Weekoverzicht
Mass Effect Andromeda

Nieuws van de week: Mass Effect: Andromeda releasedatum bekend

En verder: Gefore Now, Shenmue HD en Minecraft succes

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Mass Effect: Andromeda vanaf 23 maart beschikbaar

Scifi-rpg Mass Effect: Andromeda verschijnt op 23 maart voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game zou eigenlijk eind 2016 al verschijnen.

Daarmee verschijnt Mass Effect: Andromeda iets meer dan vijf jaar na het vorige deel in de geprezen Mass Effect-serie, meldt ontwikkelaar BioWare woensdag.

De game had eigenlijk tijdens de feestdagen eind 2016 moeten uitkomen, maar BioWare stelde de game in mei 2016 al uit naar 2017. De ontwikkelaar zei meer tijd nodig te hebben om de grote wereld van de game uit te werken om spelers een "ongekende vorm van vrijheid" te geven.

Mass Effect: Andromeda speelt zich 600 jaar na de andere drie Mass Effect-games af. Het verhaal draait om een broer en zus, spelers kunnen zelf kiezen wie van de twee zij spelen. Anders dan in voorgaande titels hoeft in het begin van de game geen klasse te worden gekozen, spelers kunnen door de game heen zelf uit een grote reeks vaardigheden kiezen.

Tijdens de presentatie van Nvidia op CES werden vannacht tevens nieuwe gameplaybeelden uitgebracht.

Nvidia maakt streamen zware games naar 'zwakke' pc's mogelijk

Nvidia brengt zijn gamestreamingdienst GeForce Now ook naar pc’s. Voorheen was de dienst alleen voor Shield-apparaten van Nvidia beschikbaar.

Met GeForce Now kunnen gebruikers van minder krachtige pc’s toch grafisch zware games spelen. GeForce Now draait die games in de cloud via een netwerk van supercomputers.

Nvida-directeur Jen-Hsun Huang stelde tijdens een persconferentie op gadgetbeurs CES dat naar schatting 1 miljard pc-gebruikers wereldwijd een te zwakke computer hebben om echt te gamen. GeForce Now voor pc’s moet daar verandering in brengen. De dienst zal ook beschikbaar zijn voor Macs.

Tijdens een demo werd de nieuwste versie van Tomb Raider gespeeld op een Mac via de cloud.

Een eerste versie van GeForce Now voor computers is in maart beschikbaar en zal 25 dollar kosten per 20 uur aan gespeelde games. Of dat betaalmodel ook op lange termijn blijft bestaan is onduidelijk. GeForce Now voor Shield kost een vast bedrag per maand.

Nvidia

Sega registreert domein voor Shenmue HD

Sega of Europe heeft het domein ShenmueHD.com geregistreerd. Mogelijk werkt de ontwikkelaar aan een vernieuwde versie van de Dreamcast-klassieker.

Dat wordt duidelijk via de WhoIs-pagina van de website. Op moment van schrijven is de website nog leeg.

De registratie zou kunnen betekenen dat Sega binnenkort een aankondiging over een HD-remaster van Shenmue gaat doen, het kan echter ook simpelweg veiligstelling van het domein zijn.

Op de E3 van 2015 kondigde Sony Shenmue 3 aan, dat via Kickstarter gefinancierd ging worden. Het project heeft sindsdien meer dan zes miljoen dollar opgehaald. De game moet in december 2017 verschijnen voor PlayStation 4 en pc.

Shenmue

Minecraft is 25 miljoen keer verkocht op pc en Mac

De populaire bouwgame Minecraft is sinds vandaag meer dan 25 miljoen keer verkocht op pc en Mac alleen al.

Dat is te zien via de live-sales counter op de officiële website van de game. In de afgelopen 24 uur zijn de pc en Mac-versies al 8660 keer over de digitale toonbank gegaan.

Dit is nog niks vergeleken met de verkoopcijfers van alle versies van Minecraft. Afgelopen juni maakte ontwikkelaar Mojang bekend dat Minecraft in totaal meer dan 100 miljoen keer verkocht is.

Minecraft

Rime in mei naar PS4, Xbox One, pc en Switch

De kleurrijke adventuregame Rime verschijnt in mei op PlayStation 4, Xbox One, pc en Nintendo Switch. Dat heeft ontwikkelaar Tequila Works aangekondigd.

Rime werd tijdens Gamescom 2013 aangekondigd en zou toen op PlayStation 4 verschijnen. Begin 2016 liet Sony de deal om de game te publiceren echter vallen. Sindsdien is niets van de game vernomen, tot eind vorig jaar een leeftijdsclassificatie voor de game voor meerdere systemen opdook.

IGN heeft nu een nieuwe trailer van de game geplaatst en daarmee het nieuws bevestigd. Rime komt nu naar PlayStation 4, Xbox One, pc en Switch en moet in mei dit jaar uitkomen. Ontwikkelaar Tequila Works heeft de complete rechten over de game.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: SSX 3 Speel Just Cause 3 met honderden spelers dankzij nieuwe pc-mod
4

Reacties op: Nieuws van de week: Mass Effect: Andromeda releasedatum bekend

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Mrhotshot85

  • 7 januari 2017 11:50
  Games van EA hebben echt minimaal een duidelijke 8+ nodig voordat ik er aan begin.
  Einde van deel 3(voor de patch) was echt belachelijk(daarna overigens ook nog slecht).
  Ligt waarschijnlijk al een catalogus aan DLC klaar ook.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • trekinbami

  • 8 januari 2017 21:31
  @Mrhotshot85 lekker call of duty blijven spelen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Zuurstof

  • 9 januari 2017 08:36
  @Mrhotshot85
  ME3 was gewoon een super vette game, daar gelaten of je het einde goed of niet vond, ik had er persoonlijk niet zoveel problemen mee, kun je je nog afvragen of je de tientallen uren die je ervoor hebt ingestoken niet de moeite waard vond vanwege het einde?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  haastnooit

  • 7 januari 2017 18:01
  Geforce now in subtitel…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.