Weekoverzicht
Gamescom

Nieuws van de week: de Gamescom-editie

Met o.a. een nieuwe Metal Gear en het uitstel van Final Fantasy 15

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Final Fantasy 15 uitgesteld naar 29 november

Het Japanse rollenspel Final Fantasy 15 is uitgesteld naar 29 november. Dat vertelt game director Hajime Tabata in een YouTube-video. Het spel stond origineel gepland voor eind september. Volgens Tabata is het materiaal in de game al af, maar willen ze het spel nog verder oppoetsen. Daar is langer voor nodig dan eerst werd gedacht. Vermoedelijk zitten er nog teveel bugs en mankementen in het spel.

Afgelopen week doken er al geruchten op over het uitstel van de game. Winkels hadden al stickers ontvangen waarmee ze de nieuwe datum op het promotiemateriaal konden plakken.

Nordic Games verandert naam in THQ Nordic

De Zweedse uitgever Nordic Games heeft zijn naam sinds vorige week vrijdag veranderd naar THQ Nordic. Nordic Games is vanaf 2014 in het bezit van het THQ-handelsmerk. Een jaar daarvoor nam de uitgever titels over van de ontwikkelaar zoals Darksiders, Red Faction, Full Spectrum Warrior en Destroy All Humans, nadat THQ failliet was verklaard.

"Terwijl we erg trots zijn op onze Zweedse roots en we veel hebben bereikt onder onze huidige naam, hebben we besloten dat het tijd was om THQ in onze naam op te nemen", aldus een woordvoerder van Nordic Games.

THQ Nordic maakte daarnaast ook bekend op dit moment aan 23 nieuwe projecten te werken, waarvan er dertien nog aangekondigd moeten worden. "Het grootste deel van onze huidige projecten betreffen voormalige THQ-titels", vertelde het bedrijf.

THQ Nordic

Destiny - The Collection bundelt alle uitbreidingen

Activision heeft Destiny - The Collection aangekondigd: een nieuwe uitgave van Destiny die alle uitbreidingen bundelt. De bundel komt op 20 september uit. Destiny - The Collection bevat naast de basisgame ook de uitbreidingen The Dark Below, House of Wolves, The Taken King en de aankomende Rise of Iron-uitbreiding.

De collectie kan nu alvast digitaal worden aangeschaft. Spelers die Destiny - The Collection bestellen krijgen alvast toegang tot alle verschenen uitbreidingen en kunnen meteen aan de slag met Rise of Iron wanneer deze verschijnt op 20 september.

Bij een reservering van Destiny - The Collection ontvangen spelers daarnaast ook het wapen Iron Gjallarhorn. Wie de pre-order digitaal plaatst ontvangt krijgt ook de Iron Gjallarwing Sparrow. Beide voorwerpen zijn echter pas op 20 september beschikbaar.

Omdat Rise of Iron enkel verschijnt voor PlayStation 4 en Xbox One, heeft Activision een speciaal overstapprogramma opgericht waarmee spelers op PlayStation 3 en Xbox 360 naar huidige platformen kunnen overstappen. Hiervan kan tot 31 januari gebruik gemaakt worden. Destiny - The Collection verschijnt op 20 september, tegelijk met de Rise of Iron-uitbreiding. De collectie kost € 59,99.

Open bèta Battlefield 1 gaat 31 augustus van start

De open bèta van Battlefield 1 begint op 31 augustus voor Xbox One, PlayStation 4 en Origin voor pc. Dat maakte EA bekend via de officiële site van Battlefield 1. Leden van Battlefield Insider krijgen eerder toegang tot de bèta dan anderen. Degenen die zich voor 21 augustus aanmelden voor Battlefield Insider krijgen net als huidige leden ook eerder toegang tot de bèta. Registreren kan via deze site.

In de bèta kunnen spelers het gevecht met elkaar aangaan in een woestijnmap genaamd Sinai Desert. Deze was eerder vandaag te zien in een trailer en bevat naast vliegtuigen, tanks en gepantserde auto's ook een gepantserde trein en paarden. Spelers hebben de keuze uit twee vertrouwde modi in de bèta: Conquest en Rush.

Battlefield 1

Konami kondigt Metal Gear: Survive aan

Konami heeft een nieuwe Metal Gear-game aangekondigd. Metal Gear: Survive is een multiplayer co-op-game die met maximaal vier personen gespeeld kan worden. De nadruk ligt op het overleven tegen hordes vijanden.

Het is de eerste keer dat een Metal Gear-game wordt ontwikkeld zonder de supervisie van bedenker Hideo Kojima, die na afronding van Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain opstapte en zijn eigen studio begon.

Metal Gear: Survive speelt zich direct af na de gebeurtenissen aan het einde van Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes. Na de aanval op Mother Base worden de achtergelaten soldaten meegesleurd in een wormhole naar een nieuwe dimensie. Daar komen ze oog in oog te staan met zombie-achtige wezens.

Konami omschrijft de gameplay als "survival op de Metal Gear-manier". Spelers kunnen verschillende soorten wapens gebruiken om zowel kleine als grote vijanden te verslaan.

Hoewel de trailer kort Big Boss en Kazuhira Miller laat zien, is het onbekend of en op welke manier personages uit de Metal Gear-serie terugkeren in Metal Gear: Survive. Metal Gear: Survive komt in 2017 uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Football Manager 2017 verschijnt op 4 november

Football Manager 2017 en Football Manager Touch 2017 komen op vrijdag 4 november uit. Dat heeft Sega aangekondigd.

Mensen die Football Manager 2017 kopen, ontvangen een gratis versie van Football Manager Touch. Laatstgenoemde is een snellere versie van FM2017 waarin de focus ligt op transfers en tactieken. Bij het plaatsen van een reservering op Football Manager 2017 ontvangen spelers tevens extra opties voor Touch 2017, waaronder de mogelijkheid om het bestuur te ondermijnen en om niet ontslagen te worden.

Daarnaast krijgen mensen voor elke Football Manager sinds 2013 vijf procent korting op hun aankoop voor de nieuwe Football Manager op Steam, waardoor de game met tot wel 20 procent korting kan worden gekocht.

Sega belooft de komende weken ook informatie bekend te maken over Football Manager Mobile 2017.

Football Manager 2017

Dit artikel delen:

Lees meer

Klanten Belgische provider kunnen geen Pokémon Go meer spelen The BioShock Collection (hands-on)
0

Reacties op: Nieuws van de week: de Gamescom-editie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.