Weekoverzicht

Nieuws van de week: Tv-debuut Nintendo Switch

Nier: Automata release, Battlefield 1-dlc

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Capcom gaat oude franchises nieuwe leven inblazen

Capcom heeft in een persbericht laten weten dat het van plan is oude gamereeksen nieuw leven in te blazen.

“We richten ons op het laten herleven van reeksen die al een tijd geen nieuwe delen hebben gekregen. We beginnen met Marvel vs. Capcom Infinite, een terugkeer van de reeks na een afwezigheid van vijf jaar. Capcom kijkt naar de mogelijkheid om het bedrijf meer waarde te geven door gebruik te maken van zijn bibliotheek aan waardevolle content.”

Enkele Capcom-franchises waarvan al lange tijd geen nieuwe game van zijn verschenen zijn: Dino Crisis, Lost Planet, Ghosts ’N Goblins, Onimusha, Final Fight en Mega Man.

Marvel vs. Capcom Infinite werd afgelopen weekend aangekondigd en verschijnt eind 2017 voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Mobiele versies van Wild Arms, Arc The Lad en meer in ontwikkeling

Tijdens een persconferentie in Japan heeft Sony een reeks mobiele games aangekondigd.

De PlayStation-rpg’s Wild Arms en Arc the Lad krijgen beide een reboot op mobiele platformen. Aan Arc the Lad werkt een deel van het oorspronkelijke team, waaronder producer Toshiro Tsuchida, schrijver Norihiko Yonesaka, artsupervisors Eiji Koyama, Ryuichi Kunisue, en Hiroshi Hayashi, en muziek van T-Square’s Masahiro Andoh. Ook Wild Arms wordt ontwikkeld door het oorspronkelijke team en wordt voorzien van een nieuw verhaal en nieuwe spelopties.

In mei richtte Sony een speciale tak voor de ontwikkeling van mobiele titels, genaamd ForwardWorks. ForwardWorks’ eerste titel is Everybody’s Golf die in Japan lente 2017 verschijnt voor iOS en Android. Hierna brengt men in de zomer van 2017 in Japan de puzzelgame No Heroes Allowed! Dash uit. Samen met Sakura Wars-bedenker Oji Hiroi wordt daarnaast gewerkt aan de nieuwe franchise Sora to Umi no Aida (The Space Between Sora and Umi).

PaRappa, Doku Demo Issho (Everybody Together) en Boku no Natsuyasumi (My Summer Vacation Portable) zijn ook in ontwikkeling voor mobiele platformen. Meer details hierover volgen op een later tijdstip. Tevens werkt Sony in samenwerking met ontwikkelaar Nippon Ichi aan mobiele versies van Disgaea en Yomawari. Square Enix werkt ook met ForwardWorks aan enkele mobiele titels.

Sony kondigde tevens Project Field aan: een trading cardgameplatform dat echte speelkaarten combineert met een mobiele applicatie. Een van de eerste games die daarvan gebruikt gaat maken is Yo-kai Watch van Bandai Namco en Level-5.

Vooralsnog betreft het hier enkel mobiele games die voor Japan zijn aangekondigd. Details over releases in Europa zijn nog niet bekend.

EA heeft een trailer uitgebracht van de gratis Battlefield 1-map Giant’s Shadow. De map is vanaf 20 december beschikbaar inclusief een nieuw wapen. Premium Pass-bezitters kunnen de map al op 13 december downloaden.

Inschrijvingen Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands-bèta geopend


De inschrijvingen voor de Tom Clancy’s Ghost Recon: Wildlands-bèta zijn geopend. De open-wereldactiegame krijgt meerdere bèta’s, waarvan dit de eerste is. Via de officiële website is het mogelijk in te schrijven voor de bèta.

Tom Clancy's Ghost Recon: Wildlands verschijnt 7 maart voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Nier: Automata verschijnt in maart

Square Enix heeft een trailer uitgebracht voor de aankondiging van de releasedatum van Nier: Automata. Tijdens de PlayStation Experience afgelopen weekend werd bekendgemaakt dat de actie-rpg 7 maart 2017 verschijnt voor PlayStation 4.

Nintendo Switch debuteert op tv bij Jimmy Fallon

Bij de Amerikaans talkshow The Tonight Show Starring Jimmy Fallon is de Nintendo Switch voor het eerst in actie getoond.

Te gast waren Reggie Fils-Aimé, Shigeru Miyamoto en Bill Trinen. Het softwarebedrijf was in eerste instantie bij Jimmy Fallon aanwezig om Super Mario Run te tonen, de smartphonegame die 15 december voor iOS verschijnt. Hierover wist Fils-Aimé te vertellen dat vanaf vandaag in Flagship Apple Store-ketens over de wereld een demo van de game te spelen is.

Nadat Fallon succesvol een level Super Mario Run had gespeeld was er "nog één verrassing," aldus Fils-Aimé. Uit een vraagtekenblok toverde de Nintendo-topman een werkende Nintendo Switch tevoorschijn, waarop Jimmy Fallon een gedeelte van The Legend of Zelda: Breath of the Wild kon spelen. Dit is voor het eerst dat een werkende versie van de Nintendo Switch aan het publiek getoond werd.

Nintendo heeft bekendgemaakt 12 januari meer informatie over de Switch te onthullen. De console verschijnt vooralsnog in maart 2017.

Dit artikel delen:

Lees meer

Favorieten van de redactie: Planet Coaster Owlboy
0

Reacties op: Nieuws van de week: Tv-debuut Nintendo Switch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.