Weekoverzicht
Battlefront 2

Nieuws van de week: Trailer Battlefront 2 lekt uit

En verder: Mogelijke Call of Duty WWII releasedatum en afbeeldingen devkit Project Scorpio

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Trailer Star Wars Battlefront 2 lekt uit

De trailer van Star Wars Battlefront 2 is uitgelekt via vermoedelijk een officieel PlayStation YouTube-kanaal. De beelden bevestigen dat de game een singleplayer krijgt en de multiplayer speelt zich af in alle tijdperken van de films.

In de dertig seconden worden beelden getoond van een "niet verteld soldatenverhaal" en multiplayer-actie. Eerder dit jaar maakte EA al bekend dat de game een singleplayer zal bevatten, iets wat ontbrak in het eerste deel. Mogelijk speelt het verhaal zich af na Return of the Jedi: "Ik herinner mijn laatste orders nog, de dag dat de echte oorlog begon.", waarna een ander personage roept: "Wreek onze keizer."

De game bevat content van zowel de prequels als de nieuwe trilogie, waaronder de personages Yoda, Rey, Darth Maul en Kylo Ren. Spelers die de game pre-orderen krijgen de helden uit die nieuwe film, The Last Jedi, als dlc.

Star Wars Battlefront 2 wordt op 15 april om 20:00 uur s'avonds officieel aangekondigd, tijdens de Star Wars Celebration in Orlando. In een livestream wordt vermoedelijk meer informatie onthuld.

De game moet rond de feestdagen verschijnen voor waarschijnlijk de PlayStation 4, Xbox One en pc. De beelden uit de trailer zijn gebaseerd op in-engine footage van de PlayStation 4-versie.

Call of Duty: WWII komt mogelijk op 3 november

Er is een foto van een poster gelekt die mogelijk aangeeft dat de nieuwe Call of Duty: WWII op 3 november verschijnt.

De poster werd eerst opgemerkt op YouTube en daarna op Reddit. Op de poster is de nieuwe Call of Duty-game te zien die zich volgens geruchten tijdens de Tweede Wereldoorlog zou afspelen. Verder is de releasedatum van 3 november 2017 te zien.

Op de poster is ook te zien dat PlayStation 4-eigenaren weer mogelijk tijdelijk exclusieve downloadbare content krijgen. Zoals nu het geval is, zou deze content dertig dagen eerder op PlayStation 4 verschijnen.

Hoewel het nog niet bevestigd is dat de poster echt is of dat de nieuwe Call of Duty een Tweede Wereldoorlog-setting krijgt, hebben Reddit-gebruikers de poster vergeleken met eerder gelekt materiaal en lijken de overeenkomsten te kloppen.

Eerste afbeeldingen van Project Scorpio-devkit verschenen

Na de onthulling van de specificaties van de Scorpio, is een development kit van de console getoond aan Gamasutra. Een afbeelding geeft wellicht een eerste indruk van het uiterlijk van de nieuwe Xbox .

In de afbeelding is te zien dat het uiterlijk van de development kit in lijn is met de Xbox One S. Op de afbeelding zijn ook de development kits van de vorige Xbox-consoles te zien, wat het mogelijk maakt dat de consumentenversie van de Scorpio ook niet ver af gaat wijken. Een andere optie is dat een vergelijkbaar uiterlijk van de Xbox One S wordt gebruikt voor de dev kit, maar dat de uiteindelijke versie een compleet ander uiterlijk krijgt.

De devkit bevat dezelfde poorten als de consumentenversie, waaronder een hdmi-in poort. Voor ontwikkelaars bevat het drie extra usb-poorten aan de voorzijde, vijf instelbare knoppen en een oled-scherm waarop informatie kan worden weergegeven. Deze kan bijvoorbeeld direct het aantal frames per seconde weergeven of netwerkinformatie verschaffen dankzij een extra network interface card.

