Weekoverzicht
Fable Legends

Nieuws van de week: Fable Legends geannuleerd, Lionhead sluit mogelijk

En verder: CD Projekt Red werkt aan nieuw videogame format

Geschreven door Aida . op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Fable Legends geannuleerd, Lionhead sluit mogelijk

De ontwikkeling van Fable Legends is stopgezet en Microsoft praat met ontwikkelaar Lionhead Studios over een mogelijke sluiting van de studio.

Microsoft meldt dit nieuws op de officiële Xbox-website. Daarnaast meldt het bedrijf dat de Deense studio Press Play Studios gesloten wordt en hun survivalgame Project Knoxville geannuleerd wordt.

"Dit zijn moeilijke beslissingen en we maken ze niet luchtig", zo meldt Microsoft. "Ze reflecteren ook niet hoe we over deze studio's denken - we zijn enorm gelukkig met het talent, de creativiteit en de inzet van deze mensen. Lionhead heeft miljoenen fans blij gemaakt met de Fable-reeks het afgelopen decennium. Press Play injecteerde de industrie met een unieke creatieve gedachtegang achter games als Max: The Curse of Brotherhood en Kalimba." 

Sony geeft toe dat PlayStation VR niet gelijk is aan Oculus Rift

In een interview met vice president van Sony Computer Entertainment Masayasu Ito wordt meer informatie gedeeld over PlayStation VR. In het gesprek wordt de virtual reality-headset voor PlayStation 4 vergeleken met de Oculus Rift.

“Als je het hebt over de high-end kwaliteit, moet ik toegeven dat de Oculus betere vr kan hebben” zegt Ito tegenover Polygon. “De headset van Oculus heeft echter een erg dure en snelle pc nodig. De grootste uitdaging voor Sony is hoe onze headset werkt met PS4. Het is meer voor dagelijks gebruik, dus het moet makkelijk en betaalbaar zijn. Dit is niet voor de persoon met een krachtige pc. Het is voor de massa.” Het volledige interview geeft meer inzicht in de doelen en ambities van PlayStation VR.

De virtual reality headset van Sony staat officieel gepland voor een release in de eerste helft van dit jaar. Dit is echter nog niet helemaal zeker, aangezien de CEO van Gamestop vorige maand meldde PlayStation VR in de herst pas in de schappen te hebben staan.

PlayStation VR

CD Projekt Red werkt aan nieuw videogame format

Tijdens een financiële conferentie van CD Projekt Red heeft president Adam Kiciński informatie vrijgegeven over de bedrijfsstrategie voor de komende jaren. Uit deze informatie blijft dat het bedrijf aan een nieuw format voor videogames werkt en daarnaast een grote nieuwe rpg-titel wil uitgeven.

CD Projekt Red werkt dit jaar aan de uitbreiding voor The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine en aan extra promotionele activiteiten voor Wild Hunt in het algemeen. Daarnaast houdt het bedrijf zich bezig met een nieuw videogame format waarmee de studio nog niet eerder heeft gewerkt. Kiciński geeft aan dat meer informatie hierover op een later moment wordt vrijgegeven.

Daarnaast bevestigt Kiciński dat het bedrijf, naast Cyberpunk 2077, werkt aan een nieuwe triple A rpg-titel. Dit nieuwe spel wordt voor 2021 uitgegeven. Kiciński deelde daarnaast geen extra informatie.

Disk-versie van Hitman uitgesteld naar 2017

Square Enix heeft aangekondigd de volledige disk-versie van Hitman uit te stellen naar volgend jaar. Hiernaast is nieuwe informatie uitgebracht over de tweede aflevering van de game die zich afspeelt in het Italiaanse stadje Sapienza.

Een reden voor de vertraging is niet genoemd. In januari 2017 wordt de complete game op disk beschikbaar gesteld. De eerste aflevering van Hitman komt morgen uit voor 12,99 euro op Steam en 14,99 euro op PlayStation 4 en Xbox One. Hierbij inbegrepen zitten de proloog en een missie in Parijs. De volledige game is ook al digitaal te koop voor 49,99 euro op Steam en 59,99 euro op beide consoles.

Hitman

Nintendo’s eerste smartphonegame Miitomo verschijnt 17 maart

Nintendo brengt zijn eerste smartphonegame, Miitomo, op 17 maart uit. Dat onthult het Japanse Twitter-account van de spellengigant. De app wordt free-to-play, maar bevat wel in-app aankopen.

Vanaf 17 februari konden mensen zich al inschrijven voor de app. Miitomo maakt gebruik van Mii-personages die spelers vertegenwoordigen. Spelers kunnen elkaar vragen stellen en vragen van anderen beantwoorden. De informatie wordt doorgegeven aan nieuwe spelers die men ontmoet.

Tegelijk met Miitomo lanceert Nintendo's nieuwe online ID-systeem Nintendo Account en het bijbehorende beloningsprogramma My Nintendo. Dit beloningsprogramma vervangt Club Nintendo, dat in 2015 stopte.

Miitomo

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

EverQuest Next is geannuleerd ‘Paragon moet altijd blijven groeien’
0

Reacties op: Nieuws van de week: Fable Legends geannuleerd, Lionhead sluit mogelijk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.