Weekoverzicht

Nieuws van de week: Fallout 4 officieel in ontwikkeling

Steam-controller vanaf 10 november te koop

Geschreven door Ivo Jager op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Fallout 4 officieel in ontwikkeling

De rpg Fallout 4 is in ontwikkeling. Dat blijkt uit de teaserwebsite die op 2 juni voor de game is gelanceerd. Op de site werd afgeteld naar 3 juni 16:00 uur,  maar door een fout  verschenen de eerste beelden en wat informatie te vroeg online. Inmiddels is ook de trailer online verschenen.

De game is in onwikkeling voor Xbox One, PlayStation 4 en pc. Het hoofdpersonage zal voor het eerst in de game een ingesproken stem krijgen. Verdere details ontbreken nog, maar worden tijdens Bethesda's E3-persconferentie op 14 juni onthuld. Fallout is sinds het derde deel eigendom van uitgever Bethesda. Sindsdien zijn de rpg's Fallout 3 en Fallout: New Vegas uitgebracht.

Steam-nieuws

Valve heeft bekendgemaakt dat de Steam-controller vanaf 10 november te koop wordt aangeboden en 54,99 euro gaat kosten. Het streamapparaat Steam Link lanceert ook op deze datum en gaat evenveel kosten. Valve heeft ook een trailer voor de Steam-controller vrijgegeven en heeft Steam-pagina's voor zowel de controller als de Steam Link gelanceerd.

Via Steam kunnen gebruikers voortaan ook het aanschafbedrag van een game terugkrijgen als zij bijvoorbeeld niet tevreden zijn over hun aankoop. Dat meldt het bedrijf via een wijziging van de richtlijnen voor het digitale distributieplatform. Gebruikers maken vanaf heden bij games en software aanspraak op restitutie zonder opgaaf van reden. Hier zijn wel enkele andere voorwaarden aan verbonden. De aanvraag voor terugbetaling moet binnen twee weken na aanschaf plaatsvinden en de game mag niet meer dan twee uur gespeeld zijn.

 

Uncharted-collectie aangekondigd

Ontwikkelaar Naughty Dog heeft Uncharted: The Nathan Drake Collection officieel aangekondigd. De game geeft toegang tot de bèta van Uncharted 4: A Thief's End. In een tweet laat Naughty Dog weten dat UnchartedL The Nathan Drake Collection op 7 oktober verschijnt voor PlayStation 4.

In de collectie zitten de singleplayermodi van de drie Uncharted-games die op PlayStation 3 zijn verschenen, namelijk Uncharted: Drake's Fortune, Uncharted 2: Among Thieves en Uncharted 3: Drake's Deception. Mensen die de game kopen krijgen toegang tot de multiplayerbèta van Uncharted 4: A Thief's End. Die game verschijnt volgend jaar voor PlayStation 4. Verdere details over de collectie zijn nog niet bekend.

Firaxis onthult details XCOM 2

XCOM-ontwikkelaar Firaxis heeft nieuwe details onthuld van XCOM 2. De game speelt zich af in een alternatieve geschiedenis waar de mensheid de buitenaardse invasie niet heeft weten te weerstaan en de XCOM bestaat uit een groep geharde rebellen. De ontwikkelaar onthult de details in een interview met IGN. Creative director Jake Solomon vertelt: "Toen de aliens hun invasie begonnen, vielen er veel doden onder de XCOM, en overheden wereldwijd vielen in het niet bij de populariteit van overgave."

Waar de aliens in XCOM: Enemy Unknown vaak verborgen zaten, moet de XCOM dit keer eenzelfde tactiek gebruiken. De rebellen hebben niet de futuristische technologie uit Enemy Unknown en zullen dus gebruik moeten maken van guerillatactieken. De XCOM hebben ook andere klasses dan in de vorige game: de Sharpshooter vervangt de Sniper en kan nu het pistool nu ook als hoofdwapen gebruiken.  De Ranger gebruikt net als de Assault wapens voor dichtbij zoals shotguns, maar heeft ook een machete. De Specialist vervangt de Support, en heeft een drone om vijanden te verlammen en teamgenoten een boost te geven. De Grenadier kan net als de Heavy explosieven gebruiken. Details over een vijfde klasse houdt Firax nog voor zich.

Dark Souls 3 wordt op E3 mogelijk aangekondigd

Bandai Namco kondigt Dark Souls 3 op de E3 aan. Dat zegt een ingewijde bron tegenover VG 24/7. De creative director van Demon's Souls, Dark Souls en Bloodborne, Hidetaka Miyazaki, keert terug als creative director. De bron zegt verder alleen dat de game waarschijnlijk onthuld wordt tijdens Sony's E3-persconferentie. Deze begint 16 juni 03:00 Nederlandse tijd. Details over de inhoud van Dark Souls 3 gaf de anonieme bron niet.

Miyazaki was niet de creative director van Dark Souls 2, maar had daar een adviserende rol. Na Dark Souls begon hij met de ontwikkeling van Bloodborne. Overigens zei Sony-topman Shuhei Yoshida eind mei dat Bloodborne uitgebreid gaat worden. Later dit jaar komt het bedrijf met meer details.

Dit artikel delen:

Lees meer

Powerplay-update Elite: Dangerous gelanceerd Lucas vanaf 14 juni speelbaar in Super Smash Bros. 4
2

Reacties op: Nieuws van de week: Fallout 4 officieel in ontwikkeling

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • ShadowX

  • 6 juni 2015 13:43
  Nieuws voor mij van de week was voor mij Fallout 4 en Trilogie Uncharted, Fallout 4 hoop ik nog steeds op een release dit jaar, spel is al vrij lang in de maak dus alles is mogelijk.

  Uncharted trilogie samen met Gears of Wars toch een remaster die ik graag zie, in 1e instantie was ik vrij sceptisch want mijn beide PS3 staan hier nog puur vanwege Uncharted en ik dacht eerst dat het een 1 op 1 overzetting was naar de PS4 maar niks is minder waar het wordt 1080P en 60 frames dus die komt er zeker bij, logisch dat Uncharted 4 uitgesteld werd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • VVG-Gamer

  • 6 juni 2015 14:44
  Het nieuws voor mij was dat er weer een update is geweest voor de XBOX ONE.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.