De specificaties liggen met 6,6 teraflops hoger dan het uiteindelijke product, omdat het volgens Kevin Gammil, product group director bij Microsoft eenvoudiger is om games op de console af te stemmen.

"Op een hoger niveau is het veel makkelijker voor een ontwikkelaar om hoog in te stappen en de game te downtunen, dan laag te beginnen en hem omhoog te tunen."

Project Scorpio verschijnt eind dit jaar. In de aankondiging van de specificaties werd bekend dat de console native 4k-games in 60fps af weet te spelen. Kijk hier voor alle specificaties en verbeteringen van de nieuwe Xbox.

Microsoft bevestigt Scorpio-onthulling op E3

Phil Spencer, hoofd van Xbox, heeft aangekondigd dat Project Scorpio volledig zal worden onthuld op de E3 in Los Angeles, in plaats van een eigen evenement.

Spencer zegt op de website trots te zijn op het product en de games die speelbaar zullen zijn:

"We hebben de meest krachtige console gemaakt met jullie in het achterhoofd. We hebben het meest krachtige development-platform gemaakt met de makers van de industrie in het achterhoofd. En, we brengen spelers op de console en pc samen met Xbox Live en Beam, de streamingdienst van de volgende generatie.

Uiteindelijk weten we dat jullie het meeste geven om geweldige games, of je nu exclusief, multiplatform, indie of AAA zijn. We zijn trots op de line-up van games die dit jaar komen en enkel speelbaar zijn op Xbox One en Project Scorpio. We hebben de Scorpio ontworpen om de beste console te zijn om blockbuster multiplatform games op te spelen, hebben het gemakkelijk gemaakt om recente titels in 4K te kunnen vertonen en backwards compatible games spelen beter dan ooit."

Ondanks speculatie dat Microsoft met een eigen evenement zou komen, wordt de Scorpio en "de geweldige game-ervaringen die het kracht geven" onthuld op de aankomende E3 in Los Angeles. De persconferentie van Microsoft wordt op zondag 11 juni gehouden.

Vorige week werden de volledige specificaties van Project Scorpio onthuld door Digital Foundry. Ook is er een analyse van de Forza techdemo op de console verschenen en is een afbeelding van de devkit getoond die wellicht een indruk van het uiterlijk geeft.

Switch is snelst verkopende Nintendo-console ooit in VS

De Switch is de snelst verkopende Nintendo-console ooit in de Verenigde Staten, zo blijkt uit cijfers van NPD Group voor de maand maart.

Nintendo's nieuwe console verscheen wereldwijd op 3 maart. Er werden in de Verenigde Staten in die maand 906.000 exemplaren van de console verkocht. Volgens Nintendo zijn dit meer exemplaren dan welke Nintendo-console of handheld dan ook.

Daarmee overtreft de console de verkoopcijfers van Wii U, in zijn eerste maand, waar er 890.000 van werden verkocht in 41 dagen. Die console verscheen in november, een maand waarin consumenten over het algemeen meer geld spenderen.

Sony en Microsoft deelden geen verkoopcijfers van hun consoles voor de maand maart met NPD Group.

Naast de verkoopcijfers voor Switch is ook bekend dat er meer dan 1,3 miljoen exemplaren van The Legend of Zelda: Breath of the Wild zijn verkocht in maart in de Verenigde Staten. 460.000 hiervan waren voor de Wii U. Daarmee is het Nintendo's snelst verkopende lanceringsgame ooit.

Pokémon Go Paas-event is begonnen

Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic Labs heeft een Paas-event aangekondigd. Vanaf 22:00 uur is het tijdelijke event voor de mobiele game van start gegaan.

Het Pokémon Go Eggstravaganza-event stelt spelers in staat om meer soorten Pokémon te vinden in eieren van 2 KM dan normaal. Spelers kunnen tot 20 april op zoek gaan naar deze eieren, dan eindigt het event.

