Weekoverzicht
Switch

Nieuws van de Week: Switch 10 miljoen keer verkocht

En verder is de framerate van PUBG op Xbox vergeleken en krijgt Adventure Time een openwereldgame

Geschreven door Bob van der Laan op
In het nieuws van de week bekijken we wekelijks het belangrijkste nieuws. Wat is er deze week allemaal gebeurd in gameland?

Titan Quest komt naar PlayStation 4, Xbox One en Switch

De Diablo-achtige game Titan Quest verschijnt op 20 maart 2018 op PlayStation 4 en Xbox One. Op een latere datum komt ook een Switch-versie uit.

Het spel kwam oorspronkelijk in 2006 op pc uit. Deze nieuwe release op consoles gaat 30 euro kosten. De Switch-versie lanceert na de andere consoleversies "wanneer hij af is".

Naast Titan Quest bevat de game ook de Immortal Throne-uitbreiding. De recente Ragnarok-uitbreiding die vorige maand verscheen zit niet in het pakket. Wel aanwezig is online co-op voor maximaal zes mensen en verbeterde graphics.

Tot slot komt er ook een speciale editie voor pc, Xbox One en PS4 uit. Deze kost 120 euro en bevat een replica van een Griekse oorlogshelm.

Ni No Kuni 2 uitgesteld naar 23 maart 2018

Ni No Kuni 2: Revenant Kingdom is uitgesteld naar 23 maart 2018, zo heeft Bandai Namco aangekondigd. De game zou oorspronkelijk dit jaar verschijnen, maar werd uitgesteld naar 19 januari. Nu is de rpg wederom uitgesteld en komt hij pas op 23 maart.

Het eerste uitstel was omdat er meer ontwikkeltijd nodig was. Ook nu lijkt dit het geval. Akihiro Hino, de regisseur van de game en president van ontwikkelaar Level-5: "Met innovatie en nieuwe ideeën komt de noodzaak om er voor te zorgen dat alles op een leuke manier werkt en een samenhangend geheel oplevert. We hebben nog iets meer tijd nodig om er voor te zorgen dat Ni No Kuni 2 in zijn geheel de hoge standaard van Level-5 en Bandai Namco haalt."

De rpg komt naar pc en PlayStation 4. Ni No Kuni 2 bevat dezelfde opvallend getekende graphics als het origineel. Voor het origineel hielpen leden van de legendarische animatiestudio Studio Ghibli mee aan de graphics.


Street Fighter 30th Anniversary Collection aangekondigd

Capcom heeft Street Fighter 30th Anniversary Collection voor PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc aangekondigd.

De game werd aangekondigd tijdens de Capcom Cup in Anaheim en bevat twaalf Street Fighter-games: Street Fighter, Street Fighter 2, Street Fighter 2: Champion Edition, Street Fighter 2: Hyper Fighting, Super Street Fighter 2, Super Street Fighter 2 Turbo, Street Fighter Alpha, Street Fighter Alpha 2, Street Fighter Alpha 3, Street Fighter 3, Street Fighter 3: 2nd Impact en Street Fighter 3: 3rd Strike.

Vier van de games, namelijk Street Fighter 2, Super Street Fighter 2 Turbo, Street Fighter Alpha 3 en Street Fighter 3: 3rd Strike, krijgen ook online multiplayer met ranked en casual wedstrijden, lobby's en leaderboards.

De collectie verschijnt in mei 2018 om de dertigste verjaardag van de franchise te vieren, al verscheen de eerste Street Fighter in augustus 1987 in Japanse arcades. De collectie komt zowel fysiek als digitaal uit.

Nintendo Switch verkoopt 10 miljoen exemplaren binnen negen maanden

De Nintendo Switch is binnen de eerste negen maanden meer dan 10 miljoen keer verkocht.

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de Switch sinds lancering negen maanden geleden meer dan 10 miljoen exemplaren heeft verkocht. Via Twitter laat het bedrijf weten dat het erg tevreden is met de mijlpaal.

In april had Nintendo al 2,7 miljoen exemplaren verkocht. Toen liet het bedrijf weten dat het verwachte dat het binnen een jaar meer dan 13 miljoen keer zou verkopen. Zo’n acht maanden later zijn er dus meer dan 10 miljoen verkocht en lijkt Nintendo nog tijd te hebben om er nog eens 3 miljoen te verkopen.

De Switch kwam 3 maart 2017 uit een heeft al een aantal grote titels gekregen, waaronder Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild, dat vrijdag is gekozen als game van het jaar bij The Game Awards.

Crytek wil ontwikkelaars Star Citizen aanklagen

Ontwikkelaar Crytek wil de ontwikkelaars van ruimtesimulator Star Citizen aanklagen.

Star Citizen is de meest succesvolle game die met crowdfunding is gefinancierd ooit. De ruimesim wordt ontwikkeld door Chris Roberts' Cloud Imperium Games en Roberts Space Industries. Crytek, bekend van games als Crysis en en het aankomende Hunt: Showdown, wil deze studio's nu aanklagen vanwege onrechtmatig gebruik van zijn CryEngine 3.

Beide ontwikkelaars van Star Citizen claimen de engine van Crytek niet meer te gebruiken voor de game. Inmiddels loopt de sim namelijk op Amazon's Lumberyard. Dit is een aangepaste versie van de CryEngine 3.

