Weekoverzicht

Nieuws van de week: Rainbow Six: Siege uitgesteld tot december

En verder: Xbox One-update voegt streamen in 1080p toe

Geschreven door Thijs Arnoldus op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege uitgesteld tot december

Rainbow Six: Siege is van 13 oktober uitgesteld naar 1 december. De reden voor het uitstellen van de tactische shooter is de feedback die men heeft gekregen en op basis van eigen interne testen. “We voelden dat we aanpassingen en verbeteringen konden maken, waaronder het verbeteren van de co-op ervaring in alle gamemodi, het balanceren van wapens en gadgets, en de navigatie van het menu en de interface,” liet de uitgever weten. “We nemen een klein beetje extra tijd voor het maken van deze veranderingen, en dat lijkt ons de juiste beslissing.”

De gesloten beta van Rainbow Six: Siege gaat, zoals gepland, op 24 september van start. Oorspronkelijk stond de game gepland voor een release op 13 oktober. Rainbow Six: Siege verschijnt nu 1 december voor pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Xbox One-update voegt streamen in 1080p toe

Een nieuwe update voor de Xbox One is nu te downloaden. Het is nu mogelijk om te streamen in 1080p-resolutie met 60 frames per seconde. Hiervoor moeten computers wel gebruik maken van het Windows 10-besturingssysteem. De update moet het streamen een stuk soepeler maken en verbetert de kwaliteit van het beeld aanzienlijk.

Patch voor pc-versie Batman: Arkham Knight wordt nu getest

De interim patch voor de pc-versie van Batman: Arkham Knight is bijna af en gaat nu een testfase in. Met de patch zou het spel beter moeten draaien, ook krijgen gebruikers meer grafische opties. Uitgever Warner Bros. Interactive Entertainment laat op zijn blog weten dat de patch over enkele weken verwacht wordt.

De uitgever gaf in juli aan dat de patch in augustus uit had moeten komen, mogelijk wordt dit iets later. Op zijn blog zet Warner Bros. de verbeteringen die de patch met zich mee gaat brengen.

Arkham Knight moet beter draaien op pc's door bijvoorbeeld het gebruik van het werkgeheugen en de videokaart te optimaliseren. Verder krijgen spelers meer opties om de graphics in te stellen en zijn enkele visuele bugs zoals haperingen verholpen.

GTA 5: Editor in aankomende update voor PS4 en Xbox One

Grand Theft Auto 5 voor PS4 en Xbox One krijgen een eigen video-editor. Dit meldt Rockstar in een bericht op de blog van zijn officiële website. Spelers op de pc konden al eerder aan de slag met de editor. De video-editor verschijnt met de eerstvolgende update voor beide spelsystemen.

Op Silent Hills-geïnspireerde Allison Road krijgt Kickstarter

De indie-horrorgame Allison Road, geinspireerd door de P.T.-demo van het geannuleerde Silent Hills, krijgt een Kickstarter-campagne. Dit melden de makers, Lilith Ltd. op Twitter.

In juli dit jaar speelde Gamer.nl een prototype  van de game. In het spel bevindt de speler zich in een Brits landhuis en wordt de hoofdpersoon door de verschillende kamers bestuurd in first-person view. Spelers kunnen voorwerpen oppakken en in beter detail bekijken, of bijvoorbeeld inzoomen om dingen beter te zien. De speler verzamelt onder andere brieven en foto’s, welke suggereren dat er iets met de familie van de hoofdpersoon is gebeurd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo vraagt patent aan voor schijfloze console Bèta Black Ops 3 nu beschikbaar voor alle PS4-eigenaars
0

Reacties op: Nieuws van de week: Rainbow Six: Siege uitgesteld tot december

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.