Weekoverzicht
Kojima Productions

Nieuws van de week: Hideo Kojima weg bij Konami

En verder: Unravel verschijnt in februari 2016

Geschreven door Michel Musters op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Dit is overigens de laatste 'Nieuws van de week' van dit jaar. De laatste paar weken van het jaar verwachten we wegens de feestdagen minder nieuws. Begin januari zijn we er weer!

Hideo Kojima weg bij Konami, maakt exclusieve PS4-game

Metal Gear-bedenker Hideo Kojima is officieel weg bij uitgever Konami. Hij heeft een nieuwe studio opgericht waarmee hij een exclusieve PlayStation 4-game maakt.

Het Japanse Nikkei gaf dinsdagavond al aan dat Kojima na maanden aan geruchten officieel is vertrokken bij Konami. In oktober gingen er al geruchten dat hij was vertrokken, maar Konami claimde toen dat de sterontwikkelaar op vakantie was.

Niet alleen heeft Kojima zijn eigen studio opgericht, Sony bevestigt via een filmpje dat er aan een exclusieve PlayStation 4-game wordt gewerkt. 

Nieuw project wordt geen Silent Hills of Metal Gear-titel

Sony heeft via een interview nieuwe informatie naar buiten gebracht over de nieuwe game van Hideo Kojima. Hierin bevestigt Sony dat het om een compleet nieuwe game gaat en niet om het geannuleerde Silent Hills of een Metal Gear-game.

In het interview wordt bevestigd dat Sony de ontwikkeling van het nieuwe project gaat ondersteunen. Hiernaast wordt verduidelijkt dat de game niet alleen naar PlayStation 4, maar ook naar pc komt. Het contract van Kojima bij Konami liep af op 16 december 2016. De nieuwe Kojima Productions gaat geen onderdeel uitmaken van Sony, maar zal onafhankelijk blijven.

Nieuwe Kojima-game bevat mechs

De nieuwe game die Metal Gear-bedenker Hideo Kojima met Kojima Productions maakt, bevat mechs. Dat bevestigt de ontwikkelaar in een interview met website IGN.

De game, die naar PlayStation 4 en pc komt, wordt een compleet nieuwe titel en is geen onderdeel van de Metal Gear-reeks. Yoji Shinkawa, de artiest die ook aan de Metal Gear Solid-reeks werkte, is ook weggegaan bij uitgever Konami en blijft samenwerken met Kojima. Hij zegt dat hij de productie overziet van "personages, concepten voor op de achtergrond en concepten voor de mechs". Er zitten dus mechs in de nieuwe game.

Crytek’s Oculus Rift-game The Climb onthuld

Crytek werkt aan een Oculus Rift-game genaamd The Climb. De game is nu officieel onthuld via een trailer.

De game werd deze zomer al getoond aan journalisten op E3, maar toen waren er nog dinosauriërs in de spelwereld. Deze zijn er nu uitgehaald en de game speelt zich nu in de moderne tijd af.

In de game kunnen spelers op bergen en over rotsen klimmen. De game moet in 2016 voor Oculus Rift verschijnen.

Bayonetta laatste nieuwe personage voor Super Smash Bros.

In een speciale Super Smash Bros.-videopresentatie heeft Nintendo aangekondigd dat Bayonetta en Corrin worden toegevoegd. Volgens Masahiro Sakurai zijn dit de laatste toevoegingen voor de game.

Fans konden inzenden welk personage zij het liefst wilden zien in Super Smash Bros. Bayonetta stond bovenaan de lijst in Europa en is tegelijkertijd met Corrin uit Fire Emblem Fates te verkrijgen in februari 2016. Final Fantasy 7-held Cloud Strife werd eerder al aangekondigd en is direct na de presentatie beschikbaar gesteld.

Andere toevoegingen zijn nieuwe kostuums voor Mii-personages van Tails en Knuckles uit de Sonic-serie, een Chocobo uit Final Fantasy, Inklings uit Splatoon en Geno uit Super Mario RPG. 

Unravel komt in februari 2016 uit

EA's platformer Unravel verschijnt op 9 februari digitaal voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Dat heeft de uitgever aangekondigd.

De game gaat 19,99 dollar kosten, een prijs in euro's is nog niet bekend. EA Access-leden kunnen de game al een paar dagen eerder spelen en ontvangen tien procent korting.

Systeemeisen Dark Souls 3 bekendgemaakt

De systeemeisen voor de pc-versie van Dark Souls 3 zijn bekendgemaakt. Deze eisen zijn gedeeld op Steam.

De minimale systeemeisen om het spel te kunnen spelen zijn als volgt:

OS: Windows 7/8.1/10 64 bit
Processor: AMD A8 3870 3.6 GHz of Intel Core i3 2100 3.1 GHz
Geheugen: 8 GB RAM
Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 465 / ATI Radeon TM HD 6870
DirectX: Versie 11
Opslagcapaciteit: 50 GB beschikbare ruimte

Aanbevolen systeemeisen:

OS: Windows 7/8.1/10 64 bit
Processor: AMD FX 8150 3.6 GHz of Intel Core i7 2600 3.4 GHz
Geheugen: 8 GB RAM
Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 750 / ATI Radeon HD 7850
DirectX: Versie 11
Opslagcapaciteit: 50 GB beschikbare ruimte

Dark Souls 3 komt op 12 april uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Gran Turismo-serie wereldwijd meer dan 76 miljoen verkocht Mini Metro
0

Reacties op: Nieuws van de week: Hideo Kojima weg bij Konami

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.