Weekoverzicht
The Division

Nieuws van de week: The Division krijgt in april gratis update

Met o.a. de releasedatum van Final Fantasy 15

Geschreven door Michel Musters op

In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. We gaan waar mogelijk iets dieper in op de feiten en wat het betekent voor de game-industrie en uiteraard voor de gamers.

Eerste Incursion-update voor The Division verschijnt in april

Ubisoft heeft via een livestream aangekondigd twee Incursion-uitbreidingen toe te voegen aan The Division. De eerste uitbreiding, genaamd Falcon Lost, wordt op 12 april gratis beschikbaar gesteld.

Falcon Lost speelt zich af in een ondergronds waterzuiveringscomplex dat nu fungeert als basis voor de Last Man Battalion. Spelers kunnen nieuwe en zeldzame gear vrijspelen, ieder voor een andere speelstijl.

Spelers kunnen kiezen uit twee moeilijkheidsinstellingen. De Hard-modus wordt aangeraden voor spelers met level 31 terwijl de Challenge-modus nog moeilijker is. In een blogpost vertelt Ubisoft meer over de uitdaging in de nieuwe content: “Er zijn geen checkpoints in Falcon Lost, als je team wordt verslagen moet je weer opnieuw beginnen. Hiernaast kan je Falcon Lost en andere aankomende Incursions zo vaak spelen als je wil en nog steeds loot ontvangen.”

Met een vernieuwde gear-score kunnen spelers hun vaardigheden verder upgraden dan het maximum level. Ubisoft omschrijft het als “een nieuwe manier om te levelen voor de enthousiaste spelers”.

De update maakt het ook mogelijk om loot te ruilen met andere leden van je team. Verder kunnen spelers nu hun teamgenoten volgen wanneer zij zelf dood zijn, dagelijkse opdrachten uitvoeren en gebruikmaken van nieuwe supply drops in de Dark Zone. De vijanden kunnen tevens gebruikmaken van drones om de speler vanuit de lucht aan te vallen.

De tweede Incursion-dlc heet Conflict en speelt zich af in de Columbus Circle in New York. Deze update brengt nog meer mogelijkheden in de Dark Zone met zich mee. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt voor deze tweede Incursion-uitbreiding. 

The Division

'Grand Theft Auto 6 is in ontwikkeling'

Een anonieme bron claimt dat Rockstar begonnen is aan de ontwikkeling van Grand Theft Auto 6. Ook zou de ontwikkelaar hebben gewerkt aan een GTA-game die zich in Tokio afspeelde, al zou die titel geannuleerd zijn.

Een anonieme bron meldde deze informatie aan de website TechRadar. Rockstar zou voorbereid werkt voor Grand Theft Auto 6 verrichten, al zou een locatie waar de game zich afspeelt nog niet gekozen zijn. Grand Theft Auto 5 speelde zich af in de staat San Andreas, gebaseerd op het zuidelijke gedeelte van Californië.

De bron claimt dat Rockstar voorheen ook plannen had om een GTA-game zich af te laten spelen in de Japanse megastad Tokio. De ontwikkelaar zou werknemers zelfs naar de stad hebben gestuurd om onderzoek te doen, waaronder het nemen van foto's en praten met inwoners. Deze reis zou zich rond de ontwikkerling van Grand Theft Auto: Vice City hebben afgespeeld.

De game die zich in Tokio afspeelde zou geannuleerd zijn omdat Rockstar het moeilijk vond om de GTA-games zich buiten de Verenigde Staten af te laten spelen. Ook zou het ingewikkelde wegennetwerk van Tokio problemen opleveren. 

GTA 5, Grand Theft Auto 5

Two Worlds 3 aangekondigd

Uitgever TopWare Interactive heeft aangekondigd dat Two Worlds 3 in ontwikkeling is. Daarnaast krijgt Two Worlds 2 ook downloadbare content die onder andere de engine van de game van een update voorziet.

Two Worlds 3 is nog in de conceptstage en verwacht wordt dat de game zo'n 36 maanden voor de ontwikkeling nodig heeft. "Meer nieuws" moet binnenkort komen.

Two World 2 krijgt dus dlc, waaronder een update van de engine. Dit moet de basis leggen voor Two Worlds 3. De dlc bevat acht nieuwe multiplayermaps en twee singleplayeruitbreidingen, genaamd Call of the Tenebrae en Shattered Embrace.