Crytek is het hier echter niet mee eens en claimt dat de studio's hun engine blijven gebruiken, ondanks dat het nergens meer in marketingmaterialen wordt genoemd. Dit zou een schending zijn van een contract dat oorspronkelijk is getekend.

Volgende stappen in de zaak zijn nog niet bekend. De studio's achter Star Citizen claimen zich in ieder geval te willen verdedigen tegen de aantijgingen.

Crytek

Framerate van PUBG op Xbox One S en Xbox One X vergeleken

De Xbox One-versie van PUBG blijkt met grote prestatieproblemen te kampen.

Dat deze uitgave van PlayerUnknown's Battlegrounds achterblijft in vergelijking met de pc-versie was al duidelijk. Zo ontbreekt bij op Xbox One first-person servers, de optie om helderheid aan te passen en Proximity chat, waardoor spelers die bij elkaar in de buurt zijn elkaar kunnen horen.

Los daarvan heeft de Xbox One-versie ook een instabiele framerate. Wanneer spelers zich in de lobby bevinden of uit het vliegtuig springen draait de game vaak op minder dan 20 fps. Tijdens de match verbetert de situatie en uiteraard levert de Xbox One X betere prestaties. Desalniettemin ergeren veel spelers zich aan de inconsistente framerate.

De Xbox One-versie van PUBG kwam gisteren uit. Bekijk in het artikel de kritische video van Digital Foundry, waarin de game vergeleken wordt op Xbox One X en Xbox One en wat er gebeurt als spelers een keyboard aansluiten op hun Xbox One.

Gerucht: Burnout Paradise Remastered komt naar Xbox One en PS4

Er gaan geruchten dat een remaster van Burnout Paradise naar PlayStation 4 en Xbox One komt.

Volgens een blogpost op GamePress heeft een Braziliaanse retailer Burnout Paradise op de lijst gezet voor PlayStation 4 en Xbox One. De releasedatum voor de game staat op 1 maart 2018, wat waarschijnlijk een tijdelijke datum is. De game kost volgens dezelfde lijst 149,90 Braziliaanse Reaal, wat neerkomt op zo'n 38 euro.

Burnout Paradise kwam oorspronkelijk uit in 2008. Een tijdje geleden werd de game backwards compatible met Xbox One. In de Reload van Thijs kun je precies lezen over waarom Burnout Paradise zo goed is. EA en Criterion Games hebben vooralsnog de geruchten niet bevestigd.

Burnout Paradise

'God of War duurt dertig uur om uit te spelen'

De ontwikkelaar van God of War heeft bekendgemaakt dat het ongeveer dertig uur duurt om de game uit te spelen.

Tijdens PlayStation Experience afgelopen weekend liet director Cory Barlog weten dat het tussen de 25 en 35 uur duurt om de aankomende God of War uit te spelen. Daarnaast besprak hij de trailer die uitgebracht werd tijdens Paris Games Week.

Hij merkte op dat de stembestanden voor Atreus nog niet aan de game toegevoegd waren toen de demo verscheen. Nu is het ontbrekende dialoog toegevoegd aan de trailer. Het team besloot wel dat Atreus te mondig was en hebben daarom zijn tekst ingeperkt. Het gevecht tussen Kratos en Atreus is een gedeelte van de game dat optioneel is en dus niet bij het hoofdverhaal hoort.

Eerder was mogelijk de releasedatum gelekt op de PlayStation Store. Volgens de lek zou God of War op 22 maart 2018 verschijnen voor PlayStation 4.

God of War

PS4 Pro-, PS3- en PS2-versies Shadow of the Colossus vergeleken

In een nieuwe video die tijdens PlayStation Experience is uitgebracht worden de PS2-, PS3- en PS4 Pro-versies van Shadow of the Colossus vergeleken.

De remake voor PlayStation 4 verschijnt op 6 februari 2018 en daarom worden de graphics van de diverse versies vergeleken in deze trailer. De PS4 Pro-versie heeft duidelijk verbeterde graphics, een betere framerate en draw distance.

Naast de vergelijkingstrailer is er nog een andere trailer uitgebracht die de specifieke verbeteringen van de PS4 Pro-versie doorneemt. De Pro-versie krijgt twee modi: cinematic modus met een betere resolutie en performance modus waarin 60 frames per seconde het doel is.

Bekijk in het artikel de vergelijkingen van Shadow of the Colossus op de PS4 Pro-, PS3- en PS2.

Adventure Time krijgt in 2018 een openwereldgame

Bandai Namco en Outright Games hebben de openwereldgame Adventure Time: Pirates of the Enchiridion aangekondigd.

Finn en Jake, de helden uit de Cartoon Network-serie die al vaker in hun eigen games hebben geschitterd, verkennen in Pirates of the Enchiridion een onderwaterwereld genaamd The Land of Ooo. Hierbij "vechten ze met slechteriken en ondervragen ze piraten".

Spelers kunnen The Land of Ooo vrij verkennen met een zeilboot. "Upgrade je helden, gebruik items, spreuken, drankjes en unieke krachten van de helden om tegen slechteriken te vechten in snelle tactische combat."

De Britse studio Climax Studios, bekend van de Xbox-rpg Sudeki en Silent Hill: Origins, ontwikkelt de game, die in de lente van 2018 moet verschijnen op pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch.

Dit artikel delen:

Lees meer

Deep Sky Derelicts (Early Access) Review: LG 32KG850G-B
0

Reacties op: Nieuws van de Week: Switch 10 miljoen keer verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.