Weekoverzicht
Gran Turismo Sport

Nieuws van de week: Gran Turismo Sport uitgesteld

Met o.a. nieuwe 3DS-games enMetal Gear Solid 5: The Definitive Experience

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Gran Turismo Sport voor onbepaalde tijd uitgesteld

Gran Turismo Sport is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De game zou eerst op 15 november uitkomen, een nieuwe datum is nog niet aangekondigd.

Ontwikkelaar Polyphony Digital plaatste vandaag een bericht op PlayStation Blog waarin het uitstel werd aangekondigd. De studio wil meer tijd hebben om aan de game te werken. "We hebben meer tijd nodig om GT Sport te perfectioneren. We hebben al zoveel moeite in de game gestoken sinds de aankondiging en willen niets aan de uiteindelijke ervaring afdoen. We kunnen nog geen nieuwe releasedatum aankondigen, maar doen meer dan ooit ons best om van GT Sport de beste Gran Turismo-game ooit te maken."

Overigens wordt op de Amerikaanse PlayStation Blog 2017 als releasejaar genoemd, maar dat wordt niet op de Europese versie van de officiële blog vermeld.

Gran Turismo is Sony's meest bekende racefranchise en GT Sport moet de eerste GT-game op PlayStation 4 worden. De game heeft een focus op e-sports met een nieuwe Sport-modus waarin evenement worden gepland waarin spelers kunnen strijden om een echte FIA-licentie. Daarnaast kunnen spelers foto's met een 4K-resolutie maken in de game.

Gran Turismo Sport

EA: 'Verwacht geen Mass Effect-remasters'

Spelers die hopen dat de drie games uit de Mass Effect-reeks een remaster krijgen voor huidige generatie consoles, kunnen die hoop opgeven. Dat laat EA's Peter Mooire weten.

Hoewel EA pas nog aangaf te begrijpen dat fans graag remasters zien van oude games en BioWare in 2014 al vroeg aan gamers wat ze in een Mass Effect-remaster zouden willen zien, claimt Moore dat het bedrijf zich "op de toekomst" richt. "Ik weet niet waar we de tijd moeten vinden om remasters te doen. We zijn een bedrijf dat vooruit wil gaan. (Remasters) uitgeven voelt als dingen uitgeven omdat je geen goede ideeën meer hebt."

Moore laat weten dat BioWare nu oogkleppen op heeft en zich compleet richt op het afmaken van de nieuwe Mass Effect-game, Andromeda. "Er is gemakkelijk geld te verdienen in deze industrie (met remasters), maar de echte focus moet liggen op je op spelers richten en nieuwe ervaringen en IP leveren."

Mass Effect Andromeda moet ergens begin volgend jaar uitkomen op pc, Xbox One en PlayStation 4.

Metal Gear Solid 5: The Definitive Experience komt in oktober

Metal Gear Solid 5: The Definitive Experience bevat zowel The Phantom Pain als proloog Ground Zeroes en verschijnt op 11 oktober.

Hoewel Metal Gear-bedenker Hideo Kojima niet meer bij Konami werkt, heeft de uitgever wel de rechten op de reeks. Men heeft dan ook besloten Ground Zeroes, The Phantom Pain en alle downloadbare content die voor MGS5 is verschenen te bundelen in The Definitive Experience.

De game komt naar Steam, PlayStation 4 en Xbox One. Op consoles is de adviesprijs voor de bundel 49,99 euro.

Metal Gear Solid 5

Mario Maker voor 3DS komt op 2 december uit

Tijdens de Nintendo Direct is Mario Maker voor 3DS aangekondigd. De game verschijnt op 2 december.

De game bevat honderd levels en extra uitdagingen. Onder de uitdagingen valt bijvoorbeeld het verslaan van alle vijanden in een level of het verzamelen van alle munten.

Opvallend is dat de game geen online modi kent, dus spelers kunnen online niet levels delen. Dat kon wel met de Wii U-versie van de game. Mensen kunnen in de 3DS-versie wel levels delen via lokale wireless en Streetpass.

Pikmin voor Nintendo 3DS aangekondigd

Er is een nieuwe game binnen de Pikmin-serie aangekondigd voor Nintendo 3DS. Dat maakte Nintendo bekend tijdens zijn Direct-uitzending.

In tegenstelling tot voorgaande games is Pikmin voor Nintendo 3DS een sidescroller waarbij de speler de actie enkel vanaf de zijkant ziet. Door de touchscreen aan te raken kan Captain Olimar verschillende soorten Pikmin gooien om vijanden te verslaan en schatten te veroveren.

Volgens Nintendo ligt de focus in deze game meer op de actie. In een trailer werd een baasgevecht met een Bulborb getoond.

De game krijgt de voorlopige titel "Pikmin voor Nintendo 3DS" en wordt in 2017 verwacht.

De beelden zijn in onderstaande video te zien, vanaf de 31ste minuut.

Lindsay Lohan´s rechtszaak tegen GTA-maker is verworpen

De rechtszaak die actrice Lindsay Lohan tegen Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar wilde aanspannen, is verworpen door de rechter.

In 2014 klaagde Lohan het bedrijf aan omdat het personage Lacey Jonas in Grand Theft Auto 5 veel op haar zou lijken. De New York Supreme Court heeft de rechtszaak nu verworpen omdat het bewijsmateriaal niet sterk genoeg zou zijn. De naam en het uiterlijk zou niet genoeg op Lohan lijken.

Ook Mob Wives-ster Karen Gravano klaagde Rockstar aan, omdat het bedrijf haar leven ter inspiratie zou hebben gebruikt. Ook deze zaak verwierp de rechtbank om dezelfde redenen.

De namen van Lohan en Gravano verschijnen nergens in de game of in de marketing van de game. Zelfs al zouden de fictionele personages gebaseerd zijn op Lohan en Gravano, dan nog is een game fictie en valt het dus buiten 'adverteren' of 'ruilhandel', zo beweert de rechtbank. Videogames hebben in de Verenigde Staten dezelfde bescherming als boeken, films en toneelstukken, waardoor deze vormen van media bestaande mensen als inspiratie mogen gebruiken zonder dat er namen of duidelijke gelijkenissen worden gebruikt.

"Het unieke verhaal, de personages, dialoog en omgevingen, gecombineerd met de macht van de speler om te kiezen hoe men vordert in de game, maakt het spel een fictief product en satire", aldus de rechtbank.

Dit artikel delen:

Lees meer

Remaster van Duke Nukem 3D officieel aangekondigd Grow Up
1

Reacties op: Nieuws van de week: Gran Turismo Sport uitgesteld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Platina32

    • 4 september 2016 02:44
    Waaaat? Een Gran Turismo spel wordt uitgesteld?!? Nooit!

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.