Weekoverzicht
Bethesda

Nieuws van de week: Bethesda houdt ook dit jaar persconferentie op E3

En verder: The Legend of Zelda Wii U verschijnt nog dit jaar

Geschreven door Aida . op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Bethesda houdt ook dit jaar persconferentie op E3

Bethesda heeft aangekondigd een persconferentie te houden tijdens de E3 dit jaar. Dit is de tweede keer dat de uitgever een eigen presentatie organiseert tijdens het game-event in Los Angeles.

De persconferentie vindt plaats op 13 juni om 4:00 uur s ’nachts Nederlandse tijd. Een locatie is nog niet genoemd. Vorig jaar toonde Bethesda het langverwachte Fallout 4. Hiernaast kwamen Doom, Fallout Shelter en Dishonered 2 aan bod.

Welke titels te zien zijn tijdens de persconferentie is nog onbekend.

The Witness levert binnen een week meer op dan Braid in een jaar

The Witness, de nieuwe game van Braid-ontwikkelaar Jonathan Blow, gaat in een week tijd waarschijnlijk meer inkomsten opleveren dan Braid in het eerste jaar van release. Dat meldt Blow op Twitter.

Hoewel de game sinds vorige week dinsdag verkrijgbaar is en er dus nog geen week voorbij is, laat Blow weten dat het hem waarschijnlijk lijkt dat de game zoveel geld oplevert.

Overigens is het wel belangrijk op te merken dat The Witness meer dan twee keer zoveel kost als Braid en dat de game op pc en PlayStation 4 verkrijgbaar is, terwijl Braid bij lancering exclusief was voor Xbox One.

The Witness

Ubisoft en EA vechten om Ghost handelsmerk

Ubisoft vecht de aanvraag van Electronic Arts aan om het handelsmerk ‘Ghost’ vast te leggen. De Franse uitgever geeft aan dat er verwarring ontstaat bij consumenten.

De naam Ghost Recon wordt sinds 2001 gebruikt door Ubisoft. Electronic Arts bezit sinds 2011 de studio Ghost Games, verantwoordelijk voor Need For Speed-titels. Ubisoft beweert dat het gebruik van de term ‘Ghost’ door Electronic Arts zorgt voor verwarring en misleiding onder consumenten. Tot 9 maart heeft Electronic Arts de mogelijkheid om te reageren.

Ghost

Nintendo bevestigt dat The Legend of Zelda Wii U dit jaar verschijnt

The Legend of Zelda Wii U komt dit jaar nog uit voor de Wii U. Deze releaseperiode is te zien in het vannacht uitgegeven financiële rapport van Nintendo.

De nieuwe Legend of Zelda-game had in een eerder rapport alleen de aanduiding ‘TBC’ (to be confirmed). Hierdoor was het niet zeker of de titel in 2016 zou verschijnen.

Er gingen geruchten dat de nieuwe Zelda-game wellicht overgezet zou worden naar de nieuwe spelcomputer van Nintendo, de NX, waar nog niets over bekend is. Dit lijkt vooralsnog niet het geval.

The Legend of Zelda Wii U

Prijs Firewatch aangekondigd, vier korte video’s geplaatst

De ontwikkelaar van Firewatch, Campo Santo, heeft vier korte video’s uitgebracht en een prijs aangekondigd voor de adventuregame.

Op Steam en PlayStation Store krijgt Firewatch een prijskaartje van 19,99 euro. Gebruikers kunnen op Steam tot de releasedag de game kopen met 10% korting, eventueel in een bundel met de soundtrack. PlayStation Plus-gebruikers krijgen ook 10% korting. In plaats van een soundtrack wordt een bundel beschikbaar gesteld met een thema voor PlayStation 4.

De vier video’s tonen de natuur van Wyoming die spelers mogen onderzoeken in Firewatch. Firewatch is vanaf 9 februari beschikbaar.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

H1Z1 opgesplitst in twee games Space Grunts
1

Reacties op: Nieuws van de week: Bethesda houdt ook dit jaar persconferentie op E3

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Ksmai

    • 6 februari 2016 21:13
    Hopelijke nieuwe elder scrolls. En hopelijk voegen ze weer wat diepte toe a la morrowind/oblivion. Ik miste de subtielere klassen waar je veel mysticism oid gebruikte

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.