroom wordt uitgegeven voor pc en Mac via Steam. Als de Kickstarter-campagne een succes is, verschijnt de titel in de winter van 2018. Meer informatie is op de officiële Kickstarter-pagina te vinden. 

Nieuwe Call of Duty heet Infinite Warfare, komt met remaster

De nieuwe Call of Duty-game die later dit jaar verschijnt heet Call of Duty: Infinite Warfare. Een speciale editie van de game komt met een remaster van Call of Duty: Modern Warfare.

Op Reddit verscheen een foto van het PlayStation Store-menu in de Verenigde Staten, waar kort de naam Call of Duty: Infinite Warfare te zien was. Later plaatste iemand op Reddit een foto van een reserveringskaart van de Amerikaanse winkel Target, waarop te zien is dat de nieuwe Call of Duty op 4 november verschijnt. Daarbij wordt gemeld dat er een 'Legacy Edition' van de game verschijnt waarbij een remaster van Call of Duty 4: Modern Warfare zit.

Gisteren ging het gerucht al dat de nieuwe Call of Duty-game aankomende dinsdag wordt onthuld. Nieuwe delen in de reeks worden meestal rond deze tijd van het jaar voor het eerst getoond. De game zou zich in de toekomst afspelen en deels in de ruimte.

Call of Duty

Verscheepte Uncharted 4-disks gestolen

Een onbekend aantal kopietjes van de aankomende PlayStation 4-game Uncharted 4: A Thief's End zijn gestolen terwijl ze onderweg waren naar de winkels. Dat laat Sony's Suhei Yoshida weten.

Daardoor is de game al op de Britse markt te koop via enkele online kanalen. Gisteren werd ook al bekend dat de game te koop stond op eBay, al lijkt dat inmiddels niet meer te kunnen.

Yoshida laat weten dat Sony samenwerkt met de politie om een onderzoek uit te voeren. Hij waarschuwt spelers dat er spoedig spoilers over de game online kunnen komen staan. Volgens hem is het verhaal van Uncharted 4 een belangrijk onderdeel van de game.

Uncharted 4: A Thief's End komt officieel op 10 mei uit op PlayStation 4. Gamer.nl heeft in de loop van volgende week de recensie.

Uncharted 4

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Romero's en Carmack's Kickstarter op pauze gezet Automata Empire
0

Reacties op: Nieuws van de week: Nintendo NX komt in maart 2017 uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.