Weekoverzicht
PewDiePie

Nieuws van de week: YouTube en Disney breken met PewDiePie

En verder: Breath of the Wild krijgt dlc en nieuwe Pokémon in Pokémon Go

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

YouTube annuleert PewDiePie's premium show

YouTube heeft gisteren de premium show van YouTuber Felix Kjellberg, ook bekend als PewDiePie, laten vallen.

Dinsdag brak Disney al een miljoenenovereenkomst met de vlogger nadat hij in video's antisemitische grappen maakte. YouTube heeft dus inmiddels hetzelfde gedaan, zo meldt een woordvoerder aan Variety. "We hebben besloten het tweede seizoen van Scare PewDiePie te annuleren en halen zijn kanaal weg van Google Preferred", aldus een woordvoerder.

Hoewel er geen reden voor het verwijderen is gegeven, lijkt het net als bij Disney om zijn antisemitische content te gaan. Negen van de video's van PewDiePie zouden dit bevatten, waaronder een video waarin PewDiePie aan twee comedians vraagt om een 'Dood aan alle Joden'-spandoek te maken. Een aantal van deze video's zijn offline gehaald.

Google Preferred is een programma via waar bedrijven op YouTube's meest populaire kanalen kunnen adverteren. Met 53 miljoen leden was PewDiePe het meest populaire kanaal van de service. PewDiePie's eerste seizoen van zijn YouTube Red-show Scare PewDiePie blijft te bekijken voor tien dollar per maand.

De YouTuber liet weten "geen hatelijk gedrag" te supporten en dat zijn kanaal niet de plek was voor serieuze politiek. "Ik maak video's voor mijn publiek. Ik zie de content die ik maak als vermaak."

Vrijdag reageerde hij in een video op de controverse.

Pewdiepie

Pokémon GO-update wordt momenteel uitgerold

Ontwikkelaar Niantic heeft aangekondigd dat de Pokémon GO-update momenteel wordt uitgerold.

Spelers kunnen deze week een update verwachten voor Pokémon GO. De update is te herkennen aan de versienummers 0.57.2 voor Android en 1.27.2 voor iOS. Niantic heeft eerder deze week aangekondigd dat er meer dan 80 nieuwe pokémon worden toegevoegd aan Pokemon GO. Deze pokémon zijn allemaal afkomstig uit de Johto-regio.

De update brengt ook andere vernieuwingen met zich mee, zoals verhoogde beloningen wanneer spelers geëvolueerde Pokémon vangen, nieuwe muziek en een nieuwe nachtmodus-kaart.

Pokémon GO is nu beschikbaar voor Android en iOS. Gisteren werd bekendgemaakt dat er zaterdag 18 februari verschillende Pokémon GO-evenementen zullen plaatsvinden in Nederland. De locaties zijn hier te bekijken.

Crash Bandicoot-remaster verschijnt in juni

Crash Bandicoot N.Sane Trilogy verschijnt op 30 juni op PlayStation 4, zo heeft Activision aangekondigd.

De game komt vooralsnog exclusief naar Sony's console en bevat remasters van de drie klassieke PlayStation-platformers Crash Bandicoot, Crash Bandicoot 2: Cortex Strikes Back en Crash Bandicoot: Warped.

De drie games zijn oorspronkelijk ontwikkeld door Uncharted- en The Last of Us-studio Naughty Dog, maar de remasters worden verzorgd door Vicarious Visions. Die studio is vooral bekend van Skylanders en helpt ook mee aan het vervolg op Destiny.

"Dit is een AAA-remaster. We geven dit net zoveel liefde en aandacht als dat we al onze AAA-games geven", aldus Dan Tanguay van de studio op PlayStation Blog. "We gebruiken de originele leveldesign zodat het zo dicht mogelijk bij het origineel ligt. We noemen het remaster plus, dus we voegen nieuwe elementen toe waarvan we denken dat de fans ze geweldig gaan vinden!"

Xbox E3-presentatie dit jaar op een zondag

Microsoft heeft aangekondigd dat het zijn jaarlijkse E3-presentatie niet meer op een maandag, maar op een zondag houdt.

De presentatie wordt op zondag 11 juni om 23:00 uur Nederlandse tijd gehouden. De plek waar Microsoft zijn Xbox-presentatie houdt blijft wel hetzelfde: het Galen Center in Los Angeles.

