Weekoverzicht

Nieuws van de Week: Veel nieuwe trailers getoond op The Game Awards

En verder komt er binnenkort een nieuwe Tomb Raider en PUBG naar mobile

Geschreven door Bob van der Laan op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Zelda: Breath of the Wild-dlc The Champions' Ballad vandaag uit

De tweede uitbreiding voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild is vanaf vandaag verkrijgbaar voor Switch en Wii U. De dlc werd via een nieuwe trailer getoond op The Game Awards. Spelers komen meer te weten over de vier Champions en prinses Zelda.

Link krijgt een voertuig in de uitbreiding, de Master Cycle Zero, een soort motor. Hierop kan hij sneller door de spelwereld rijden. Spelers moeten daarvoor wel eerst alle nieuwe uitdagingen weten te verslaan.

Hoewel precieze details over de inhoud niet bekend werden gemaakt, waren er nieuwe Shrines te zien. Ook moet de uitbreiding een nieuwe kerker bevatten.

Speedrunner breekt 15 jaar oud GoldenEye 007-record

Speedrunner Karl heeft een vijftien jaar oud GoldenEye 007-record verslagen.

Vijftien jaar lang hield de Amerikaan Bryan Bosshardt het record voor het snelst uitspelen van het eerste level, Dam, in GoldenEye 007 voor Nintendo 64. Na het zetten van dit record is het 128 mensen gelukt om het eerste level ook in 53 seconden uit te spelen. Lang werd gedacht dat het onmogelijk was om sneller door het level te razen. Zaterdag bewees de Australiër Karl Jobst het tegendeel door het record met één seconde te verbreken, waardoor het record nu op 52 seconden staat. Hij laat weten dat dit "de beste run" is die hij ooit heeft gedaan.

GoldenEye 007 staat bij velen in het geheugen als een van de beste first-person shooters van zijn tijd. Dat is niet zo vreemd, rekening houdend met het feit dat deze Rare-game het derde best verkochte spel is op de Nintendo 64.

De speedrunner kreeg tijdens de run maar liefst drie speed boosts, omdat hij geraakt werd door bewakers. Dit, meldt Jobst, is slechtst drie keer gebeurd in de 250 uur die hij in dit gedeelte van de game heeft gestoken. Daarbij had hij een zogeheten fast gate, wat gewoon betekent dat hij een poort kreeg die snel open ging.

Bekijk hieronder het moment waarop de speedrunner het record verbrak.

Makers Firewatch komen met In The Valley of Gods

Campo Santo, de ontwikkelaar van Firewatch, werkt aan In The Valley of Gods.

De adventuregame werd met een trailer onthuld op The Game Awards. Hoewel er nog weinig over de titel bekend is, is te zien hoe spelers archeologische vondsten doen in Egypte.

Campo Santo kwam een paar jaar terug met de adventure Firewatch, waarin spelers in de huid kruipen van een boswachter die bosbranden tegen moet gaan. De titel staat bekend om de sfeervolle spelwereld en de genuanceerde dialogen.

In The Valley of Gods moet in 2019 verschijnen. Een platform is nog niet bekendgemaakt.

Mega Man 11 en Mega Man X-collectie aangekondigd

Capcom heeft tijdens een livestream gisteren Mega Man 11 aangekondigd. Tevens komen de acht Mega Man X-games opnieuw uit.

Mega Man 11 moet in de tweede helft van 2018 op pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch verschijnen. De game heeft niet net als Mega Man 9 en 10 sprites als graphics, maar achtergronden die met de hand zijn gemaakt, gecombineerd met driedimensionale personagemodellen.

Daarnaast komen alle acht de Mega Man X-games volgende zomer naar pc, Xbox One, PlayStation 4 en Switch. Het is niet bekend of de titels worden gebundeld vergelijkbaar met de Mega Man Legacy Collection, of dat ze los beschikbaar komen.

Tot slot komen Mega Man Legacy Collection en Mega Man Legacy Collection 2 in 2018 naar Switch. Deze collecties, die de mainline Mega Man-games verzamelen, zijn eerder al op pc, PlayStation 4 en Xbox One uitgekomen. Het is niet bekend of de collecties alleen digitaal of ook fysiek voor Switch verschijnen.

Nieuwe beelden van Hideo Kojima's Death Stranding getoond

Tijdens The Game Awards werd een nieuwe trailer van Hideo Kojima's aankomende game Death Stranding getoond.

De trailer toont hoofdpersonage Sam, gespeeld door The Walking Dead-acteur Norman Reedus, op een soort slagveld waar vreemde dingen gebeuren.

Death Stranding is in de maak voor PlayStation 4 en is de eerste game van Hideo Kojima sinds hij is vertrokken bij Konami. Kojima is de maker van de Metal Gear-reeks. Een releasedatum voor Death Stranding is nog niet bekend.

