Weekoverzicht

Nieuws van de week: Dead Rising en vervolg krijgen remasters

En verder o.a. Rise of the Tomb Raider, No Man's Sky en Pokémon Go

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Dead Rising en vervolg komen naar pc, PS4 en Xbox One

Dead Rising en Dead Rising 2 komen naar pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dat heeft Capcom bevestigd. Naast de twee games komt ook Dead Rising 2: Off the Record naar de consoles. Dit is de versie van Dead Rising 2 waarin Frank West de hoofdrol speelt, het hoofdpersonage uit de eerste game.

Het is niet bekend of er nog wijzigingen of verbeteringen worden doorgevoerd, wanneer de games uitkomen en hoeveel ze gaan kosten. Capcom zegt binnenkort met meer nieuws te komen. Dead Rising 4 verschijnt eind dit jaar op Xbox One en pc.

The Witcher 3: Wild Hunt bijna 10 miljoen keer verkocht

The Witcher 3 is volgens Marcin Iwinski wereldwijd al bijna 10 miljoen keer verkocht. De verkoopaantallen werden door Iwinski, CEO van Projekt RED, in een interview bekendgemaakt tijdens Infoshare 2016 in Polen. Eerder verklaarde Iwinski al dat de pc-versie het grootste aandeel van de verkopen voor zijn rekening neemt.

"We werden totaal overweldigd, omdat we eerlijk gezegd niet hadden verwacht dat de game zo'n groot succes zou zijn. The Witcher-serie is totaal gezien 20 miljoen keer verkocht, waarvan ongeveer de helft daarvan The Witcher 3 is", aldus Iwinski in het interview.

Later bevestigde Iwinski nog eens de verkoopcijfers van The Witcher 3. "We hebben The Witcher 3 zonder enige bescherming tegen het kopiëren van de game uitgebracht, net zoals we dat deden bij The Witcher 2. Dus vanaf dag één konden mensen de game aan een vriend geven. En toch is het gelukt om The Witcher 3 10 miljoen keer te verkopen, verdeeld over alle drie de platformen."

CD Projekt Red heeft na de release van de game nog twee uitbreidingen uitgebracht. Ook werkt het aan de actie-rpg Cyberpunk 2077.

The Witcher 3

Rise of the Tomb Raider op 11 oktober naar PS4, krijgt vr-support

Square Enix heeft de releasedatum voor de PS4-versie van Rise of the Tomb Raider bevestigd: 11 oktober. De game krijgt daarnaast een nieuw hoofdstuk die PlayStation VR ondersteunt.

Het nieuwe hoofdstuk heet Blood Ties en kan ook zonder PS VR gespeeld worden. Pc- en Xbox One-gamers moeten betalen voor het hoofdstuk maar kunnen voor zover bekend geen virtualrealitybril gebruiken.

Daarnaast bevat de PS4-versie ook vijf klassieke Lara Croft-modellen waarmee in de hoofdgame gespeeld kan worden.

Rise of the Tomb Raider

Nederlands bedrijf claimt eigenaar formule No Man's Sky te zijn

Het Nederlandse bedrijf Genicap claimt eigenaar te zijn van de superformule waarmee planeten in de aankomende ruimtegame No Man's Sky worden gegenereerd.

"We hebben geen licentie verstrekt aan Hello Games", aldus Jeroen Sparrow van Genicap tegen De Telegraaf. "We willen zeker de lancering niet tegenhouden, maar als de formule is gebruikt zullen we op een bepaald moment aan tafel moeten zitten."

In No Man's Sky kunnen gamers miljarden planeten bezoeken die gegenereerd worden via een formule. Sean Murray van ontwikkelaar Hello Games gaf in februari al toe dat hij deze planeten genereert met een superformule. Maar volgens Sparrow is er nooit contact geweest: "We zijn zelf bezig een game-toepassing te ontwikkelen op basis van de superformule. Het zou geweldig zijn als we met Hello Games kennis konden uitwisselen. We hebben wel contact gezocht maar geen reactie ontvangen.”

No Man's Sky zou eerst in juni uitkomen, maar werd naar 10 augustus uitgesteld. Gamers waren teleurgesteld. Afgaande van Sparrow's reactie lijkt het gebruik van de formule niet voor een vertraging te gaan zorgen, maar het Hello Games en Sony wel wat gaan kosten. "Als er inderdaad inbreuk wordt gemaakt op het patent, dan komt er een schadevergoeding en moet de distributie gestaakt worden", zo meldde ict-advocaat Arnoud Engelfriet aan De Telegraaf.

No Mans Sky

'Aantal Nederlandse Pokémon Go-spelers stijgt naar 2 miljoen'

Pokémon Go wordt inmiddels gespeeld door 2 miljoen Nederlanders, zo'n 700.000 meer dan vorige week.

Dat concludeert marktonderzoeker Multiscope op basis van een representatief onderzoek waarvoor 1000 Nederlanders werden ondervraagd.

Pokémon Go is een locatiegame voor smartphones, die in de gaten houdt waar je de speler zich bevindt. Zo kunnen er bijvoorbeeld Pokémon worden gevonden tijdens een wandeling in het park. 65 procent van de spelers is speciaal voor het spel een stukje gaan wandelen om Pokémon te vangen.

41 procent van de Nederlanders tussen de 18 en 34 jaar oud speelt momenteel het spel. Onder 35- tot 49-jarigen ligt dit aandeel op 13 procent. 3 procent van de 50-plussers speelt het spel. De helft van alle Nederlandse Pokémon Go-spelers verwacht het spel minimaal nog zes maanden te spelen.

Meer dan de helft van alle Nederlandse Pokémon Go-spelers speelt het spel meerdere malen per dag. 30 procent van hen speelt Pokémon Go eenmaal per dag.

Bron: null

Dit artikel delen:

Lees meer

Wonder Woman en Blue Beetle in Injustice 2 Pokémon Go breekt downloadrecord
0

Reacties op: Nieuws van de week: Dead Rising en vervolg krijgen remasters

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.