De E3-beurs zelf wordt de week erna gehouden. Voor het eerst is die beurs ook open voor consumenten, al blijven de persconferenties van bedrijven alleen bereikbaar met een uitnodiging.

Hoewel het nog niet bekend is welke games op de presentatie worden getoond, laat Microsoft op Twitter duidelijk een hint naar Scorpio zien. De krachtigere Xbox-console werd vorige E3 aangekondigd maar is vooralsnog niet onthuld. De console moet eind dit jaar verschijnen.

Verzamelaar verliest 10.000 dollar aan SNES-games

Amateur game-historicus Byuu is honderd geleende SNES-games kwijtgeraakt met de post. Byuu leende de games van een verzamelaar om ze te digitaliseren.

In de loop der jaren zijn een hoop originele SNES-games zoekgeraakt, of digitaal aangepast voor services als de Virtual Console. Om een digitale bibliotheek van de originele ROM-bestanden te maken, leende Byuu van een Duitse verzamelaar voor tussen de 7.500 en 10.000 dollar aan games met vele zeldzame games.

Het pakket is zoekgeraakt tussen het bereiken van de Verenigde Staten en het transporteren naar Byuu in New Jersey. Omdat de verzekering de overdracht binnen de Verenigde Staten niet dekte, is de man nu bezig met het vervangen van de prijzige games. Byuu heeft een beloning aangeboden voor diegene die weet waar de games zijn.

SNES

Sony ziet Horizon Zero Dawn als franchise

Hoewel Horizon Zero Dawn op 1 maart verschijnt, heeft Sony al plannen voor een franchise rondom de game.

Volgens Sony's Britse productmanager Jon Edwards heeft Aloy, het hoofdpersonage uit de game, potentie om één van Sony's herkenbare personages te worden, naast bijvoorbeeld Nathan Drake uit Uncharted en Sackboy uit LittleBigPlanet. "Ze is een PlayStation-icoon van de toekomst".

"We hebben nog niets aangekondigd (over mogelijke vervolgen), maar ik denk dat er veel potentie is om hier een spannende nieuwe franchise van te maken - we moeten het maar afwachten", vervolgt Edwards.

Dit betekent waarschijnlijk dat als Horizon Zero Dawn goed verkoopt, er vervolgen op de game verwacht kunnen worden. Het is niet bekend of het Nederlandse Guerrilla Games interesse heeft in het maken van deze vervolgen. De game ligt vanaf 1 maart exclusief voor PlayStation 4 in de winkels.

horizon

Valve stopt deze lente met Steam Greenlight

Platformhouder Valve stopt deze lente met Steam Greenlight. Met de dienst kunnen gamers stemmen op producten, die later mogelijk te koop worden aangeboden op Steam.

Het bedrijf zal een nieuw systeem gaan aanbieden, die de producten direct in de digitale winkel van het pc-platform plaatst. Dit nieuwe systeem noemt Valve Steam Direct. Dit maakte de platformhouder vrijdagavond zelf bekend op de blog van het bedrijf.

Met deze stap wil Valve de barrière tussen spelontwikkelaars en spelers verwijderen. In het huidige Greenlight-systeem is het zo dat ontwikkelaars hun producten flink onder de aandacht moeten brengen voordat ze toegelaten worden op het distributieplatform. Dit zorgde voor ontwikkelaars die niet precies wisten waar ze aan toe waren.

Wanneer een ontwikkelaar zijn spel toevoegt aan Greenlight, dan is het van tevoren niet te voorspellen wanneer de game wordt toegevoegd. Ook vroegen veel ontwikkelaars zich af of ze wel de beoogde lanceringsdatum zouden halen en wanneer ze de pers moesten benaderen voor de benodigde aandacht. Daarnaast is het zo dat Steam in de afgelopen jaren uitgegroeid is tot een enorm platform, wat het voor Valve moeilijk maakt alle content na te lopen.