Aankomend PS4-thema speelt in op nostalgie voor menu van PS2

Sony brengt binnenkort een PlayStation 4-thema uit dat precies lijkt op het dashboard van PlayStation 2.

De ontwikkelaar Truant Pixel beweert wel twee jaar bezig te zijn geweest met het prototype van dit thema, zodat deze zo trouw mogelijk is aan het PlayStation 2-design. Niet alleen de visuele aspecten zijn nagebootst, maar ook de geluiden van PlayStation 2.

Daarbij zijn ook de beelden en geluiden tijdens het opstarten van PlayStation 2 nagemaakt, zodat deze klinken wanneer de PlayStation 4 met dit thema opstart. Het thema zal ongeveer 2,99 euro kosten en komt op 6 december uit. Dat is dezelfde dag waarop een collectie Jak & Daxter PlayStation 2-klassiekers uitgebracht wordt voor PlayStation 4.

Square Enix komt binnenkort met nieuwe Tomb Raider

Ontwikkelaar Square Enix heeft een nieuwe Tomb Raider-game aangekondigd via Twitter.

De aankondiging komt van de officiële Twitter-pagina van Tomb Raider. In de tweet staat: "Square Enix is verheugd om groot nieuws met jullie te delen volgend jaar. Om eerlijk te zijn willen we het nu met jullie delen, maar we nemen dit keer een andere aanpak. Een nieuwe Tomb Raider-game is op komst".

Verder wordt omschreven dat fans erg belangrijk zijn voor de ontwikkelaars en dat er geen lange periode zit tussen de onthulling en releasedatum. "Onze tocht samen zal beginnen met een groot evenement in 2018. We kunnen simpelweg niet wachten om jullie mee te nemen op Lara Crofts ultieme avontuur."

Meer informatie ontbreekt nog. De vorige Tomb Raider-game, Rise of the Tomb Raider, verscheen op Xbox One, pc en PS4, dus de kans is groot dat deze platforms weer de game gaan ontvangen.

Jak 2, Jak 3 en Jak X: Combat Racing komen naar PS4

De PlayStation 2-games Jak 2, Jak 3 en Jak X: Combat Racing zijn vanaf aanstaande woensdag beschikbaar voor PlayStation 4.

Begin dit jaar kwam de eerste Jak & Daxter al beschikbaar voor PlayStation 4 om te downloaden. De games komen apart op de PlayStation Store te staan, maar er wordt tevens een bundel met alle games aangeboden.

Alle Jak-games worden weergegeven in 4K op een PlayStation Pro en in 1080p op een normale PlayStation 4. Verder worden er Throphies toegevoegd, alsmede Shareplay en Remote Play.

De Jak & Daxter-reeks bestaat uit een drietal platformgames die op PlayStation 2 zijn uitgekomen, alsmede een racegame. De spellen zijn ontwikkeld door Naughty Dog, de studio die later titels als Uncharted en The Last of Us maakte.

SoulCalibur 6 aangekondigd, verschijnt volgend jaar

Tijdens The Game Awards vannacht werd vechtgame SoulCalibur 6 aangekondigd.

De fighter komt in 2018 naar pc via Steam, Xbox One en PlayStation 4. Bandai Namco toonde een eerste trailer van de game waarin bekende gezichten uit de franchise zijn te zien.

Meer informatie over de game is nog niet bekend.

Tencent brengt twee versies van PUBG naar smartphone

De Chinese uitgever Tencent werkt aan twee verschillende, op zichzelf staande PUBG-games uit voor smartphones.

De eerste game, genaamd PlayerUnknown's Battlegrounds: Army Attack, lijkt beladen met actie. Zo zien we in de trailer stunts uitgevoerd met motoren en vele explosies. Daarnaast zien we gevechten die op zee plaatsvinden; spelers krijgen in de game de mogelijkheid om met verschillende bewapende boten te vechten. PlayerUnknown's Battlegrounds: Army Attack wordt ontwikkeld door Timi Studio, de ontwikkelaar achter Honor of Kings, een moba die in China erg populair is.

De tweede game heet PUBG Mobile: Battlefield en wordt ontwikkeld door Tencents Lightspeed & Quantum Studio. Deze game lijkt te gaan voor een ervaring die meer lijkt op de originele PlayerUnknown's Battlegrounds.

Beide trailers zijn te zien het artikel van Gamer.nl.

Dit artikel delen:

Lees meer

PSX 2017: Speel als een gat in de grond in Donut County PSX 2017: Wipeout: Omega Collection krijgt vr-update
0

Reacties op: Nieuws van de Week: Veel nieuwe trailers getoond op The Game Awards

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.