Weekoverzicht

Nieuws van de week: World of Warcraft-uitbreiding Legion onthuld

En ander Gamescom-nieuws

Geschreven door Michel Musters op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

World of Warcraft-uitbreiding Legion onthuld

Blizzard heeft op Gamescom de zesde uitbreiding voor mmo World of Warcraft onthuld: Legion. De uitbreiding speelt zich af na de vorige uitbreiding, Warlords of Draenor. Warlock Gul'dan ontwaakt Illidan Stormrage, en Azeroth wordt opnieuw bedreigd door de Burning Legion.

De mmo krijgt er een twaalfde klasse bij: de Demon Hunter. Deze klasse heeft twee vormen: de Havoc- en Vengeance-vorm. Spelers kunnen telkens van vorm wisselen. Demon Hunters zijn gespecialiseerd in veel schade toebrengen en incasseren, afhankelijk van de vorm. Ook is er een nieuw continent om te verkennen: Broken Isles. Er zijn verscheidene nieuwe raids en dungeons te verkennen. Blizzard heeft twee raids onthuld: Emerald Nightmare waarin spelers op zoek gaan naar Druïdengod Cenarius, en Suramar Palace, waar spelers de Warlock Gul'dan moeten verslaan.

Familie is alles in de cinematische trailer van Mafia 3

Mafia 3 heeft deze week een cinematische trailer gekregen. De trailer werd vandaag voor het eerst getoond op de Gamescom in Keulen. De beelden tonen een stoer ogende militair die net is teruggekeerd uit de oorlog in Vietnam. Uit de muziek die afgespeeld wordt op de autoradio kunnen we afleiden dat de game zich gaat afspelen tegen het eind van de jaren zestig of het begin van de jaren zeventig. Mafia 3 moet in 2016 verschijnen op de pc, Xbox One en PlayStation 4. 

Halo Wars 2 aangekondigd

en vervolg op Halo Wars is onthuld. Bonnie Ross, vicevoorzitter van ontwikkelaar 343 industries, deed dat op de Gamescom in Keulen. Na de bekendmaking werd een korte teaser van de aankomende strategie game getoond. Het spel moet in het najaar van 2016 verschijnen op Xbox One en pc.

Cities: Skylines komt naar Xbox One

Stedenmanagementgame Cities: Skylines maakt zijn consoledebuut op de Xbox One. Het spel verscheen eerder dit jaar al op pc, Mac en Linux. Een releasedatum voor de Xbox One-versie van Cities: Skylines is nog niet bekend.

Cities: Skylines kwam in maart uit op pc, Mac en Linux. In een maand tijd verkocht uitgever Paradox Interactive een miljoen exemplaren van het spel.

Nieuwe gameplay Crackdown 3 onthuld

Microsoft heeft op Gamescom nieuwe gameplay onthuld van openwereldgame Crackdown 3. De pre-alfagameplay toont de open wereld van het spel. De game speelt zich af in een dystopische stad die verwoestbaar is. Spelers kunnen zowel te voet als in een aanpasbaar voertuig de stad verkennen. Ook krijgt het spel een multiplayermodus die gedeeltelijk gebruik maakt van cloud computing, aldus Microsoft.

Star Wars Battlefront krijgt Fighter Squadron-modus

Multiplayershooter Star Wars Battlefront krijgt een multiplayermodus waarin twee teams van tien spelers het in ruimteschepen tegen elkaar opnemen. Uitgever Electronic Arts toonde de nieuwe modus tijdens Gamescom. Naast de spelers zijn er twintig ruimteschepen die door de computer bestuurd worden. Spelers kunnen klassieke Star Wars-ruimteschepen zoals de Tie Fighter en X-Wing besturen, evenals de Milennium Falcon.

De modus is zowel in een eerstepersoonsperspectief als een derdepersoonsperspectief te spelen. Spelers krijgen verschillende doelen om te volbrengen. Star Wars Battlefront komt 20 november uit op pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Rainbow Six Siege (hands-on) King's Quest Episode 1: A Knight to Remember
5

Reacties op: Nieuws van de week: World of Warcraft-uitbreiding Legion onthuld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 8 augustus 2015 15:17
  Was een hele mooie week met vele mooie aankondigingen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Charles_Cash

  • 8 augustus 2015 22:51
  Volledig mee eens. Het geld kan weer gaan rollen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 10 augustus 2015 00:31
  Dat geld zit al in Griekenland banken asielzoekers, en ontwikkelingshulp.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Charles_Cash

  • 10 augustus 2015 09:53
  Dat rolt vanzelf weer terug, joh.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 10 augustus 2015 17:51
  Daar hou ik je aan.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.