In de afgelopen maanden heeft Valve ook commentaar gekregen op de hoeveelheid spellen die van lage kwaliteit waren of simpelweg directe kopieën waren van andere titels. Het bedrijf wil dit soort praktijken tegengaan door de inschrijfkosten te verhogen. Nu is het nog zo dat Steam 100 dollar rekent aan ontwikkelaars en uitgevers voor een plekje op Steam Greenlight. Daarna kunnen de makers zo veel spellen uitbrengen als ze willen. Met Steam Direct zal dat bedrag aanzienlijk hoger worden, maar hoe hoog dat bedrag wordt is nog niet bekend. Mogelijk wordt dit ergens tussen de 200 en 5000 dollar.

Daarnaast zullen ontwikkelaars en uitgevers ook per game of app moeten betalen. Het nieuwe bedrag geldt dus niet als éénmalige inschrijfkosten. Met deze regels wil Valve malafide ontwikkelaars afschrikken games uit te brengen die gekopieerd zijn of niet aan andere regels van het platform voldoen.

Mocht er dan alsnog content worden uitgebracht die op de grens van de regels zitten, of daar overheen gaan, dan zal Valve daar werk van maken.

Zelda: Breath of the Wild krijgt expansion pass

Nintendo maakt vandaag bekend dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild een expansion pass krijgt. Twee dlc-pakketten zullen dit jaar de game uitbreiden met nieuwe items, een nieuwe dungeon en een nieuw verhaal.

In de zomer verschijnt de eerste uitbreiding, die een Hard Mode, Cave of Trials en nieuwe features voor de kaart toevoegt. Ook krijgen bezitters drie treasure chests, waarvan een kleding voor Link bevat met het Switch-logo.

In de winter wordt de tweede dlc uitgebracht, die nieuwe uitdagingen, een nieuwe dungeon en een gloednieuw verhaal brengt.

De dlc zal verkrijgbaar zijn op de Switch en Wii U voor 19,99 euro, en zal niet los worden verkocht. Director Eiji Aonuma geeft in de onderstaande trailer uitleg over de aankomende uitbreidingen.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is vanaf 3 maar beschikbaar voor Nintendo Switch en Wii U.

Dit artikel delen:

Lees meer

Reload: Tokyo Jungle De legende van Zelda – deel 3
7

Reacties op: Nieuws van de week: YouTube en Disney breken met PewDiePie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Inforza

  • 18 februari 2017 15:58
  heb met pewdiepie geen medelijden hoor.. die had die gasten op youtube van alles kunnen laten doen voor geld, ipv een dood aan alle joden spandoek vast te houden voor geld… Je had zo ook zoals patricia paay met haar gezeik op video stond kunnen laten filmen voor geld om maar een voorbeeld te noemen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  spreadthehate

  • 19 februari 2017 11:13
  @Inforza

  En dat was nou precies heel zijn punt, hij wilde mensen laten zien hoe achterlijk die website was.
  En wat hun voor een paar dollar zouden doen. Echter had hij niet verwacht dat ze zijn teksten ook echt zouden uitvoeren.

  En juist dat stukje laat zien hoe achterlijk die website inderdaad is voor een paar dollar.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 19 februari 2017 12:18
  @spreadthehate Als je wil laten zien hoe stom mensen kunnen zijn dan hoef je alleen maar op fail army te zoeken.

  Iemand bewust zo'n tekst laten opzeggen schreeuwt om problemen. En achteraf "geintje" roepen dat maakt het niet goed.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  spreadthehate

  • 19 februari 2017 15:56
  @bigds9fan

  Ach, hypocriet gedoe allemaal.
  Alsof jij nooit iets stoms hebt gedaan waarvan je achteraf meteen zoiets dacht van shit dat had ik niet moet doen. Maar om dan meteen iemand helemaal af te branden slaat nergens op.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 19 februari 2017 20:40
  @spreadthehate
  Tja, dat is nou eenmaal de prijs van roem.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 20 februari 2017 04:34
  @spreadthehate Iets doms doen ok.

  Dat doet iedereen. Maar dit is gewoon zo'n ongelooflijk slecht idee dat ik op geen enkele manier kan bedenken dat het goed gaat.

  Laatst is er ook een verslaggever ontslagen die Serena Williams een guerrilla noemde wat klonk als gorilla.

  Dat vond ik ietwat overtrokken. Dit niet. Over de holocaust kan je dit soort grappen gewoon niet maken.

  Zeker als je adverteerders te vriend wil houden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 18 februari 2017 18:06
  Als dit al nieuws van de week is.

  Net als zo "belangrijk" als die video van Paay.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.