Call of Tenebrae komt aan het einde van het tweede kwartaal van dit jaar, waarin de held terugkeert naar Antaloor en de schokkende moord op DarPha meemaakt. De moordenaars zijn een nooit eerder getoonde, rat-achtige soort genaamd The Chosen.

Two Worlds

'Nieuwe Call of Duty-game speelt zich in de toekomst af, is sci-fi'

De nieuwe Call of Duty-game die later dit jaar moet verschijnen, zou zich ver in de toekomst afspelen en helemaal binnen het sci-fi genre vallen. Dat meldt NeoGAF-bezoeker en industrie-insider shinobi602.

Er is nog niets bekend over de nieuwe Call of Duty-game die eind dit jaar moet verschijnen, behalve dat Infinity Ward aan de game werkt. Aangezien Call of Duty-games zich soms in het verleden, soms in het heden en soms in de toekomst afspelen, is het niet duidelijk in welke tijdsperiode de nieuwe titel zich afspeelt.

Volgens shinobi602 zorgt de setting van de nieuwe Call of Duty-game er voor dat Call of Duty: Black Ops 3, dat zich ook in de toekomst afspeelde, "lijkt alsof het zich in het Stenen Tijdperk afspeelt". De game "speelt zich in de verre toekomst af. Ruimtegevechten. Volledig sci-fi."

De NeoGAF-bezoeker heeft vaker gelijk gehad wat betreft Call of Duty-geruchten. Zo liet hij voor de onthulling van Black Ops 3 ook al weten dat spelers in de game over muren konden rennen, dat spelers mechanische ledematen zouden hebben en dat de Xbox 360- en PS3-versie van die game door een andere ontwikkelaar gemaakt zou worden.

Call of Duty Black Ops 3

Het nieuwe deel in de Final Fantasy-reeks verschijnt op 30 september. Final Fantasy 15 komt naar de PlayStation 4 en Xbox One. Dat is donderdag bekendgemaakt door ontwikkelaar Square Enix.

De ontwikkeling startte al in 2006, als spin-off van Final Fantasy 13. Toen werd de game nog voorbereid voor een verschijning op de PlayStation 3. In de game verkennen spelers een open wereld die duisterder zal zijn dan in eerdere Final Fantasy-delen. De speler is Noctis Lucis Caelum, de troonopvolger van het koninkrijk Lucis, die zijn land moet verdedigen tegen een aanval.

Vanaf vandaag is al een demo van de nieuwe game te downloaden. Deze 'Platinum Demo' vertelt een apart fantasieverhaal dat zich afspeelt in het hoofd van de protagonist tijdens zijn jeugd. Volgens Square Enix zal de demo een goed beeld geven van onder meer het vechtsysteem in de uiteindelijke game. De inhoud van de demo zit niet in de uiteindelijke game.

Naast de game verschijnt ook de CGI-film Kingsglaive: Final Fantasy 15. Daarin zullen stemacteurs Lena Headey en Sean Bean (beiden Game of Thrones) te horen zijn, naast Aaron Paul (Breaking Bad). De film vertelt over de vader van de protagonist in de nieuwe game. Daarnaast werkt Square-Enix aan een episodische animereeks genaamd Brotherhood: Final Fantasy, waarvan nu de eerste episode verschenen is.

Binnenkort verschijnt ook al een Final Fantasy 15-minigame voor iOS, Android en Windows 10. Het pinball-spel krijgt de naam JusticeMonstersFive. In de volledige game zal ook een flipperkast te vinden zijn waarop dit spel speelbaar is.

Hieronder zijn trailers te zien van respectievelijk Final Fantasy 15, nog eens Final Fantasy 15, een trailer van de demo, de eerste episode van Brotherhood: Final Fantasy, een trailer van de aankomende CGI-film Kingsglaive en tot slot een trailer voor FF15-pinballgame JusticeMonstersFive.

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft: 'Verwacht geen verbeterde Xbox One' Verdedig het thuisland in Valkyria Chronicles Remastered
1

Reacties op: Nieuws van de week: The Division krijgt in april gratis update

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Baukereg

    • 2 april 2016 12:58
    Hyper Light Drifter is sinds twee dagen uit, da's een absolute aanrader.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.