Weekoverzicht
Steam Link Logo

Nieuws van de week: Steam krijgt LGBTQ+-tag en Epic-werknemers krijgen vrij

Juli en de warme zomerdagen komen eraan

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Heb je wat gemist of wil je nog even alles op een rijtje hebben? Wij hebben het belangrijkste nieuws bij elkaar gezet voor een makkelijk overzicht in het nieuws van de week.

Steam heeft nu officiële LGBTQ+-tag

Ontwikkelaars en Steam-bezoekers kunnen hun eigen tags toevoegen op Steam. Sinds een tijdje ontvangen deze tags echter geen hub-pagina op Steam waar alle games die hier onder vallen worden afgebeeld. Alleen door Valve goedgekeurde tags ontvangen deze hub-pagina. Doordat LGBTQ+ daar nu één van is, kunnen dit soort games gemakkelijker gevonden worden op Steam via de hub-pagina.

De toevoeging van een LGBTQ+-tag is mede mogelijk gemaakt dankzij onafhankelijke ontwikkelaar Yitz, de maker van de rpg Nepenthe en het aankomende 'visuele gedicht' To The Dark Tower. Hij kaartte het gemis van een officiële LGBTQ+-tag aan op het ontwikkelaarsforum van Steam, met een flinke discussie tot gevolg. Een Valve-werknemer antwoordde met het nieuws dat LGBTQ+ nu een goedgekeurde tag is.

Lees meer

Steam

Ubisoft gelooft dat Project Scarlett en PS5 een grote sprong vooruit zijn

Alain Corre, uitvoerend directeur van Ubisoft, geeft in een interview met Telegraph toe dat hij onzeker is hoe de community zal reageren op de PS5 en Scarlett, maar vind de beide consoles een grote stap vooruit. "Beide apparaten van Sony en Microsoft zijn een grote sprong", Aldus Corre. Dit vindt hij goed nieuws voor de game-ontwikkelaars. Ook vertelt Corre dat hij ernaar uitkijkt om de nieuwe terreinen die de nieuwe ontwikkelingen met zich meebrengen te verkennen.

Na het officieel onthullen van de nieuwe generatie console van Sony en Microsoft, is het speculeren al losgebarsten over welke console de volgende generatie gaat overheersen. De geruchten gaan dat de PS5 krachtiger is dan zijn concurrent, ondanks dat de beide bedrijven naast een paar details over de hardware, nog maar weinig concrete informatie naar buiten hebben gebracht.

Lees meer

Ubisoft

Epic Games-werknemers twee weken vrij na drukke jaren

Alle werknemers van Epic Games krijgen vanaf vandaag twee weken vrij, zo kondigt het bedrijf aan in een blogpost. De ontwikkelaar van Fortnite sluit het kantoor op Cary, N.C. van 24 juni tot en met 8 juli. Dit zal gaan om ongeveer 1000 werknemers. De reden hiervoor is om de werknemers de rust te geven die ze verdiend hebben, na twee drukke jaren.

Het enorme succes van Fortnite heeft ervoor gezorgd dat de werknemers extreem lange uren moesten maken, zoals Polygon in april heeft onthuld. Traditioneel gezien geeft het bedrijf zijn werknemers twee weken vrij tijdens vakantieseizoenen. Dit is echter de eerste keer dat Epic zijn werknemers vrij geeft in de zomermaanden.

Lees meer

Fortnite

Microsoft: Age of Mythology wordt niet achtergelaten

Adam Isgreen, creatief regisseur van de Age of Empires-franchise, suggereert in een interview met Eurogamer dat Microsoft in de toekomst gaat werken aan een nieuwe Age of Mythology, maar dat fans hier voorlopig nog op moeten wachten. Er wordt namelijk eerst gewerkt aan de aangekondigde Age of Empires-games.

"Nadat de drie Definitive Editions van Age of Empires zijn uitgebracht en de ontwikkeling van Age of Empires 4 goed op weg is, gaan we uitzoeken wat we met Age of Mythology kunnen doen", aldus Isgreen. Hij zegt hierbij dat Age of Mythology nog altijd een favoriet is en niet zal worden achtergelaten. Of het spel een volledig nieuw deel krijgt of, net zoals Age of Empires, een Definitive Edition, zegt Isgreen niet.

Lees meer

age of mythology

Slechts 15 procent van Europese spelers is geïnteresseerd in streamingdiensten

Uit het GameTrack-onderzoek van marktonderzoeksbedrijf Ipsos Mori blijkt dat slechts 15 procent van de Europese spelers geïnteresseerd zijn in het gebruiken van streamingdiensten. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van GamesIndustry.biz en ondervroeg gamers uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Het is niet bekend hoeveel mensen er in totaal ondervraagd zijn.

In tegenstelling tot de 15 procent die zegt wél geïnteresseerd te zijn in streamingdiensten, heeft maar liefst 70 procent van de ondervraagde gamers, die voor dit onderzoek zijn gedefinieerd als iedereen die games speelt op elk soort apparaat, geen interesse in diensten als Google Stadia, Project xCloud en PlayStation Now. 12 procent zegt niet te weten of ze een streamingdienst zouden gebruiken of maken hier al gebruik van, terwijl slechts 3 procent van de ondervraagden 'heel geïnteresseerd' is.