Voor elk uitkomend ei verdienen spelers meer 'candy' en alle spelers verdienen dubbel zoveel 'experience points' gedurende het event. Ook kunnen spelers Lucky Egg-items in de in-game shop kopen voor de helft van de normale prijs.

Releasedata Splatoon 2 en Arms bekend

Tijdens de Nintendo Direct van afgelopen nacht zijn de releasedata van de Switch-games Splatoon 2 en Arms bekendgemaakt.

Arms verschijnt op 16 juni. Op diezelfde dag worden nieuwe Joy-Con-controllers en straps in de kleur Neon Yellow verkocht, evenals een Joy-Con AA Battery Pack die aan Joy-Cons geplaatst kan worden om ze langer mee te laten gaan.

Nintendo onthulde ook een nieuw personage voor Arms genaamd Min Min, die naast haar armen ook haar voeten kan gebruiken om aan te vallen. Daarnaast is een vierspelermodus aangekondigd waarin twee teams van twee spelers het tegen elkaar kunnen opnemen.

Ook de releasedatum van Splatoon werd aangekondigd. De game verschijnt op 21 juli voor Switch en heeft een nieuwe modus genaamd Salmon Run. In deze coöperatieve modus voor vier spelers moeten Power Eggs verzameld worden en in een mand gegooid worden. De eigenaren van deze eieren, de Salmonid, zijn hier echter niet blij mee en jagen op spelers.

Daarnaast toonde Nintendo nieuwe amiibo voor Splatoon 2, namelijk de Inkling Girl, Inkling Boy en Inkling Squid. Door deze in te scannen verschijnen de figuren in de game en worden het vrienden. Spelers kunnen ze daarna customizen, andere kleding aantrekken, en een selfie met ze nemen. Ze onthouden ook loadouts van spelers. Dit is ook mogelijk met de amiibo van de eerste game.

Uncharted: The Lost Legacy verschijnt in augustus

Uncharted: The Lost Legacy, de stand-alone uitbreiding op Uncharted 4: A Thief's End, komt op 23 augustus uit voor PlayStation 4.

In The Lost Legacy staan spelers in de schoenen van Chloe Frazer and Nadine Ross, ook beiden schatzoekers. Spelers moeten meer dan in de vorige delen ongezien langs vijanden komen, terwijl ze sluipen door India. De Uncharted-serie staat bekend om zijn filmische gameplay met veel spectaculaire momenten.

De uitbreiding komt op 23 augustus uit en zal 39 dollar kosten. Een Nederlandse prijs is nog niet bekend, maar doorgaans zijn die gelijk aan de dollarprijs. Spelers hoeven niet Uncharted 4 in het bezit te hebben om de uitbreiding te spelen.

Mensen die de game reserveren, ontvangen gratis de vier Jak & Daxter-games die naar Playtation 4 worden overgezet als PS4 Classics.

GTA Online-exploit laat hackers miljoenen in-game dollars stelen

GTA Online-spelers op pc, PS3 en Xbox 360 ondervinden last van hackers die in-game dollars stelen door middel van een exploit in de game.

Het probleem werd twee dagen geleden aangekaart door een GTA-speler op de pc op GTAforums. De afgelopen dagen hebben meerdere spelers op fora en sociale media gemeld dat hun geld is gestolen. Hackers kunnen hiernaast RP toevoegen aan accounts. Dit kan als gevolg hebben dat Rockstar deze spelers onterecht verbant.

Rockstar zegt op de hoogte te zijn van het probleem en heeft een supportpagina gemaakt, waarop staat dat Rockstar actief werkt aan het oplossen aan van het probleem. Gebruikers op PlayStation 4 en Xbox One hebben geen last van de nieuwe hack. Hieronder is een video te zien van de exploit.

Dit artikel delen:

Lees meer

De nieuwe gaming-instellingen in Windows 10 met de Creators Update Endless Space 2 krijgt volledige release in mei
0

Reacties op: Nieuws van de week: Trailer Battlefront 2 lekt uit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.