Weekoverzicht

Nieuws van de week: The Last of Us 2 mogelijk per ongeluk aangekondigd

Mafia 3 geregistreerd

Geschreven door Michel Musters op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Stemacteur kondigt mogelijk per ongeluk The Last of Us 2 aan

Stemacteur Nolan North, bekend van zijn rol als Nathan Drake in de Uncharted-reeks, meldt dat Uncharted-ontwikkelaar Naughty Dog bezig is met een vervolg op The Last of Us. Tijdens zijn toespraak op Metrocon 2015 werd North gevraagd over zijn toekomstige projecten met Naughty Dog. "[Uncharted 4: A Thief's End] is voorlopig de laatste [game waar ik aan werk]. Ik weet dat ze werken aan The Last of Us 2, maar mijn personage in The Last of Us had een onfortuinlijk overlijden."

De eerste The Last of Us verscheen op de PlayStation 3, al werd vorig jaar een remaster uitgegeven voor PlayStation 4. Een tweede deel is vooralsnog niet officieel bevestigd. Naughty Dog werkt nu aan Uncharted 4: A Thief's End, dat volgend jaar op PlayStation 4 moet verschijnen.

Take-Two registreert Mafia 3-domeinen

Take-Two Interactive heeft domeinnamen voor Mafia 3 geregistreerd. Het gaat om een viertal domeinnamen. Op de website Whois Domaintools, waar wordt bijgehouden welk bedrijf eigenaar is van welke domeinen, valt te zien dat Take-Two eigenaar is. Take-Two was de uitgever van de vorige Mafia-games.

Mafia 3 is nog niet officieel aangekondigd, maar geruchten gaan al geruime tijd dat 2K Czech aan het derde deel werkt. De Mafia-games bieden een open spelwereld waarin spelers de rol van een maffioso aannemen. Anders dan in bijvoorbeeld GTA-games, wordt de open wereld vooral voor de sfeer gebruikt en draait de gameplay zelf vooral om het verhaal in plaats van zijmissies.

Crackdown, Quantum Break en Scalebound te zien op Gamescom

Microsoft toont Crackdown, Quantum Break en Scalebound tijdens de Gamescom. Voorafgaand aan de Gamescom houdt Microsoft een persconferentie, waarop het meerdere titels toont aan de aanwezige pers. Het evenement is eveneens te volgen via een stream op Xbox.com en Xbox Live, en vindt plaats op 4 augustus, vanaf 16:00 uur.

Tijdens de persconferentie gaat Microsoft in ieder geval dieper in op Crackdown, Quantum Break en Scalebound. Deze titels werden op E3 2014 aangekondigd, maar ontbraken op E3 2015.

Stemacteur Ryo terug voor Shenmue 3

Corey Marshall, de stemacteur die zijn stem verleende aan Shenmue's hoofdpersonage Ryo in de westerse versies van de game, verleent zijn stem opnieuw aan de personage in Shenmue 3. De makers van de nieuwe game laten op Kickstarter weten dat fans graag de stem van Marshall terug wilde horen in de nieuwe game. Volgens de ontwikkelaar is Marshall ook enthousiast over het project. 

Mensen die minstens 1000 dollar hebben betaald op de Kickstarter, krijgen een exclusief ingesproken bericht van Marshall. De Kickstarter van Shenmue 3 loopt nog zestien dagen. Op moment van schrijven is er bijna 3,8 miljoen dollar opgehaald.

Microsoft: 'We moeten beter ons best doen in Europa'

Microsoft moet beter zijn best doen om Xbox One succesvol te maken in Continentaal Europa. Dat claimt Microsoft's Phil Spencer in een interview met gamesmagazine Edge. "Wij (Xbox) moeten het beter doen in Europa. Wanneer ik het globaal kijk, is Continentaal Europa een gebied waar we ons op willen richten."

Spencer vervolgt: "Sony doet het erg goed in die markt... Ik kijk naar wat ze doen want ze doen veel goede dingen en ik wil zorgen dat we op een slimme manier succesvol zijn."

Alfaversie Star Wars Battlefront gelekt

De aflacliënt van Star Wars Battlefront is uitgelekt. Mensen die de game spelen hebben informatie over de alfatest uitgelekt. De alfa bevat een multiplayer en een Missions-modus. De multiplayermodus is de Walker Assault op Hoth en de missies vinden plaats op de Tatooine-map. Deze Tatooine-map heeft verschillende versies. 

Ook werden er diverse wapens ontdekt. Duidelijk is dat diverse personages unieke wapens hebben die alleen voor dat specifieke personage bedoeld zijn. Zo heeft Boba Fett ook een eigen wapen.