Lees meer

Google Stadia

Epic-CEO: Exclusives zijn enige manier om game-industrie te beïnvloeden

Wanneer iemand op Twitter vraagt waarom Epic niet gewoon vraagt om een game naar de Epic Games Store te brengen, in plaats van deze op een agressieve manier te kapen, reageert Tim Sweeney dat dit de kernstrategie is van het bedrijf om te kunnen concurreren met andere grote digitale winkels. "We geloven dat exclusives de enige manier zijn om de 70/30-omzetverdeling op zo'n grote schaal te veranderen, dat het permanent invloed heeft op de hele game-industrie", aldus Sweeney.

Sweeney noemt als voorbeeld dat verschillende uitgevers, waaronder EA, Activision en Ubisoft, jaren hebben gewerkt om een eigen digitale winkel op te zetten. Toch komen deze winkels volgens hem lang niet in de buurt van de schaal van Steam, ondanks de functionaliteiten van de platformen. "De mogelijkheid om games met korting te verkopen is hierdoor gelimiteerd", aldus Sweeney.

Lees meer

Epic Games Store

Treyarch-testers: We worden behandeld als tweederangs burgers

Kotaku heeft een artikel gepubliceerd over de werkomstandigheden bij Treyarch, waarin verschillende anonieme QA-testers van Call of Duty: Black Ops 4 vertellen dat ze worden behandeld als tweederangs burgers. Zo werken de testers onder andere op de tweede verdieping, terwijl de rest van de werknemers zich op de eerste verdieping bevindt. Sommige QA-testers beweren bovendien dat ze lunchen op een apart tijdstip, niet mogen praten met ontwikkelaars en hun auto moeten parkeren op een aparte parkeerplaats, welke verder weg ligt van het kantoor.

Een van de QA-testers zegt tegen Kotaku dat ze maar maximaal twintig minuten aanwezig mochten zijn op een feest van Treyarch en werden aangeraden om niet te drinken, omdat ze nog moesten werken. "Het is niet leuk, maar we zijn dit soort 'regels' tegenwoordig gewend van Treyarch, wanneer er feestjes worden georganiseerd", aldus de tester. Een andere werknemer was zelfs verrast dat de QA-testers überhaupt waren uitgenodigd voor het feest.

Lees meer

Call of Duty: Black Ops 4

Sony, Nintendo, en Microsoft spannen samen tegen Trump-tarieven

Als gevolg van de handelsoorlog met China, heeft de Trump-administratie 300 miljard dollar aan tarieven opgelegd aan het land, waaronder een tarief van 25 procent op consoles. Verschillende bedrijven zijn al in opspraak gekomen tegen deze maatregelen. Microsoft, Nintendo en Sony slaan nu de handen ineen tegen de sancties.

De bedrijven hebben een gezamenlijke verklaring verstuurd naar de handelsvertegenwoordiger van de Verenigde Staten . Hierin staat vermeld dat de opgelegde tarieven een 'enorme impact' en een 'buitensporige economische last' zijn op de game-industrie. Bovendien brengt het duizenden banen in gevaar en belemmerd het de innovatie in de game-industrie.

Lees meer

PlayStation, Nintendo, Xbox

Final Fantasy 7 Remake grote winnaar van E3

Final Fantasy 7 Remake is door de Game Critics Awards uitgeroepen tot beste game van E3 dit jaar. Elk jaar worden er diverse critici van verschillende media vlak voor E3 uitgenodigd voor Judges Week. Hier worden diverse games bekeken die op E3 aanwezig zijn. Na E3 worden er vervolgens prijzen uitgereikt. Alleen spellen die speelbaar zijn op E3 maken overigens kans om in een van de categorieën te winnen.

Final Fantasy 7 Remake is tot game van de show uitgeroepen. De game won tevens prijzen voor beste consolegame en beste rpg. Er werd tijdens de persconferentie van Square Enix uitgebreide gameplay van het spel getoond.

Lees meer

Final Fantasy 7 Remake

Nintendo: Reageren op Switch Mini-geruchten zou verrassing wegnemen

In maart ontstond het gerucht dat Nintendo werkt aan twee nieuwe Switch-modellen, waaronder een kleinere en goedkopere versie van de console. Nintendo heeft nog geen officiële aankondigingen gedaan over deze Switch Mini, maar heeft nu op de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders van het bedrijf wel gereageerd op de geruchten.

Een woordvoerder van Nintendo bevestigt dat het bedrijf op de hoogte is van de geruchten omtrent de Switch Mini, maar wil hier geen verdere uitspraken over doen. "Reageren op de geruchten en speculaties neemt de verrassing weg bij onze klanten. Ook zou dit niet voordelig zijn voor onze aandeelhouders, dus we geven geen antwoord", aldus de woordvoerder.

Lees meer

Nintendo Switch

Dit artikel delen:

Lees meer

Kids is een interactieve korte film over menigtes Crash Team Racing Nitro-Fueled is een magistrale herintroductie
0

Reacties op: Nieuws van de week: Steam krijgt LGBTQ+-tag en Epic-werknemers krijgen vrij

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.