Verder zijn qua voertuigen de T-65 X-Wing, Tie Fighter, Lambda Shuttle, Y-Wing, Tie-Bomber, Corellian Corvette, Nebulon B Figate, Imperial Star Destroyer, AT-ST, AT-AT, Tie Interceptor en 74-Z Speeder Bike ontdekt. Deze stonden genoemd in de bijbehorende files en het is niet duidelijk of al deze voertuigen in de alfatest of pas in de uiteindelijke game zitten. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Digitale kaartgame ontdekt bij Digital Extremes Gameverslaving zelden het enige probleem
5

Reacties op: Nieuws van de week: The Last of Us 2 mogelijk per ongeluk aangekondigd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowX

  • 4 juli 2015 13:27
  Hoewel het bijna allemaal nieuwe delen zijn van een bestaande game titel praten we hier wel over hele mooie vervolg delen, Mafia 3 en The Last of Us zijn toch wel titels waar ik enorm naar uit kijk.

  Jammer voor de PS4 fans dat TR pas eind 2016 gaat komen, zou me niks verbazen dat hij helemaal niet komt (hoop het wel voor ze) maar ben blij dat ik een Xone hebt staan naast me PS4 want wil wel genieten van de nieuwe TR.

  Star Wars wel als het veel weg hebt van 1313 ben ik al blij, goed verhaal eromheen en we hebben een topper.

  Hopelijk werkt de PC versie van Batman snel naar behoren want het is letterlijk een toppertje.

  Fijn weekend en veel zon plezier allemaal.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sausbert

  • 5 juli 2015 09:24
  Wellicht mis ik iets hoor, maar waar zie jij iets over Tomb Raider staan? En waarom zou deze niet naar PS4 komen? MS bezit de IP niet en de exclusiviteit is tijdelijk. square Enix houdt ook van geld en hebben met de PS3 en PS4 de twee grootste markten om te bedienen.

  En in oktober heb je op de PS4 de Nathan Drake collection en volgend jaar Uncharted 4. Samen met de technisch superieure remaster van Tomb Raider zijn dat dus 5 adventure games. PS4 eigenaren hebben dus niks te klagen.

  Ik zou als ik jou was overigens op de PS4 versie wachten. Kans dat die wederom beter zal draaien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 5 juli 2015 12:05
  Omdat dit bericht in de ochtend er al op stond maar dan iets anders geschreven en ik had op dat bericht gereageerd maar tja die hebben ze verwijdert en deze geplaatst, ik heb toen mijn eerdere reactie copy paste gedaan en maar hier neer gezet vandaar dat TR er tussen staat.

  Wat TR betreft betwijfel ik dat hij op de PS4 beter zal draaien, als je kijkt naar wat er tot op heden multi uitgekomen is dan draait de PS4 de games gemiddeld op 1080P maar om nou te zeggen dat ze beter draaien vind ik wel mee vallen, daarnaast denk ik dat met de hulp van MS dat TR goede prestaties gaat krijgen.
  Tevens klopt het wat je zegt dat MS de IP niet bezit maar je weet maar nooit wat er afgesproken is wat betreft deze game, tuurlijk zegt men dat hij later op de PS4 komt maar wie weet doen ze dat alleen om mensen gerust te stellen, daarnaast zijn er al wat dingen ook naar voren gekomen waaruit bleek dat hij wel exclusief was op de Xone iets wat ik voor de PS4 fans niet hoop.
  Daarnaast speel ik op moment The Witcher 3 op de Xone en ik heb hem speciaal op die console gehaald omdat ik met de problemen die ik aan me rechterhand heb (mis namelijk een gewricht in me duim) de controller wat fijner vind liggen in me hand, daarnaast vind ik de game er nog steeds prachtig uitzien en vind ik de game met zijn 900P zeker niet onder doen met de 1080P versie van de PS4.
  Zelfs als TR 900P gaat worden weet ik zeker dat ik nog steeds net zoveel plezier gaat beleven met de game dan als hij op 1080P zou draaien.

  Of men wat te klagen heeft wat betreft de games die uitkomen als Uncharted ja klopt dat ben ik met je eens maar als TR fan zou ik die game niet willen missen zeker niet om meer dan een jaar erop te wachten.

  Ook ik heb Uncharted trilogie voor de PS4 in pre order staan maar ook TR een game die ik dit jaar niet zou willen missen, tevens vind ik het hele vergelijk tussen de PS4 en Xone onzin, een game geeft mij plezier en dan is het ietsjes beter uitzien het laatste waar ik naar kijk.

  Batman heb ik weer op de PS4 gekocht vanwege de extras die de PS4 versie kreeg maar ik had hem net zo goed op de Xone kunnen halen als die extra`s we weer niet bij zaten.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  zuipbeschuit

  • 6 juli 2015 08:59
  Ik denk wat Sausbert bedoelt met het feit dat ze een jaar extra de tijd hebben om de game op de PS4 te tweaken, maar ik geloof ook niet dat de 2 consoles superieur aan elkaar zijn, ze zijn nagenoeg even krachtig. Als ik de gameplay beelden naast elkaar zet zie ik weinig verschillen. Squenix is wel verstandig deze game in Europa uit te brengen op de PS4? (70% marktaandeel)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  VVG-Gamer

  • 4 juli 2015 19:47
  Kijk in Maffia 2 draaien ze tenminste echte muziek, dan die kleuter liedjes van de tegenwoordig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.